Carpaccio rolletjes zijn het perfecte voorgerecht om indruk te maken bij een (kerst)diner. Deze lichte en koolhydraatarme hapjes combineren alle klassieke smaken van carpaccio met een frisse twist door de komkommerlinten. Gevuld met truffelmayonaise, krokante spekkruimels, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes, rucola en bieslook zijn ze een echte smaaksensatie. Dit feestelijke gerecht is makkelijk te maken en past perfect bij elk diner, van kerst tot een zomers etentje.
Met deze carpaccio amuse serveer je een verrassende variant van de traditionele Italiaanse carpaccio. De combinatie van de frisse komkommer, zoute spekkruimels en de romige truffelmayonaise zorgt voor een perfecte balans in smaken. Deze koolhydraatarme carpaccio hapjes zijn niet alleen lekker, maar ook licht en gezond, waardoor ze ideaal zijn als voorgerecht of borrelhapje. Bovendien zorgen de kleurrijke ingrediënten zoals rucola en zongedroogde tomaatjes voor een prachtig gerecht dat meteen opvalt op tafel.
Carpaccio rolletjes
Dit carpaccio recept voorgerecht is eenvoudig en snel te maken. Gebruik een dunschiller om lange linten komkommer te schillen. Leg op elk lint twee plakjes carpaccio en bestrijk met een laagje truffelmayonaise. Voeg krokante spekkruimels, Parmezaanse kaas, fijngesneden zongedroogde tomaatjes, een paar rucola blaadjes en wat bieslook toe. Rol de linten strak op, zet ze eventueel vast met een prikkertje, en serveer direct. Dit recept is perfect als Italiaans voorgerecht carpaccio, maar ook als lichte starter voor een koolhydraatarm kerstmenu.
Deze feestelijke carpaccio rolletjes brengen een verrassende twist aan de klassieke carpaccio. De komkommerlinten geven het gerecht een frisse basis, terwijl de spekkruimels en truffelmayonaise zorgen voor een rijke, hartige smaak. Dit gerecht past perfect bij een uitgebreid Italiaans diner of een tapasavond, naast andere Italiaanse klassiekers zoals bruschetta of antipasti. Het is een veelzijdig gerecht dat zowel indruk maakt op gasten als makkelijk te bereiden is.
Carpaccio hapje
Dit makkelijke carpaccio hapje is de ideale starter voor een gezellig diner. Of je nu kiest voor een kerstmenu of een zomerse avond met vrienden, deze hapjes zijn altijd een succes. De combinatie van kleuren, smaken en texturen maakt ze onweerstaanbaar. Serveer ze met een goed glas wijn en laat je gasten genieten van deze bijzondere twist op een Italiaanse klassieker.
Meer feestelijke amuse recepten voor Kerst:
Ben je druk bezig met het bedenken van wat je met Kerst op tafel gaat zetten?! De komende dagen ga ik je nog volop inspireren met lekkere amuses, voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten voor Kerst! Voor meer amuse recepten en feestelijke hapjes voor Kerst zou je ook de volgende gerechtjes op tafel kunnen zetten:
- Amuse op een lepel met garnalen en avocado mousse
- Italiaanse amuse in een glaasje
- Carpaccio amuse in een glaasje
- Amuse van zalm en appel
- Amuse in een glaasje met zalm en avocado
- Hapjes met carpaccio, zalm en filet Americain
Nodig
- Dunschiller
Ingrediënten
- 240 gram carpaccio
- 1 komkommer
- 4 el zongedroogde tomaat (juliënne gesneden)
- 4 plakken pancetta
- 50 gram rucola
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram truffelmayonaise
- bosje verse bieslook
Bereiden
- Zet een droge koekenpan op het vuur en leg hier de plakken pancetta in. Bak deze goudbruin en krokant en laat ze dan uitlekken op een stukje keukenpapier. Wanneer de plakken pancetta afgekoeld zijn, verkruimel je deze tot fijne spekkruimels.
- Gebruik een dunschiller om van de komkommer lange slierten te maken. Maak in totaal 16 slierten.
- Leg een sliert komkommer op een schoon werkblad. Leg hier 2 plakjes carpaccio op, naast elkaar, en zorg dat de plakjes binnen de komkommer blijven. Draai dan de sliert komkommer met carpaccio voorzichtig om.
- Besmeer de komkommer met ongeveer een theelepel truffelmayonaise. Bestrooi met wat spekkruimels en Parmezaanse kaas. Leg 2 reepjes juliënne gesneden zongedroogde tomaat bovenop de Parmezaanse kaas.
- Verwijder de steeltjes van de blaadjes rucola. Leg een paar blaadjes bovenop de zongedroogde tomaat.
- Hak de bieslook fijn en strooi over de rucola.
- Rol nu de slierten komkommer voorzichtig op zodat je mooie carpaccio rolletjes krijgt. Snij eventueel de uitstekende eindjes af.
- Je kunt deze carpaccio hapjes al van tevoren klaarmaken. Bewaar ze dan luchtdicht afgesloten in de koelkast.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor carpaccio rolletjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.