Enchilada’s met gehakt, goed gevulde tortilla wraps met kruidig gehakt met mais en chili bonen in tomatensaus. Uiteraard heerlijk op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden! De gevulde wraps met gehakt schuif je nog even de oven in met een beetje cheddar kaas on top en zo staat dit makkelijke recept binnen mum van tijd op tafel. Punten scoren gegarandeerd want deze enchiladas met gehakt vallen sowieso in de smaak!
Voor mijn makkelijke maaltijden duik ik regelmatig de Mexicaanse keuken in en deze wraps met gekruid gehakt, mais en chili bonen is dan ook zo’n recept dat hier regelmatig op tafel komt! Niks ingewikkelds aan, het gehakt voor in de wraps breng je zelf op smaak met smaakmakers die vast al in de kruidenkast staan. Natuurlijk gaat er nog lekker wat Cheddar kaas overheen en bij deze enchiladas met gehakt is het heerlijk om zelfgemaakte guacamole te serveren.
Enchiladas met gehakt
Mexicaanse recepten doen het altijd goed hier in huis! Wraps, tortilla’s, enchiladas, er wordt altijd van gesmuld! Zo zijn de Mexicaanse burrito’s met gehakt bijvoorbeeld een van de favoriete recepten van mijn meiden en vind ik zelf de taco salade met zwarte bonen altijd erg lekker! En aan dit lijstje voeg ik dus vandaag een nieuwe topper toe, deze enchilada’s met gehakt zijn echt fantastisch!
Enchiladas zijn tortilla’s die worden gevuld en daarna nog even de oven in gaan. Ik heb al eerder eens een makkelijk recept voor enchilada’s met pulled chicken gedeeld, flinterdunne reepjes kip in een Mexicaanse tomatensaus die lekker op smaak wordt gebracht met Mexicaanse kruiden. In dit recept voor enchilada’s met gehakt vul ik de wraps met mijn favoriete recept voor Mexicaans gehakt.
Wraps met gehakt uit de oven
Voor deze wraps met gehakt uit de oven maak je dus eerst de vulling van het gekruide gehakt klaar. De enchiladas vul je daarna met het gehakt, rol je op en dan mogen ze naast elkaar in een ovenschaal. Daarna gaat er nog een laagje tomatensaus overheen en mag de oven het werk doen.
Voor een extra lekkere enchilada met gehakt bestrooi je de gevulde tortilla’s nog even ruim met flink wat cheddar kaas, zo lekker! Het maken van de vulling voor de enchiladas is trouwens zo gepiept, daarna maakt de oven het recept af. Serveer deze enchiladas met gehakt uiteraard met crème fraiche of zure room! En maak er zelf verse guacamole bij, altijd een goed idee.
Meer Mexicaanse recepten:
Ook zo gek op de Mexicaanse keuken? Ik vind Mexicaanse recepten echt geweldig voor makkelijke doordeweekse maaltijden en met een ruim assortiment aan Mexicaanse kruiden in mijn kruidenla, tover ik vaak in mum van tijd heerlijke Mexicaanse maaltijden op tafel.
Heb je deze enchiladas met kip geprobeerd en smaakt dat naar meer? Dan zou je zeker ook eens aan de slag moeten gaan met deze Mexicaanse recepten:
- Burrito’s met gehakt en bonen
- Mexicaanse ovenschotel met gehakt
- Wraps met pompoen, gehakt en avocado
- Chili con carne
- Taco salade met gehakt, mais en bonen
- Wraps met kip en gegrilde ananas
- Loaded nacho’s uit de oven
- Chili sin carne met quinoa
- Zoete aardappel salade Tex Mex
- Enchiladas met kip
Nodig
Ingrediënten
- 8 tortilla wraps
- 300 gram rundergehakt
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 1 blikje mais (150 gram)
- 1 blikje chilibonen (400 gram)
- 800 ml passata di pomodoro
- 100 gram Cheddar kaas
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel kaneel
- peper
- zout
- creme fraiche
- salade ui
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper fijn.
- Snij de paprika in kwarten, verwijder de steel en de zaadlijsten en snij daarna fijn.
- Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de rode peper en paprika toe.
- Doe het gehakt in de pan en gebruik een spatel om het los te maken. Bak even kort aan zodat het mooi bruin wordt. Maar laat niet te lang bakken, dan wordt het gehakt droog.
- Schenk dan zo'n 600 ml passata in de pan. Hou dus nog wat achter!
- Laat de mais uitlekken, spoel af met water en voeg toe aan de saus. Voeg nu ook de chilibonen (met saus) chilipoeder, gerookte paprikapoeder, oregano, komijn, koriander en kaneel toe en een snuf peper en zout. Laat de saus zo'n 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Schenk een laagje passata in de ovenschaal.
- Nu gaan we de tortilla's vullen. Schep wat van het mengsel van gehakt met mais en bonen en saus in de tortilla wrap en rol deze strak op. Leg in de ovenschaal en vul zo ook de andere tortilla wraps.
- Bestrijk de enchillada's met nog wat tomatensaus en bestrooi daarna royaal met de geraspte cheddar kaas. Schuif de schaal met enchillada's zo' 20-25 minuten de warme oven in.
- Serveer de enchillada's met gehakt met crème fraiche en frisse salade ui. Lekker met zelfgemaakte guacamole!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor enchiladas met gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.