Coleslaw salade met appel en rozijnen! Ik ben echt zo blij dat het het mooi weer is! Lekker veel naar buiten toe. De bbq aan het eind van de middag aan. Zwoele zomeravonden…. Echt kom maar door hoor! Als het goed is, mogen we dit weekend weer. Ik hou ervan om buiten te eten, wat mooie stukjes vlees grillen en een frisse knapperige coleslaw erbij. Wat mij betreft het ultieme zomergevoel.
Omdat bij buiten eten wat mij betreft een zelfgemaakte salade niet mag ontbreken, heb ik al heel wat lekkere saladerecepten voor bij de bbq met je gedeeld. En als we dan aan klassiekers onder de bbq bijgerechten denken, dan denk ik meteen aan een Amerikaanse coleslaw, met verschillende soorten kool, appel, wortel, rozijntjes en een frisse dressing! Smaakt echt prima bij zelfgemaakte saté en je zet gelijk de zon op tafel!
Coleslaw recept
Het idee is om deze zomer weer eens te gaan kamperen. En dan niet in een kant-en-klare luxe glamping tent, maar met de vouwwagen die we kunnen lenen. Ik ben echt zo benieuwd hoe dat gaat bevallen. Voor hetzelfde geld staan we binnen 3 dagen weer thuis, haha!
In elk geval zal op de camping ook regelmatig de bbq aan gaan, want ik ben op vakantie nooit zo van het koken. Deze coleslaw salade met appel en rozijnen zet ik ernaast, zo krijg ik toch mijn veggies ook weer binnen! Heb je wat extra van deze coleslaw gemaakt, bekijk dan ook eens het recept voor mijn BBQ pulled chicken…. op een broodje is dat een perfecte match met een restje coleslaw!
Ingrediënten
- 200 gram witte kool (gesneden)
- 200 gram wortel (fijn gesneden)
- 100 gram rode kool (gesneden)
- 1 rode appel
- 50 gram rozijnen
- 50 gram rucola
Voor de dressing:
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels kwark
- ½ limoen
- snuf peper
- snuf zout
Bereiden
- Doe de witte kool, wortel en rode kool in een grote saladeschaal.
- Snij de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snij er daarna dunne partjes van.
- Voeg de rucola toe aan de saladeschaal. Schep de rozijnen erbij en doe de partjes appel in de schaal. Hussel goed door.
- Maak de dressing van het sap van ½ limoen met de mayonaise en kwark. Breng op smaak met peper en zout.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor coleslaw salade met appel en rozijnen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
1 reactie
Dit recept van de koolsalade ziet er smakelijk en zo gemakkelijk uit, ik moet het zeker eens proberen! Bedankt voor alle gezonde inspiratie.