Crema al caffè, een heerlijk Italiaans recept voor een fantastisch nagerecht om een feestelijk diner mee af te sluiten. Een kopje koffie én een toetje in hetzelfde glas, heerlijke luchtige crème met de smaak van een goede Italiaanse espresso. Zo goddelijk lekker en zo makkelijk om klaar te maken. Dit verrassende koffietoetje maak je af met wat cacaopoeder en chocolade sprinkels en zo is het net een tiramisu in een glaasje!
Crema al caffè, ook wel crema di caffè is echt zo’n typisch Italiaans nagerecht. Ik hou van de eenvoudigheid van de Italiaanse keuken waarin je met slechts een paar ingrediënten een geweldig gerecht op tafel zet! Ben je van plan dit jaar een Italiaans kerstmenu te organiseren, dan mag deze crema al caffè niet ontbreken als afsluiting van deze avond!
Crema al caffè
Crema al caffè is zoals gezegd een makkelijk recept voor luchtige koffieroom. Je hebt voor dit Italiaanse nagerecht slechts 3 ingrediënten nodig en je kunt zelf naar eigen smaak volop variëren. De basis voor deze room is een goede stevige espresso. Eigenlijk het liefst in zo’n Italiaans espresso-pot gemaakt! Ik nam er jaren geleden al eentje mee uit Italië en voor dit nagerecht haal ik dit koffiepotje altijd uit de kast.
Zet een stevige espresso en laat deze vervolgens helemaal afkoelen voordat je met dit nagerecht aan de slag gaat. Voor deze crema al caffè heb je verder slagroom en suiker nodig… De slagroom sla je luchtig op en je kunt zelf bepalen hoeveel suiker je aan dit recept toevoegt. Ik vind het zelf heel lekker om nog een snuf kaneel toe te voegen, daar krijgt dit nagerecht echt zo’n winterse warmheid van!
Wil je echt uitpakken met de feestdagen, dan kun je aan de espresso een vleugje koffielikeur naar smaak toevoegen. De zoete opgeslagen slagroom meng je met de espresso en zo krijg je een snelle en makkelijke koffieroom die je heel feestelijk in een glas kunt presenteren!
Maak de crema al caffè af met wat cacaopoeder en feestelijke sprinkels en buon appetito!
Meer Italiaanse nagerechten:
Op zoek naar meer inspiratie voor Italiaanse nagerechten? Super leuk om na een kerstdiner met Italiaanse gerechten op tafel te zetten, zijn ook bijvoorbeeld deze toetjes:
- Tiramisu met limoncello
- Stracciatella panna cotta
- Tiramisu affogato met ijs
- Limoncello cheesecake in een glaasje
- Tiramisu met aardbeien en prosecco
Ingrediënten
- 70 ml espresso
- 2 eetlepels suiker
- 250 ml slagroom
- snuf kaneel
Voor garnering:
- cacaopoeder
- chocolade sprinkels of hagelslag
Bereiden
- Zet een goede stevige espresso van zo'n 70 ml. Roer hier 2 eetlepels suiker doorheen en zet de koffie dan in de koelkast om volledig af te laten koelen.
- Zet ook een schaal of mengkom in de koelkast, deze mag goed koud worden.
- Wanneer de koffie volledig afgekoeld is kun je aan de slag.
- Schenk de slagroom in de koude mengkom en gebruik een mixer met garde om de room luchtig op te kloppen. Voeg een theelepel kaneel toe.
- Schenk heel langzaam, beetje bij beetje, de koude espresso bij de room en klop luchtig. Let op dat je de slagroom niet te ver door'slaat'!
- Verdeel dan de luchtige crema al caffè over 4 dessertglazen en zet nog minstens een uur in de koelkast voor het serveren.
- Maak de crema al caffè voor het serveren af met wat cacaopoeder en feestelijke sprinkels of hagelslag.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor crema al caffè? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.
1 reactie
Heerlijk en makkelijk te maken