Jaaa, de lente is begonnen! Jippie jee, ik ben een gelukkig mens. Nou was ik dat al hoor, ik heb de laatste tijd sowieso niet zoveel te klagen, maar dat de lente er nu écht is, maakt het feestje wel compleet. Want ook al zeg ik altijd dat ik de winter ook heerlijk vind, en dat is ook echt zo!, toch heb ik ook wel behoefte aan meer licht, langere dagen, iets hogere temperaturen.
En als ik dan toch bezig ben: zon please! Ik kan daar zo intens van genieten, van die eerste voorjaarszonnestralen! De lente voelt voor mij altijd een beetje als een nieuw begin, ook in de keuken. Het wordt vanaf nu tijd voor lichtere gerechten, en deze courgette spaghetti met avocado en zalm wilde ik al een tijdje met je delen.
Afgelopen week was de lente al een beetje aan het proefdraaien…. Nog net te koud als je niet in het zonnetje was, maar wat had de zon al veel kracht. Ik ging spontaan op woensdagmiddag met de meiden naar het strand, waar zij lekker in het zand speelden en ik achter het glas van het terras van de strandtent genoot van de warmte van de voorjaarszon.
En van een net zo spontaan wit wijntje…. want het leven moet je tenslotte een beetje vieren, toch? Gelukkig woon ik op ongeveer 10 minuten rijden van het strand vandaan, dus ik zie het al voor me dat dit soort spontane tripjes veel vaker gaan plaatsvinden de komende tijd.
Courgette spaghetti met zalm
De dag erna was ik in Amsterdam, toen scheen de zon ook al zo hard, en zat ik voor de tweede keer in twee dagen op het terras. Zonder jas zelfs! Ik doe echt zonne-energie op tijdens dit soort dagen, die warmte maakt me vrolijk en ik krijg altijd weer helemaal zin om aan de slag te gaan.
Nieuwe plannen maken, recepten bedenken en uitwerken, yes! Dit recept voor courgette spaghetti wilde ik al een tijdje met je delen, maar ik vond dat het dan ook echt een beetje mooier weer moest worden. En nu is de lente begonnen, dus dit leek mij een mooi moment!
Courgette pasta
Courgette pasta, ofwel courgetti, is natuurlijk niets nieuws meer, maar dit recept van courgette spaghetti met avocado en zalm wil ik je niet onthouden. Door over de zucchetti (zucchini = courgette + spaghetti) een saus te schenken van avocado en plantaardige room wordt de pasta superzacht. Maar wel lekker fris en licht door het limoensap! Dat zijn de betere lente gerechten toch? Ik zou zeggen; schenk die witte wijn maar in, en laat de zomer maar komen!
Wil je nog meer inspiratie om met courgette aan de slag te gaan? Ik verzamelde mijn favoriete courgette recepten voor je! Wat dacht je van courgette spaghetti met groene pesto en garnalen? Of courgette spaghetti aglio è olio?
Nodig
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 handjes rucola
- 1 avocado
- 4 eetlepels plantaardige room
- 1/2 limoen
- 100 gram gerookte zalmfilet
- Parmezaanse kaas
- peper
- zout
- olijfolie om in te bakken
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
- Draai met de spiraalsnijder mooie spaghetti slierten van de courgettes, zorg dat ze niet al te lang zijn! Zet even apart.
- Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak dit fijn. Meng met de plantaardige room en wat limoensap en breng op smaak met peper, zout en oregano.
- Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en bak even mee. Voeg courgette toe en bak ongeveer 3 minuten mee. Schep regelmatig om!
- Snij de zalmfilet in stukken.
- Schenk nu de avocadosaus over de courgette spaghetti, schep de rucola er door, leg de zalm on top en serveer met wat Parmezaanse kaas. Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor courgette spaghetti met avocado en zalm? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Dit artikel bevat een affiliate-link naar Bol.com. Voor meer informatie hierover, lees mijn disclaimer.
37 reacties
Oh, wat onwijs verrukkelijk! Ik ben ook echt blij dat de lente stapje voor stapje zijn intrede maakt, ook al valt er nog eens een regenbui op ons dak. Ik hoop wel dat het zonnetje de komende dagen een beetje door gaat breken!
Lijkt me heerlijk! En weer een goede manier om verschillende groenten te combineren. Overigens staat onderaan of men nog aan de slag gaat met dit recept voor plaattaart met ei en ham… 😉
Thank you…. aangepast! 🙂
Hoi! De oregano staat niet bij de ingrediënten. Super lekker gerecht, trouwens!
Oh, hee, das gek. Niet goed opgelet door mij. Ik ga het aanpassen, dank je wel!!
Vraagje van een kook nerd: moet de avocadosaus warm of koud?
Klinkt heerlijk! Ik heb een spiraalsnijder gekregen voor Kerst maar ik wist niet zo goed wat ik kon maken. Nu wel Dankje Reny, ik ga het snel uitproberen!
Yum. wat ziet dit er heerlijk uit! Deze sla ik zeker even op om snel eens uit te gaan proberen!
Wauw, heerlijk!!! Meteen naar de supermarkt gerend toen ik dit recept vanochtend zag en helaas is m’n boord al leeg…. Morgen waarschijnlijk weer!!:) X
Wat een heerlijke salade, duidelijk beschreven en daardoor goed the maken. Zeker met warm weer een aanrader.
Echt heerlijk! Ik had nog nooit iets met avacodo gemaakt, ik heb alleen ipv kookroom, dat was ik vergeten op mijn lijstje te zetten, 2 eetlepels Philadelphia light gebruikt!
Wat een heerlijk recept! We gaan het vandaag op eerste kerstdag voor de tweede keer eten. Yummie, nu al zin in!
Echt super lekker en snel klaar. Echt een aanrader!
Ik heb Italiaanse rasp kaas gebruikt.
Zojuist dit gerecht gemaakt en mijn vriend en ik heb er van genoten! Deze is zeker voor herhaling vatbaar 😀
Net genoten van dit gerecht ! Maar knap als je dit met 2 personen kan eten hoor. Ik heb het helemaal alleen opgegeten…(had wel 14 km gewandeld vandaag)
Hihi, dan had je het zeker nodig! 😉
Heerlijk!
Ik gebruik 3 courgettes, 2 avocado’s en kook er 100 gram volkoren spaghetti bij (ik kook voor 4 personen). In verhouding eet je maar 25 gram spaghetti de man, dus het is evengoed nog koolhydraatarm, maar het heeft net wat meer bite en vult wat meer.
Ga het vanavond maken ik heb een spaghettini molen elektrische heel makkelijk kan je 3 diktes maken Lekker zalm advocado courgettes zo,n goede combi in italie eten we dit veel
Courgette spagetti kant en klaar gehaald bij de AH! Heerlijk recept gaan we zeker vaker eten!!!
Verrukkelijk! Aangezien de courgette oogst erg groot was zocht ik een recept voor courgetti.. dit was mijn eerste vondst, ik heb niet verder gekeken maar het meteen gemaakt. Heerlijk!
Hoi dit recept klinkt heerlijk! Maar kan ik ipv gerookte zalm ook een stukje zalm bakken en deze in stukjes verdelen door de pasta?
Alvast bedankt!
Uiteraard! Doe wat jij lekker vindt!
Hoi.
Het lijkt mij lekker, maar ik lust geen zalm. Kan ik een andere vlees of vis in plaats er van?
Alvast bedankt!
super, ga ik vaker maken…
Lekker en eenvoudig
Veel te moeilijk voor iemand die niet kan koken. Veel te veel frustraties
Dat klinkt niet goed! Waar lag de frustratie?
Heerlijk! Ga het ook proberen met de kinderen. Dan misschien zonder de rucola.
Het was ontzettend lekker,met wat bladspinazie en boursin cuisine light,maar het lijkt me zo ook heerlijk hoor!
Lekker recept! Eten we sinds kort vaker!
Heerlijk! De snelle versie is met kant en klare courgetti van de AH en ik had zalm uit de oven erbij, vinden mijn kids heerlijk. Een blijvertje dus!
Ik kreeg vd buurman 2 courgettes uit zijn groentetuin. Ik was alleen thuis en zocht een courgetti recept. Dit recept leek me wel wat. Ik schaaf de courgette altijd met een kaasschaaf in plakken en dan snijd ik dunne repen, als een tagliatelle. Verder alles gedaan volgens recept, alleen warmgerookte zalmstukken gebruikt ipv ger. zalmfilet. Ook ik heb bijna anderhalve portie opgegeten in mijn eentje . Ik gebruik sowieso altijd 2 courgettes voor 2 personen, ik vond het erg lekker, maar voor 2 personen zou ik dus 2 courgettes nemen en iets meer zalm en rucola. De avocadosaus vond ik wel genoeg voor 2. Ik ga het ook eens maken als mijn man er is, die houdt hier ook van, bedankt!
Heerlijk recept, een blijvertje!
Heerlijk gerecht, makkelijk, snel en super gezond. Ik heb het recept een klein beetje aangepast.
1,5 courgette voor 2 personen
I.p.v. gerookte zalm, 250 gr zalmmoot uit de oven met cherrytomaatjes. De rucola weggelaten
Ik heb 400 gram kant en klare courgetti gekocht. Is dat te veel?
Ligt eraan voor hoeveel personen je dit wilt gebruiken…. 200 gr per persoon zou ik zeker vanuit gaan.
Het was heerlijk. (Wel had ik wat volkoren pasta toegevoegd) Een aanrader!