De ene na de andere Italiaanse maaltijd vliegt je hier om de oren, en dat is natuurlijk niet zo raar met mijn aanstaande vakantie. Ik beloof bij dezen dat ik binnenkort echt wat meer variatie ga aanbrengen… Maar dat Italiaanse eten is toch ook zoo lekker?! Ik krijg er gewoon geen genoeg van! Je maakt mij echt heel blij met een goed bord pasta, maar vandaag kies ik voor een lichtere variant op een echte klassieker. Pasta aglio en olio, oftewel pasta met knoflook en olijfolie, is een heel traditioneel gerecht met alleen maar hele pure smaken. Deze courgette spaghetti aglio en olio is een fijne variatie voor in de zomer.
In de Italiaanse keuken worden hele pure ingrediënten gebruikt, en zo ontstaan dus vaak hele eenvoudige recepten. Misschien dat ik daarom ook zo graag Italiaans kook, want ik heb echt een hekel aan enorme lijsten met benodigdheden. Ik hou niet van moeilijk gedoe, zo’n echte chefkok ben ik namelijk niet. Het recept voor deze spaghetti is eigenlijk zo simpel dat ik twijfelde of ik het wel op de blog zou zetten. Maar omdat simpel echt heel lekker kan zijn, doe ik het toch wel gewoon.
Niks mis met gewone pasta natuurlijk, maar zeker in de zomer ga ik toch nog steeds regelmatig voor de courgette pasta. Mijn spiraalsnijder trek ik nog steeds graag uit de kast, en courgettes heb ik standaard in huis. Niet elk pasta recept op mijn blog smaakt overigens even goed hoor, als je de pasta door courgette vervangt. Pasta carbonara blijft gewoon het allerlekkerst met spaghetti, maar bijvoorbeeld een pasta met tomatensaus kun je heel goed klaar maken met courgette. Lekker licht en ook nog eens snel klaar.
Dit recept voor courgette spaghetti aglio e olio staat ook zo op tafel. Al wordt de spaghetti nóg lekkerder als je even de tijd neemt om de smaken goed in te laten trekken. Dit gerecht eet ik trouwens niet als maaltijd, er komt nog meer op tafel! Courgette is natuurlijk niet heel vullend, maar met een goede salade erbij, en bijvoorbeeld nog de Italiaanse kipspiesjes, ben ik compleet. Oh, en de zon nog graag, maar dat gaat straks in Italië vast helemaal goed komen! En op vakantie ga ik natuurlijk gewoon los op de pasta, dat begrijp je!
Courgette spaghetti aglio e olio
Voor 2 personen:
- 2 courgettes
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 1/2 rode peper
- 1/2 citroen, uitgeperst
- 6 el olijfolie
- 8 blaadjes verse basilicum + extra voor garnering
- Parmezaanse kaas
- peper
- zout
Nodig; grote schaal, schaaltje, vergiet, mengbeker, spiraalsnijder
Bereiden: Schil de ui en snij in fijne ringen. Doe de ringen in een schaaltje, giet wat kokend water over de ui en laat ze even uitlekken in een vergiet.
Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij in hele kleine stukjes. De knoflook kun je persen, of heel fijn snijden.
Doe in de mengbeker de citroensap met de olijfolie en voeg de rode peper, knoflook en blaadjes basilicum toe. Breng verder op smaak met peper en een beetje zout.
Gebruik de spiraalsnijder om mooie slierten van de courgette te snijden. Doe de courgette spaghetti in een grote schaal, voeg de rode ui toe en hussel door elkaar.
Schenk nu de citroenolie over de courgette spaghetti aglio e olio en laat het liefst even de smaken intrekken. Maar direct serveren kan natuurlijk ook! Maak het gerecht af met wat basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas en geniet ervan!
Ga jij aan de slag met dit recept voor courgette spaghetti aglio e olio? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Deze blogpost bevat een affiliatelink naar Bol.com
1 reactie
Echt een topper dit recept! Dank je voor het delen.