Chinese kool salade, een lekkere frisse salade met knapperige Chinese kool, wortel, komkommer, paprika en bosui. Heerlijk als bijgerecht bij een Oosterse maaltijd. Ik zette deze Aziatische koolsalade op tafel bij het Indonesisch stoofvlees en de gebakken rijst met paksoi. En dat was een hele fijne combinatie. Zo zet je toch makkelijk nog wat groen op tafel! Maar, deze salade kan op prima als bijgerecht voor bij de bbq. Net even anders dan de standaard salade! Kortom, met deze makkelijke snelle salade kun je weer alle kanten op. Ik maakte er nog een pindadressing bij, om helemaal in Oosterse sferen te blijven!
Oosterse kool salade
Bij mij is het eigenlijk wel vaste prik om een salade op tafel te zetten. Mijn basis is vaak een eenvoudige groene basis salade waar ik nog allerlei ingrediënten aan toevoeg. Meestal een beetje in de richting van de maaltijd die ik klaar heb gemaakt. In dit recept voor Chinese kool salade heb ik dat idee losgelaten en de kool is de basis van dit gerecht. Chinese kool kun je namelijk ook heel goed rauw eten en is dus lekker knapperig als sla!
Chinese kool salade
Je kent vast wel de Amerikaanse variant van deze salade. Een bontgekleurde coleslaw met als basis witte kool. Heerlijk als bbq bijgerecht bij stevige Amerikaanse hamburgers. Maar ben je nou van plan een keer een meer Aziatische twist aan je bbq te geven, dan is deze frisse knapperige Chinese kool salade helemaal passend. De koriander in dit recept geeft die typische Aziatische smaak aan deze salade!
Aziatisch bijgerecht
Nog op zoek naar een Aziatisch bijgerecht, bijvoorbeeld voor naast een zelfgemaakte Indonesische nasi goreng? Dan hoef je niet verder te zoeken! Knapperige Chinese kool kun je makkelijk als sla gebruiken. Wil je de kool nou niet rauw eten, dan kun je deze natuurlijk even kort blancheren. Even het kokend water erover zorgt dat het blad net wat zachter wordt. Laat de kool dan wel goed uitlekken want je wilt natuurlijk wel een fris bijgerecht op tafel zetten!
Ingrediënten
- 1/2 Chinese kool
- 100 gram wortel (julienne gesneden)
- 1/2 komkommer
- 2 salade ui
- 1/2 rode paprika
- 50 gram taugé
- 5 takjes verse koriander
- 50 gram cashewnoten (ongezouten)
- 2 eetlepels gebakken uitjes
Voor de pindadressing:
- 2 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 theelepel sesamolie
- 1/2 limoen
- 4 eetlepels water
Bereiden
- Haal de bladen van de Chinese kool los, was ze even en snij daarna de kool in fijne reepjes. Doe de kool in een grote saladeschaal. Voeg hier de julienne gesneden wortel aan toe.
- Maak de paprika schoon, snij in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna in fijne blokjes. Voeg toe aan de schaal.
- Snij de komkommer over de lengte in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snij daarna in fijne reepjes. Voeg toe aan de schaal.
- Snij de salade ui in fijne ringen en haal de blaadjes koriander van de takjes. Voeg toe aan de schaal.
- Hak de cashewnoten grof en rooster in ze een droge koekenpan de mooi goudbruin. Dit geeft ze een intensere smaak.
- Maak de dressing van de Chinese kool salade klaar door in een steelpan 2 el pindakaas te verwarmen met 2 el rijstazijn, 1 tl sesamolie, het sap van 1/2 limoen en 4 el water. Laat de pindakaas langzaam smelten en roer tot een gladde dressing.
- Blancheer de taugé kort in kokend water en laat even uitlekken. Voeg daarna de taugé, bosui, koriander en gebakken uitjes toe aan de Chinese kool salade. Hussel alle ingrediënten door elkaar en serveer de salade met de pindadressing.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor Chinese kool salade met pindadressing? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.