Garnalencocktail, dé klassieker onder de voorgerechten voor het Kerstdiner. Een sjiek cocktailglas, gevuld met knapperige sla, frisse avocado mousse, komkommer, garnalen en een zelfgemaakte cocktailsaus. Eventueel met een drupje whisky als je echt uit wilt pakken. We gaan voor een klassieke kerst, met dit recept voor garnalen cocktail met avocado!
Dit zijn altijd van die heerlijke dagen in aanloop naar de feestdagen. Het allerleukste vind ik om na te denken over het kerstmenu en welke gerechten we op tafel zetten. Wil je bijvoorbeeld wat meer traditionele gerechtjes neerzetten om zo een klassieke Kerst te vieren, dan mag je dit recept voor garnalencocktail met avocadomousse niet missen.
Garnalencocktail met avocado
Ben je op zoek naar een makkelijk en klassiek voorgerecht voor Kerst of voor elk ander etentje, dan heb ik vandaag een makkelijk en heerlijk recept voor garnalencocktail voor je! Niet alleen is dit namelijk zo’n typisch Hollands voorgerecht, het is namelijk ook echt heel eenvoudig om deze cocktail klaar te maken. En zo wil je het hebben met een feestelijk diner, weinig moeite maar groots resultaat!
Voor deze garnalencocktail heb je slechts een paar ingrediënten nodig. Knapperige sla, garnaaltjes, avocado en komkommer. Van de avocado maak ik een frisse mousse met yoghurt en limoensap. En natuurlijk mag in dit recept de cocktailsaus niet ontbreken. Wist je dat je die ook gewoon zelf kunt maken?
Hollandse garnalen cocktail
Voor dit recept kun je trouwens kiezen of je gaat voor Hollandse garnalen of cocktail garnaaltjes. Het verschil is vooral dat de cocktail garnaaltjes worden gekweekt en dat zie je terug in de prijs…. Met deze toch al gekke tijden, zou ik dus zeker de afweging maken om cocktailgarnalen te gebruiken. Wanneer deze het ASC keurmerk dragen, zijn ze volgens de richtlijnen van het MSC gekweekt en dus een goede keuze.
De cocktailgarnalen hebben een mooi roze kleurtje, net als de cocktailsaus die je zelf maakt in dit recept. Wist je dat dat echt een fluitje van een cent is? En dat is nou een klusje dat je al goed kunt voorbereiden. Niet last minute nog de keuken in, want daar zit je met feestdagen niet echt op te wachten!
Klassieke voorgerechten
Klassieke voorgerechten doen het altijd goed met Kerst. Het zijn klassiekers omdat ze eigenlijk altijd goed zijn en bij iedereen wel in de smaak vallen. Ben je nog op zoek naar meer klassiekers, bijvoorbeeld omdat je meerdere gerechten wilt serveren. Of omdat niet iedereen garnaaltjes zo lekker vindt of er wellicht wel allergieën zijn?
Dan is bijvoorbeeld deze salade met kip, mango en avocado een goed idee! Dit recept is afgeleid van een klassieke kip cocktail met mango, maar dan gepresenteerd als een salade. Andere klassiekers zouden bijvoorbeeld een rosbief carpaccio of een vitello tonnato kunnen zijn.
Klassiek kerstmenu
Ben je nog op zoek naar meer klassiekers bij het kerstdiner? Van die gerechten die eigenlijk altijd in de smaak vallen, niet te ingewikkeld zijn om klaar te maken en ook altijd lukken? Zet dan als voorafje deze garnalencocktail met avocado op tafel!
Als hoofdgerecht zou je kunnen kiezen voor een kalkoen stoofpotje met champignons. Of voor een vegetarische Wellington met rode biet en spinazie. Zet er wat klassieke bijgerechten naast, zoals een mooie aardappelgratin, stoofperen, cranberry compote, spruitjes uit de oven en haricots verts. Serveer als nagerecht een feestelijk monchou toetje met speculaas en kersen en de feestdagen kunnen niet meer stuk!
Garnalencocktail met avocado mousse
Deze garnalencocktail met avocado mousse maak je trouwens wel pas vlak voor het serveren klaar. De avocado mousse blijft namelijk niet mooi van kleur wanneer je deze te lang van tevoren al bereidt. De cocktailsaus kun je uiteraard al wel helemaal voorbereiden en ook komkommer kun je al snijden. Zo zet je de cocktail binnen mum van tijd in elkaar!
Wil je een kleiner hapje serveren dan een heel glas vol, serveer dan deze amuse op een lepel met garnalen en avocado!
Nodig
- 4 Cocktail glazen
Ingrediënten
- 200 gram cocktail garnalen
- 1 avocado
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- ½ limoen
- 100 gram krulsla
- ¼ komkommer
- snuf gerookt paprikapoeder
- snuf zout
- verse bieslook
Voor de cocktailsaus:
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels ketchup
- ½ limoen
- 2 theelepels worcestersauce
- 1 theelepel tabasco
- scheutje whisky (optioneel)
- snuf peper
- snuf zout
Bereiden
- Begin met het maken van de cocktailsaus. Meng de mayonaise met de yoghurt, ketchup, het sap van ½ limoen, de worcestersauce, tabasco en optioneel een scheutje whisky. Voeg een snuf peper en zout toe en meng tot een gladde saus.
- Was de krulsla en snij deze fijn. Snij de komkommer in kleine dobbelsteentjes van ½ x ½ centimeter. Knip de bieslook fijn.
- Maak de avocado mousse door het vruchtvlees van de avocado met een staafmixer te pureren in een schaaltje. Meng hier de yoghurt, het sap van ½ limoen, het gerookt paprikapoeder en een snuf zout door. Roer tot een gladde mousse.
- Doe wat krulsla onderin elk cocktailglas. Schep hier wat avocado mousse bovenop, voeg dan de cocktailgarnalen en de blokjes komkommer toe. Schep op de garnalen een klein beetje cocktailsaus en maak de garnalencocktail af met verse bieslook.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor garnalencocktail met avocado mousse? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.