Farro met bonen, paprika en citroenolie. Wat is het toch fijn dat er steeds meer gezonde producten in de ‘gewone’ supermarkt te vinden zijn. In mijn supermarkt is er niet alleen laatst een heel schap bijgekomen met verschillende meelsoorten, ontbijtvlokken, oliën en gezonde chocola, er is ook een flinke uitbreiding geweest in het schap met de granen.
Ik kwam dus laatst farro tegen, een oeroud graan, dat veel in de Italiaanse keuken gebruikt wordt. Nou eet ik bewust niet heel veel granen en probeer verder zoveel mogelijk te variëren in de graansoorten die ik kies. Dat er dus ‘nieuwe’ granen in het schap staan, daar wordt ik wel enthousiast van!
Wist je dat wanneer je granen het beste kunt combineren met peulvruchten als je ze eet? Zo zorg je ervoor dat de biologische beschikbaarheid van de eiwitten wordt vergroot. Dus mijn combinatie van farro met bonen, paprika en citroenolie is een gerecht waarmee je behoorlijk aan je eiwitten komt, die bovendien ook nog eens goed door je lichaam opgenomen kunnen worden. En het is ook nog eens erg lekker, vandaar dat ik graag het recept deel.
Farro is verwant aan spelt en vaak worden deze graansoorten door elkaar gehaald. In Italie wordt deze graansoort nog steeds heel veel toegepast, zo worden er onder andere risotto’s mee gemaakt en wordt het veel gebruikt in stevige boerensoepen. De smaak van farro is licht nootachtig, een klein beetje zoet, en de korrel blijft heel stevig na het koken.
Farro recept
Ik maakte dit gerecht vegetarisch, wat op zich bijzonder is, omdat er bij ons altijd wel vlees op tafel staat. Mijn man wil namelijk echt niets weten van meatless mondays of welke dag in de week dan ook. Maar deze schotel met farro kun je zelf nog aanvullen met vlees naar keuze, dus zo is er bij ons thuis voor iedereen wat wils.
Ik maak altijd een grote pan vol, zodat ik er de volgende dag bij de lunch ook nog van kan eten. Oh, en schrik niet van de lijst aan ingrediënten, ik beloof je dat het echt heel makkelijk is om dit gerecht op tafel te zetten!
Ingrediënten
- 100 gram farro
- 200 gram witte bonen (pot)
- 200 gram kapucijnders (pot)
- 1 courgette
- 200 gram champignons
- 1 gele paprika
- 1 gele puntpaprika
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 citroen
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 1 eetlepel kokosmelk
- olijfolie
Bereiden
- Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de farro toe aan het kokende water en kook in ongeveer 10 minuten gaar.
- Spoel de witte bonen en kapucijners af met wat lauw water.
- Snij de groenten en pers de knoflook. Doe wat olie in een pan en fruit de groenten zachtjes aan. Laat ook de knoflook even meebakken.
- Maak in een schaaltje de citroenolie door het sap van de 1/2 citroen, de olijfolie, de kokosmelk en de peper, kurkuma en komijn te mengen.
- Wanneer de farro beetgaar is, giet je deze af en voeg je deze toe aan de groenten.
- Schep goed om en schep ook de witte bonen en kapucijners door de groenten heen. Voeg als laatste de citroenolie toe en roer goed door de farro heen (laat niet te warm worden!). Eet smakelijk!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerWil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin | Instagram
3 reacties
Wat een goed recept! In welke supermarkt heb je Faro gevonden?
In de grote blauwe supermarkt 😉
Lijkt me heerlijk! Is er in die grote blauwe supermarket ook witte bonen en kapucijners zonder suiker in pot/blik te vinden? Hier nog niet kunnen ontdekken van het Eigen merk!