Why change something good? Toch? Als het lekker is, dan kan ik ervan blijven eten…. Dan kan ik echt blijven hangen in een bepaald gerecht, en dan maak ik het keer op keer op keer opnieuw. Dat had ik dus met de courgette spaghetti met avocado en zalm. Als ik even niet wist wat ik wilde eten, of nog op zoek was naar een snelle en makkelijke lunch, dan trok ik mijn spiraalsnijder uit de kast en draaide ik zo de courgette er door. Prachtige slierten krijg je dan! Ik word er elke keer weer blij van. Ik had er eigenlijk niet aan gedacht dat je met die spaghetti slierten ook de Oosterse kant op kon, door er noedels van te maken. Het ligt natuurlijk aan de combinatie die je maakt. En ik weet nu al zeker dat deze courgette noedels met kip en zoete aardappel nog regelmatig op mijn bord gaan komen.
Courgette noedels
Ik zat dus zo in mijn Italiaanse fase, dat ik niet verder keek dan mijn neus lang is. Toen ik afgelopen weekend opving dat een van de deelnemers van de workshop de courgette had gebruikt om er een Oosters gerecht van te maken, begrijp je wat mij deze week te doen stond. Ik kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan! En na het heerlijk lange weekend dook ik dan ook direct de keuken in. Dank je wel dus, Marieke, voor de tip!
Courgettes heb ik echt standaard in huis, en gebruik ik dan ook volop. Weet je wat er zo makkelijk aan is? Dat de courgette zelf een redelijk neutrale smaak heeft. En daardoor heel wat gerechten gemakkelijk kan opvullen. Zo kan ik heel eenvoudig nog weer extra groenten toevoegen aan een gerecht en ervoor zorgen dat het hele gezin de nodige vitamientjes, mineralen en wat extra vezels binnen krijgt. En een courgette combineert zo makkelijk met andere groenten, dat het dus bij mij echt bijna overal doorheen gaat.
Courgette noedels recept
Maar in dit recept is de courgette het middelpunt. De frisse noedels die ik ervan draaide vormen de basis van het gerecht. Je kunt courgette rauw eten, maar ik bakte de noedels even kort aan in het restje olie en kruiden dat nog in de pan zat na het bakken van de kip. Zo krijgen ze net even wat meer pit! Oh, en ik zeg het vaker; schrik niet van de lijst met ingrediënten voor dit recept van courgette noedels met kip en zoete aardappel. Wanneer je gaat koken zonder pakjes en zakjes, en dus zelf je gerechten op smaak gaat brengen, heb je nu eenmaal wat verschillende kruiden nodig. Wat mij betreft een van de beste investeringen die ik ooit heb gedaan, is om te zorgen dat mijn kruidenkast op orde is.
Ingrediënten
- 3 courgettes
- 2 a 3 zoete aardappels (klein)
- 300 gram sperziebonen
- 2 uien
- 1 lente ui
- 1 oranje paprika
- 200 gram kipfilet
- 3 teentjes knoflook
- 4 eetlepels ketjap
- 4 eetlepels kookroom (plantaardig)
- 2 theelepels sambal (naar smaak)
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kurkuma
- snuf nootmuskaat
- sesamzaadjes
- olie (om in te bakken)
Bereiden
- Schil de zoete aardappel en snij deze in kleine blokjes. Verwijder de steelaanzet en de kontjes van de sperziebonen en snij ze in gelijke, niet al te grote stukken. Doe de groenten samen in het stoommandje, doe een laagje water in de pan en zet het stoommandje erin. Stoom de groenten beetgaar in circa 8 minuten.
- Schil en snipper de ui en maak de knoflook schoon. Haal de steel van de paprika, snij in kwarten, verwijder de zaadjes en snij vervolgens fijn.
- Snij de kipfilet in blokjes.
- Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg hier de paprika en de knoflook aan toe, bak niet te lang want de knoflook mag niet aanbakken.
- Doe de kipfilet nu ook in de wokpan en schep goed om. Bak de kip rondom bruin en voeg dan de ketjap, plantaardige room, sambal en wat komijn, kurkuma en nootmuskaat toe. Laat dit even zachtjes pruttelen.
- Giet de boontjes en zoete aardappel af en schep in de pan bij de kip.
- Terwijl de wok op het vuur staat, draai je de courgettes tot noedels.
- Schep het kip-groentenmengsel uit de pan in een grote schaal. Roerbak de courgette noedels nu nog heel kort in het bakvet en voeg dan de kip en groenten weer toe. Meng alles goed, en maak de courgette noedels met kip en zoete aardappel af met gesneden lente ui en wat sesamzaadjes.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor courgette noedels met kip en zoete aardappel? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
4 reacties
Oooh dat klinkt zalig! Laat je weten hoe het gesmaakt heeft 😉
Ziet er super uit en de combinatie klinkt ook heerlijk, leuk recept voor dit weekend!
Lekker waar vind ik zwarte sesamzaadjes
Bij de toko of Aziatische supermarkt vind je deze!