Oh, echt, ik moet dit nog even met je delen! Het is zondagavond als ik dit schrijf, maar ik ben zo enthousiast over het recept voor deze Duitse kartoffelsalat dat ik direct achter de laptop ben gekropen. Net thuis van een heerlijke bbq bij mijn ouders in de tuin, en aardappelsalade blijft toch het perfecte bijgerecht voor zo’n zomerse buitenmaaltijd. Dit recept kreeg ik van Duitse vrienden van mijn tante en dit is echt smullen. Met het prachtige weer dat voor aankomende week is voorspeld, wilde ik je toch dit recept niet onthouden.
Kartoffelsalat – Duitse aardappelsalade
Ik heb er dus voor vandaag niet een uitgebreid verhaal bij. Het was vandaag – ik schrijf dit nog op zondag – Vaderdag en het plan was al om uitgebreid te gaan bbq-en bij mijn ouders in de tuin. Een tijd terug had ik het recept voor deze geweldige Duitse aardappelsalade al gekregen van mijn tante. En deze avond leek mij het perfecte moment om eens zelf aan de slag te gaan. Dit is precies hoe een kartoffelsalat hoort te zijn, fris en een beetje zuur, en bovendien boordevol smaak. Gaat de bbq komende week nog aan, dan zet je deze salade op tafel!
De foto’s maakte ik deze keer even snel met mijn telefoon. Ik verbaasde niemand meer toen ik bovenop de tafel ging staan om de Duitse kartoffelsalat vast te leggen. Pas toen ik zei dat er gegeten mocht worden… werd er opgeschept. Haha!
Ingrediënten
- 1 kilo aardappelen (vastkokend)
- 3 takjes verse peterselie
- 1/2 citroen
- 1,5 theelepel zout
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 eetlepel olijfolie
- 125 ml water
Bereiden
- Doe de aardappels met schil en al in een grote pan, voeg een flinke laag water toe, zet op het vuur en breng aan de kook.
- Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen. Trek daarna de schil van de aardappels.
- Pers het sap van 1/2 citroen uit boven een klein schaaltje en voeg hier het zout aan toe. Pers de teentjes knoflook erbij uit. Knip de blaadjes van de peterselie boven het schaaltje en meng even goed door.
- Doe 125 ml water met 1/2 gekookte aardappel in een schaaltje en gebruik de staafmixer om hier een glad papje van te maken.
- Snij de gekookte aardappels in dunne plakjes. Doe ze in een grote schaal. Schenk hier nu de citroenschap met zout, knoflook en peterselie bij, en ook het papje van de gepureerde aardappel. Voeg nog 1 1/2 el olijfolie toe en meng goed door.
- Laat de Duitse kartoffelsalat minstens 1/2 uur staan voordat je deze serveert, zo kunnen de smaken goed in elkaar trekken. Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor Duitse kartoffelsalat? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
4 reacties
Vanavond gaat inderdaad de barbecue weer aan. Ga ‘m vanmiddag maken. Ben erg benieuwd want ik ben een wat romerige aardappelsalade gewend bijvoorbeeld door de toevoeging van mayonaise. Dan nog even een vraag: Gebruik je kruimige- of vastkokende aardappels? (De eerste hebben nog mijn voorkeur).
Oh het is nog vroeg, er staat inderdaad vastkokende aardappels in je recept genoemd. Sorry. Ik moet beter lezen.
Leeukk! Heerlijk, de aardappelsalade van Aldi vind ik ook zo lekker. Maar deze ga ik zeker proberen! Dankjewel 😀
Dit lijkt op een Servisch recept, maar dan een tikkie anders. Ook vaste aardappels koken, schilletje eraf halen. Afkoelen, in blokjes snijden, uien snijden in ringen of snippers. Zout & peper en olie & azijn toevoegen. Flinke scheut azijn. En minimaal uurtje in de koelkast laten koelen voor de perfecte smaak.
Maak ik standaard bij iedere bbq, succes gegarandeerd!