Oh ik hou van curry-gerechten! Comfortfood op zijn best…. Warme kruiden, heerlijke geuren, en ik kan er altijd zo heerlijk op wegdromen…. Ik experimenteer graag in de keuken, geen gerecht is bij mij ooit hetzelfde. En zo probeerde ik vorige week deze curry met kip en zoete aardappel en linzen en die was zo smakelijk, die wil ik graag delen. Zoete aardappels kunnen wat mij betreft het hele jaar door, in de winter in een smakelijke curry, maar in de zomer ook lekker gepoft met een vulling van frisse ricotta en zongedroogde tomaatjes.
Curry met kip en zoete aardappel
Ingrediënten:
- Beetje olie
- 2 eetlepels currypasta*
- 300 gr. Kipfilet
- 2 zoete aardappelen
- 50 gram rode linzen
- 300 ml kippebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 300 gram broccoli
* Mocht je geen currypasta hebben of willen gebruiken, dan vind je hieronder een alternatief recept voor currypasta.
Hoe te maken?
Verhit de olie en voeg de currypasta toe in de pan. Als alles een beetje gesmolten en warm is, dan voeg je de kip (gesneden), de linzen en de zoete aardappelen (gesneden) toe aan het mengsel en schep dit goed om tot de currypasta goed over de ingredienten verdeeld is. Zet in een apart pannetje water op voor de bouillon. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe aan de kip/linzen/aardappel. Breng aan de kook. Eenmaal aan de kook voeg je de broccoli toe, in roosjes gesneden. Laat het geheel zo’n 20 minuten koken, tot de broccoli gaar is en de linzen zacht. Eet smakelijk!
Oh ja, het smaakte zo goed, dat ik geen foto’s kon maken van dit gerecht op de borden….
Wil je geen kant en klare currypasta gebruiken, maak de pasta dan als volgt:
Ingrediënten
4 cm gemberwortel
3 tenen knoflook
30 g gemalen koriander (ketoembar)
1 1/2 el gemalen komijn (djinten)
1 el zwarte peper
1 el mosterdpoeder
1 el cayennepeper
1/2 el zout
1 el azijn
6 el olie
Ga je aan de slag met dit recept voor curry met kip en zoete aardappel? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Hallo, gisteravond gemaakt met zelfgemaakte currypasta en het was heerlijk!! Ik had nog een vraagje bij het recept van de currypasta. Er staat dat er 30 gram koriander in moet, maar dat is de inhoud van een heel potje kruiden. Is dat correct? Bedankt!