Spaghetti Bolognese is altijd goed! Eigenlijk wil ik het nog helemaal niet hardop zeggen… Want door het niet te noemen, bestaat het ook niet, toch? Gevalletje kop in het zand en dik in de ontkenning…. Want ja, het is alweer voorbij, onze vakantie. Ik ben alweer thuis en ergens bevalt me dat nog niet helemaal. Ik kan mijn draai nog niet echt vinden, ik verlang naar de Italiaanse zon en het relaxte tempo. Naar het buiten zijn, de hele dag op slippers lopen en eigenlijk geen plan hebben. Naar makkelijke maaltijden op de camping, zoals deze eenpans spaghetti Bolognese met Parmezaanse kaas. En naar uitgebreid lunchen in heerlijke osteria’s…. zucht.
Makkelijk recept voor spaghetti Bolognese
Om eerlijk te zijn was ik de meest luie kok ever afgelopen vakantie. Ik heb volgens mij zelfs helemaal niet gekookt en het bereiden van de maaltijden overgelaten aan mijn persoonlijke chef die ik mee had genomen. En aan mijn twee kleine kokkies die maar wat graag wilden helpen. Uit eten heb ik ook veel gedaan, lekker uitgebreid lunchen in leuke dorpjes of bij het restaurant op de camping aanschuiven. Dat is voor mij dus ook ontspannen, even niet hoeven na te denken over wat ik klaar zal maken.
Van te voren had ik wel gekookt, zodat het hier op de blog niet helemaal stil zou blijven. Om de dag kwam er een recept online en dat gaat de komende weken ook nog zo blijven. Het zomerrooster bevalt mij wel, ik vier gewoon nog een beetje vakantie met de meiden mee. Zij zijn nog 4 weken vrij en ik hou mijn relaxte gevoel graag nog even vast.
Bolognese recept
Op de camping – of ook als we in een appartementje verblijven – eten wij eigenlijk altijd heel makkelijk. Meestal zijn we overdag op pad en is onze middagmaaltijd al behoorlijk uitgebreid. In de avond is het dan vaak een makkelijke pasta, of gewoon een salade met een stukje vis of vlees. Deze eenpans spaghetti Bolognese stond ook op het menu. Super makkelijk want alles gaat in 1 pan. En aangezien de fornuizen op vakantie vaak niet heel groot zijn en je ook niet zit te wachten op afwas. Precies, een ideaal camping gerecht dus!
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 2 uien
- 2 wortels
- 3 teentjes knoflook
- 300 gram rundergehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- 400 gram tomatenblokjes (in blik)
- 400 ml water
- 1/2 bouillonblokje groenten
- 1 1/2 theelepel oregano
- peper
- zout
- Parmezaanse kaas (lekker veel!)
- verse basilicum blaadjes
- snoeptomaatjes
- olie om in te bakken
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Schrap de wortels en snij hier kleine blokjes van. Maak de knoflook schoon.
- Giet een scheut olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Bak ook de wortels mee en pers de knoflook uit boven de pan.
- Voeg het rundergehakt toe en bak dit rul. Schep regelmatig om, zodat de ui niet te donke
- Schep de tomatenpuree in de pan en schenk de tomatenblokjes erbij. Voeg het water, de oregano en 1/2 bouillonblokje toe en breng aan de kook.
- Zodra de saus kookt, kan de spaghetti in de pan. Ik brak de bos spaghetti eerst even doormidden, zodat het beter in de pan past. Zorg dat alle spaghetti onder water staat, voeg anders nog wat extra toe.
- Breng weer aan de kook en laat zo’n 8 – 10 minuten zachtjes pruttelen. De spaghetti is nu beetgaar en de saus is behoorlijk ingedikt. Roer de eenpans spaghetti bolognese nog even door en serveer met verse basilicum, in partjes gesneden smaaktomaatjes en Parmezaanse kaas.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor eenpans spaghetti bolognese? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
1 reactie
Super lekker! Echt een aanrader. Rijk van smaak, ook de kinderen vonden het erg lekker.