Echiladas met kip, kidneybonen, mais, cheddar en natuurlijk een dotje crème fraiche! Echt weer zo’n heerlijke makkelijke maaltijd voor op drukke doordeweekse dagen. Begin alvast maar Mexicoooo te zingen en zet de oven vast aan want deze wraps met kip uit de oven, met een heerlijke kruidige Mexicaanse tomatensaus wil je zeker weten proeven!
Mexicaanse recepten doen het altijd goed hier in huis! Wraps, tortilla’s, enchiladas, er wordt altijd van gesmuld! Zo zijn de Mexicaanse burrito’s met gehakt bijvoorbeeld een van de favoriete recepten van mijn meiden en vind ik zelf de taco salade met zwarte bonen altijd erg lekker! En aan dit lijstje voeg ik dus vandaag een nieuwe topper toe, deze enchilada’s met kip zijn echt fantastisch!
Enchiladas met kip
Enchiladas zijn tortilla’s die worden gevuld, bijvoorbeeld met kip, maar je kunt ook een gehakt vulling maken, of een vegetarische vulling met mais en bonen. In dit recept ga ik aan de slag met pulled chicken, flinterdunne reepjes kip in een Mexicaanse tomatensaus die lekker op smaak wordt gebracht met Mexicaanse kruiden.
Je kunt er zeker ook voor kiezen om de kip in dit recept in blokjes te snijden en dan te bakken… Ik vind het zelf echt lekkerder én makkelijker om de kip te pluizen. Zo krijg je een wat fijnere vulling en dat is handiger met eten. Uiteraard voeg ik ook weer andere typische Mexicaanse ingrediënten toe aan de vulling. Mais en bonen mogen wat mij betreft zeker niet ontbreken!
De enchiladas vul je eerst en bedek je dan nog met een laagje tomatensaus en schuif je daarna de oven in. Voor een extra lekkere enchilada met kip bestrooi je de gevulde tortilla’s nog even ruim met flink wat cheddar kaas, zo lekker! Het maken van de vulling voor de enchiladas is trouwens zo gepiept, daarna maakt de oven het recept af.
Serveer deze enchiladas met kip uiteraard met crème fraiche of zure room! En maak er zelf verse guacamole bij, altijd een goed idee.
Meer Mexicaanse recepten:
Ook zo gek op de Mexicaanse keuken? Ik vind Mexicaanse recepten echt geweldig voor makkelijke doordeweekse maaltijden en met een ruim assortiment aan Mexicaanse kruiden in mijn kruidenla, tover ik vaak in mum van tijd heerlijke Mexicaanse maaltijden op tafel.
Heb je deze enchiladas met kip geprobeerd en smaakt dat naar meer? Dan zou je zeker ook eens aan de slag moeten gaan met deze Mexicaanse recepten:
- Burrito’s met gehakt en bonen
- Mexicaanse ovenschotel met gehakt
- Wraps met pompoen, gehakt en avocado
- Chili con carne
- Taco salade met gehakt, mais en bonen
- Wraps met kip en gegrilde ananas
- Loaded nacho’s uit de oven
- Chili sin carne met quinoa
- Zoete aardappel salade Tex Mex
Ingrediënten
- 8 tortilla wraps
- 300 gram kipfilet
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 800 ml passata di pomodoro (tomatensaus zonder toevoegingen)
- 1 blik kidneybonen
- 1 blikje mais
- 100 gram cheddar kaas (geraspt)
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel tijm
- snuf zout
- snuf peper
- olijfolie (om te bakken)
- crème fraiche
- salade ui
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in kwarten, verwijder de zaadjes en snij fijn.
- Verwarm in een koekenpan een flinke scheut olie en bak hier de kipfilet in aan, eerst zo'n 2 minuten per kant, zet dan het vuur laag en laat de kipfilet langzaam garen.
- Verwarm in een hapjespan een scheut olie en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en voeg de rode peper toe. Bak even mee en schenk dan zo'n 600 ml passata in de pan. Hou dus nog wat achter!
- Laat de mais en kidneybonen uitlekken, spoel ze af met water en voeg toe aan de saus. Voeg nu ook de chilipoeder, gerookte paprikapoeder, komijn, cayennepeper, oregano en tijm toe en een snuf peper en zout. Laat de saus zo'n 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Haal de kipfilet uit de pan en gebruik 2 vorken om het vlees uit elkaar te trekken, je maakt dus pulled chicken. Voeg de kip daarna toe aan de pan met saus voor de enchillada's.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Schenk een laagje passata in de ovenschaal.
- Nu gaan we de tortilla's vullen. Schep wat van het mengsel van kip met mais en bonen en saus in de tortilla wrap en rol deze strak op. Leg in de ovenschaal en vul zo ook de andere tortilla wraps.
- Bestrijk de enchillada's met nog wat tomatensaus en bestrooi daarna royaal met de geraspte cheddar kaas. Schuif de schaal met enchillada's zo' 20-25 minuten de warme oven in.
- Serveer de enchillada's met kip met crème fraiche en frisse salade ui.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor enchiladas met kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.
1 reactie
Heerlijk!! Wij eten dit regelmatig