Als je op zoek bent naar een verwarmend en voedzaam gerecht, dan is deze curry met kip en zoete aardappel precies wat je nodig hebt. Deze milde gele curry combineert malse kipfilet, zachte zoete aardappel, voedzame linzen en broccoli, allemaal gesmoord in een geurige saus van kokosmelk en kruiden.
Curry gerechten zijn wat mij betreft perfect voor elk seizoen en kunnen eindeloos worden gevarieerd. Met deze zoete aardappel curry met kip heb je echt een nieuwe favoriet voor je wekelijkse maaltijdplanning!
Curry met kip en zoete aardappel
Voor deze curry met kip heb je geen kant-en-klare curry pasta nodig. Het maken van je eigen curry pasta is namelijk zo eenvoudig en zoveel smaakvoller! Hoewel ik zelf ook wel eens kies voor een snelle oplossing met een curry pasta uit de supermarkt (zonder ongezonde toevoegingen, lees hiervoor altijd het etiket!), is het veel leuker én gezonder om je eigen kruidenmix te maken. Ik laat je zien hoe je je curry met kip en zoete aardappel op smaak brengt met verse kruiden en specerijen.
Dit recept voor zoete aardappel curry met kip is heerlijk mild, ideaal voor het hele gezin. Ik houd zelf wel van een beetje pit, maar mijn kinderen zijn daar nog niet zo gek op, dus deze variant is mild van smaak zonder in te leveren op kruidige aroma’s. Met verse ingrediënten zoals gember, ui, knoflook en rode peper leg je de basis voor een rijke curry. Voeg nog kruiden toe zoals kerrie, kurkuma en gerookt paprikapoeder voor een nog intensere smaak.
Zoete aardappel curry met kip
Voor deze zoete aardappel curry met kip gebruik ik kipfilet, maar je kunt ook kiezen voor kippendijfilet, die blijft vaak nog wat malser tijdens het bereiden. Omdat je de kip slechts kort aanbakt voordat je deze toevoegt aan de curry, is kipfilet ook een prima optie.
Wil je een koolhydraatarme variant van deze curry? Vervang de zoete aardappel dan eens door pompoen. Dit zorgt nog steeds voor die heerlijke zoete smaak, maar met minder koolhydraten. Voor inspiratie kun je ook mijn recept voor curry met pompoen en kikkererwten bekijken. Laat eventueel de linzen weg voor een nog lichtere versie, hoewel die net dat beetje extra bite geven aan het gerecht.
Meer curry met kip recepten:
- Thaise curry met kipfilet en doperwten
- Gele kokos curry met kip, mango en cashewnoten
- Stoofschotel met pompoen en kip
- Gele curry met kip en doperwten
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 400 gram zoete aardappel
- 300 gram broccoli
- 200 gram doperwten
- 50 gram rode linzen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember
- ½ rode peper
- 400 ml kokosmelk
- 3 tl kerrie
- 2 tl kurkuma
- 1 tl cayennepeper
- 2 tl komijn
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl kaneel
- olie
Bereiden
- Begin met het marineren van de kip. Snij de kip in blokjes en doe in een schaal. Voeg hier 2 a 3 el olie, 1 theelepel gerookt paprikapoeder en 1 theelepel komijn aan toe. Roer door en zet even apart.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook en gember schoon. Snij de rode peper in kwarten, verwijder eventueel de zaadjes en snij fijn.
- Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes van 1½ x 1½ cm.
- Snij de roosjes van de broccolisteel.
- Verwarm wat olie in een pan met stevige bodem en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook en gember hierbij uit en voeg de rode peper toe. Bak zo'n 2 minuten.
- Voeg dan de zoete aardappel en linzen toe aan de pan en bak kort mee.
- Schenk de kokosmelk in de pan en voeg de kerrie, kurkuma, cayennepeper, komijn, nootmuskaat en kaneel toe. Breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Bak in de tussentijd de kip in een koekenpan met wat olie mooi goud bruin.
- Voeg na 10 minuten de broccoli roosjes en doperwten toe aan de curry. Laat de curry zachtjes doorpruttelen tot de broccoli gaar is en de linzen uit elkaar vallen.
- Voeg als laatste de kip toe aan de curry en serveer de curry met kip en zoete aardappel met een beetje kwark en zelfgemaakt naanbrood.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor curry met kip en zoete aardappel? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.