Gebakken gnocchi met pesto en spinazie. Oeh la la, dit recept voor gnocchi is de zomer op je bord hoor! En met het mooie weer van deze dagen is dit de perfecte frisse lichte makkelijke maaltijd voor dit moment. Wanneer de temperaturen omhoog gaan, sta je natuurlijk het liefst niet al te lang in de keuken.
Gnocchi recept
Ik heb een lijstje favoriete maaltijden voor warme dagen en natuurlijk zijn makkelijke zomerse maaltijdsalades ook altijd goed. Heerlijk om buiten in het avondzonnetje op te eten. Dit gebakken gnocchi recept met pesto en spinazie staat werkelijk binnen 10 minuten op tafel en mag wat mij betreft toegevoegd worden aan de zomer maaltijden. Krokant gebakken ‘pasta’ kussentjes met een romige frisse saus en heerlijke voorjaarsgroenten, yes, summer on a plate!
Ben je trouwens op zoek naar meer vegetarische pastarecepten? Wat dacht je van:
- Frisse pasta al Limone, met citroensaus en spinazie
- Pasta met spinazie, kastanjeschampignons en roomsaus
- Risotto met gemengde paddenstoelen
Wat is gnocchi?
Als je aan de Italiaanse keuken denkt, dan denk je natuurlijk aan pasta! Spaghetti, tagliatelle, penne, tortellini, ravioli, de lijst is bijna eindeloos… Er zijn ontzettend veel verschillende soorten pasta en wist je dat je redelijk eenvoudig zelf verse pasta kunt maken? Gnocchi valt ook wel onder de pastasoorten, maar is toch net even anders…
Bij de meeste pastasoorten zijn bloem en ei de basis, maar bij gnocchi wordt daar nog een ingrediënt aan toegevoegd. De bekendste gnocchi – die Gn aan het begin spreek je uit als Nj – is die met aardappel, gnocchi di patate.
Maar wist je dat gnocchi ook met andere groenten kunt maken? Bijvoorbeeld met pompoen, zoete aardappel of rode biet. Of zoals ik eerder eens deed, deze heerlijke gnocchi van courgette met salieboter en Parmezaanse kaas. Ook kun je ze maken met rijst… Het zijn zachte kussentjes die heerlijk samen gaan met een frisse romige saus en natuurlijk lekker veel kaas!
Gebakken gnocchi
Zelf gnocchi maken is leuk maar wel even een werkje. De aardappels kook je namelijk eerst en vervolgens maak je er puree van. Daarna ga je er met bloem en ei kleine balletjes van maken…. Echt wel een aanrader om een keer te proberen!
Maar eerlijk gezegd vind ik het ook wel makkelijk om voor verse gnocchi uit de supermarkt te gaan. Je kunt gnocchi koken of bakken en persoonlijk vind ik dat laatste lekkerder! Ze krijgen dan een heerlijk krokant korstje en blijven wel lekker zacht van binnen!
Bij de gnocchi maak ik een romige frisse pesto citroen saus met doperwten, spinazie en basilicum. En natuurlijk gaat er lekker wat Parmezaanse kaas overheen! De spinazie hoef je niet te bakken, die slinkt vanzelf door de warmte van de pan. Dit gnocchi recept staat werkelijk waar zo op tafel!
Nodig
Ingrediënten
- 400 gram verse gnocchi
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 theelepels groene pesto
- 150 gram doperwten (diepvries)
- 150 gram verse spinazie
- 3 takjes verse basilicum
- 100 ml kookroom
- 100 gram creme fraiche
- 1/2 citroen
- Parmezaanse kaas
- olie om in te bakken
- peper
- zout
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
- Verwarm een scheut olie in de hapjespan en voeg de gnocchi toe. Bak de gnocchi in ongeveer 5 minuten mooi bruin van buiten en gaar van binnen. Schep uit de pan.
- Voeg eventueel nog wat extra olie toe en fruit de ui hier in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en bak even mee.
- Schep de pesto bij de ui en voeg de kookroom en creme fraiche toe. Laat zachtjes pruttelen tot een romige saus ontstaat.
- Pers het sap van 1/2 citroen uit bij de roomsaus en voeg de doperwten (bevroren) en de spinazie toe.
- Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snij deze fijn. Voeg toe aan de roomsaus en schep nu ook de gnocchi terug in de pan.
- Roer de gnocchi door de saus en laat nog even meewarmen. Serveer de gebakken gnocchi met pesto en spinazie met Parmezaanse kaas.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor gebakken gnocchi met pesto en spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.
4 reacties
Was weer een heerlijk recept. Zo als gewoonlijk. Heb al veel van je recepten gemaakt en allemaal even lekker. Ziet er bijna nooit uit zoals op de foto, maar dat is een futiliteit. Ga zo door en dan kan ik nog lang lekker koken.
Wat super leuk om te horen dat je zo lekker in de keuken bezig bent, dank je wel voor de complimenten!! Haha, het gaat uiteindelijk om de smaak van de recepten he! Het is mijn werk om de gerechten ook te fotograferen, maar uiteindelijk is het belangrijk dat het lekker is!
Ik vond het heerlijk! Had nog 1-persoonsportie gnocchi over en was op zoek naar recept; had toevallig vrijwel alle ingrediënten van dit recept in huis. Zeker (heel snel) voor herhaling vatbaar. Vooral het niet koken maar bakken van de gnocchi was een eye opener voor mij.
Wat leuk dat je met het recept uit de voeten kon zo met alles wat nog op voorraad was! En lekker he, gebakken gnocchi!