Deze geglaceerde worteltjes stonden bij ons tijdens Kerst op tafel. Niet door mij klaargemaakt toen, maar oh wat waren ze lekker! Kijk, zo krijg ik dus inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Ik eet ergens wat en dan wil ik het zelf ook maken. En zo gebeurde dus ook met deze oranje vrienden. Ik eet regelmatig wortels namelijk, maar eigenlijk vooral als rauwkost. Of ik gebruik een winterpeen, maar die gaat dan dóór een gerecht heen. Nu maakte ik deze veggies klaar als bijgerecht, en zo zet je dus super simpel een extra portie groenten op tafel!
Sinds begin januari ben ik weer begonnen met mijn project #backtonormal. Geen lastig gedoe hoor, maar gewoon weer een beetje terug naar de basis. Een van mijn speerpunten is (en was altijd!) extra groenten op het menu. Nou was ik dat zelf tijdens de feestmaand ook een beetje vergeten… Ik weet niet waar ze gebleven waren, maar die groenten waren in elk geval niet op mijn bord te vinden… Oeps.
Eigenlijk heb ik er nooit moeite mee om lekker veel groenten te eten. Ik ben er dol op namelijk, en voeg ze ook aan elke maaltijd wel toe. Een beetje spinazie door een groene smoothie in de ochtend, wat rauwkost bij de lunch. En in de avond het liefst 2 verschillende groenten op tafel, gewoon omdat het kan. Maar ergens vorige maand ging het mis… Tijd om de schade een beetje in te halen.
Geglaceerde wortels recept
Natuurlijk vroeg ik mijn tante, die deze geglaceerde worteltjes met Kerst op het menu had gezet, naar haar recept. En wat blijkt maar weer eens? Het is heel eenvoudig om deze worteltjes zo klaar te maken. En dit kan dus prima terwijl alle andere pannetjes ook op het vuur staan. Of in de oven, dat ligt eraan wat je erbij eet. Maar ik weet 1 ding wel zeker; zo ga ik vaker worteltjes klaar maken!
Nodig
Ingrediënten
- 1 bos wortelen (bospeen)
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 klontje roomboter
- 50 ml groentebouillon
- peper
- zeezout
- verse peterselie
Bereiden
- Schrap de worteltjes en snij de uiteinden eraf. Snij vervolgens in stukjes van ongeveer 5 cm, en daarna doormidden. Zorg ervoor dat alle stukjes wortel even dik zijn.
- Schil en snipper de sjalot. Maak de knoflook schoon door deze te pletten met een mes en de buitenste schil te verwijderen. Snij daarna doormidden.
- Zet de hapjespan op het vuur en verwarm de kokosolie met de boter. Voeg de sjalot en wortels toe en doe ook de stukjes knoflook in de pan.
- Bak de wortels zo’n 5 minuten op middelhoog vuur. Ze mogen zelfs iets kleuren. Schep wel regelmatig om.
- Voeg dan de honing en een beetje bouillon toe en zet het vuur zacht. Bak en stoof nog zo'n 3 minuten.
- Breng verder nog op smaak met peper en verse peterselie, en eventueel nog wat grof zout. Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor geglaceerde worteltjes met sjalot? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
8 reacties
Deze kleuren zien er ook altijd mooi uit he op tafel? Leuk ook je project #backtonormal gewoon gezond en lekker eten zonder teveel poespas.. Fijne dag nog chick! Liefs, Merel
Wanneer gaat de honing erdoor? nr. 4 en 5 zijn exact hetzelfde
Dankjewel voor jouw oplettendheid, ik zal het recept even aanpassen. Stap 5 is de honing toevoegen!
Hallo, ik zie ook bouillon bij de ingredienten staan. Maar in de bereiding wordt het niet genoemd. Foutje?
Ik lees nergens wanneer de groentebouillon toegevoegd wordt?
Ik lees nergens wanneer de groentebouillon toegevoegd wordt?
Nog geen antwoord op de vraag : wanneer moet de groentebouillon worden toegevoegd ?
Mvg, Miny
Oh sorry, deze vraag was mij ontgaan. Wat oplettend van je, ik ga het recept even aanpassen. Je voegt de bouillon toe samen met de honing, zo kunnen de worteltjes nog even zachtjes stoven.