Ho, ho, ho, let’s go!!! Vertelde ik gisteren nog dat ik vooral deze week nog even normaal zou blijven doen, toch ga ik vanaf vandaag van start met de MYF kerstrecepten. Waarom?! Omdat ik gewoon zo ontzettend veel lekkers met je te delen heb!! Ja, echt, er staan nog zoveel recepten voor je klaar en het is natuurlijk wel fijn als je al voor de kerst weet wat je wilt eten. Zodat je niet last minute nog een menu in elkaar moet draaien. Ik begin vandaag met een romige courgette pastinaak soep met krokante ham. Een heerlijk licht voorgerecht met een beetje truffelolie en amandelschaafsel. Are you ready for X-mas?!

Ja, sorry, ik kon dus niet meer wachten…. Ik heb de kerstrecepten al in november staan koken en ze brandden in mijn digitale koelkast. Ik wilde ze al zo graag delen maar er kwamen nog zoveel feestjes tussendoor. Afgelopen weekend zette ik de kerstboom op en stond ik dansend in de kamer foute kerstnummers mee te zingen. En toen wist ik, ik ga gewoon los met de feestelijke gerechten deze week!

Courgette pastinaaksoep
Het eerste gerecht dat ik met je deel is dit voorgerecht. Een romige courgette pastinaak soep, met een druppeltje truffelolie en krokante ham. Je kunt het kerstmenu prima met een feestelijke soep beginnen, zeker als je er kleine porties van maakt!
Ik heb nog veel meer lekkers voor je de oven, de komende weken ga ik je volop inspireren. Maar vergeet zeker ook niet in het archief te kijken, want er staan al zoveel feestelijke gerechten op de blog!

Voorbereiden:
- Je kunt deze soep al helemaal van tevoren klaar maken. Bewaar op een koele plaats en verwarm vlak voor het serveren
- Het inschenken van de soep en de garnering doe je vlak voor het opdienen.
Menu suggestie
**
Courgette pastinaak soep met krokante ham
***
Italiaans gevuld gehaktbrood in pancetta
Bloemkoolpuree met truffel en oregano
Geroosterde pompoen met honingnoten en geitenkaas
***
Semifreddo met blauwe bessen en witte chocola

Ingrediënten
- 1 courgette
- 2 pastinaak
- 1 kleine aardappel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
- scheut witte wijn
- 75 ml (plantaardige) kookroom
- peper
- zout
- olie om te bakken
Garnering van de courgette pastinaak soep:
- 4 plakken gedroogde ham (bijv. Serrano ham)
- 4 theelepels amandelschaafsel
- truffelolie
- (plantaardige) kookroom
Bereiden
- Was de courgette en verwijder de uiteinden. Hak daarna in grove stukken. Snij de uiteinden van de pastinaak en schil deze met een dunschiller. Hak ook in grove stukken.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Schil de aardappel en snij in blokjes.
- Verwarm een druppel olijfolie in de soeppan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en schep om.
- Voeg dan de courgette, pastinaak en de aardappel toe, bak kort mee en blus af met een scheut witte wijn. Laat even zachtjes stoven.
- Schenk 1 lt groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de courgette en pastinaak zo’n 10-12 minuten, tot ze zacht genoeg zijn om te pureren.
- Gebruik de staafmixer om een gladde courgette pastinaak soep te maken. Schenk daarna de kookroom erbij en breng de soep verder op smaak met peper en zout.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Let op; dit kan erg snel gaan dus blijf erbij!
- Leg daarna de plakken gedroogde ham in de koekenpan en bak ze even kort. Snij de plakken ham daarna in grove kruimels.
- Maak de courgette pastinaak soep af met de truffelolie, wat druppels kookroom, het amandelschaafsel en de kruimels krokante ham. Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer
Ga je aan de slag met dit recept voor courgette pastinaak soep met krokante ham? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Foto’s: Cooked by Renkse