Een carpaccio amuse in een glaasje, een hapje vol Italiaanse smaken. Een klein aperitief om een feestelijk diner mee te starten. Ik ben al volop in de stemming voor de feestdagen en een amuse hapje vind ik altijd zo’n gezellig begin van een uitgebreid diner. Het zijn tenslotte feest-dagen, dus we pakken lekker uit! Deze carpaccio amuse valt altijd goed in de smaak, zo scoor je al voor het kerstdiner punten!
Yes, it’s beginning to look a lot like Christmas en ik kan niet wachten om de komende dagen de kerstrecepten met je te gaan delen. Deze carpaccio amuse in een glaasje is alvast zo’n heerlijk makkelijk hapje om mee te beginnen. Zachte carpaccio op een bedje van rucola, komkommer en smaaktomaatjes. Afgemaakt met Parmezaanse kaas, een beetje truffelmayonaise en ander lekkers. Een feestje dus!
Carpaccio amuse in een glaasje
Carpaccio met Kerst, dat is natuurlijk altijd een goed idee. Ik zette al eens een grote schaal met carpaccio van rosbief op tafel, heerlijke Italiaanse smaken bij elkaar. En ook mijn zalm carpaccio met honing-mosterd dressing is altijd weer een succesnummer bij het kerstdiner. Dit jaar ga ik voor gewone carpaccio van ossenhaas, maar dan feestelijk gepresenteerd in een mooi amuseglas.
Carpaccio serveren aan een groot gezelschap kan natuurlijk een prijzige bedoening worden. Maar daar heb ik wat op gevonden… Dit jaar let ik met Kerst wat meer op het budget en vandaar dan ik de porties carpaccio verdeel over de amuse glaasjes. Met een bedje van frisse licht pittige salade, Parmezaanse kaas, krokante kruimels van pancetta en wat truffelmayonaise zet je zo een hele feestelijke amuse op tafel!
Meer feestelijke amuse recepten voor Kerst:
Ben je druk bezig met het bedenken van wat je met Kerst op tafel gaat zetten?! De komende dagen ga ik je nog volop inspireren met lekkere amuses, voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten voor Kerst! Voor meer amuse recepten voor Kerst zou je ook de volgende gerechtjes op tafel kunnen zetten:
- Amuse op een lepel met garnalen en avocado mousse
- Italiaanse amuse in een glaasje
- Amuse van zalm en appel
- Amuse in een glaasje met zalm en avocado
- Hapjes met carpaccio, zalm en filet Americain

Nodig
Ingrediënten
- 125 gram carpaccio
- 40 gram rucola
- 10 snoeptomaatjes
- ½ komkommer
- 1 teentje knoflook
- 2 plakken pancetta (of ontbijtspek)
- 4 theelepels kappertjes
- 4 blaadjes verse basilicum
- 2 theelepels truffelmayonaise
- 1 eetlepel balsamico azijn
- Parmezaanse kaas
- snuf zout
Bereiden
- Snij de tomaatjes doormidden en daarna in kwarten. Verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes van 2 x 2 mm.
- Snij de komkommer over de lengte doormidden en daarna in kwarten. Verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes van 2 x 2 mm.
- Snij de helft van de rucola fijn. De andere helft gebruik je later in dit recept voor carpaccio amuse. Snij de blaadjes basilicum ook fijn.
- Doe de tomaatjes, komkommer, rucola en basilicum in een schaaltje. Pers hier een teentje knoflook bij uit, voeg een snuf zout toe en de balsamico azijn. Zet even apart.
- Bak in de tussentijd in een droge koekenpan de plakken pancetta krokant en mooi bruin. Laat ze daarna even uitlekken en afkoelen op een vel keukenpapier. Breek daarna in fijne kruimels.
- Begin het maken van de carpaccio amuse door in elk glas onderin een plukje rucola te doen. Schep daar dan ongeveer een eetlepel van het tomatenmengsel op en voeg wat kappertjes toe.
- Verdeel de carpaccio in 4 porties en halveer daarna nog een keer. Leg op het tomatenmengsel een laagje carpaccio, wat geraspte Parmezaan en herhaal dan de laag rucola, tomatenmengsel en nog eens een laagje met een beetje carpaccio.
- Maak de carpaccio amuse af met de krokante spekkruimels, nog wat kappertjes, wat truffelmayonaise en geraspte Parmezaanse kaas.
- Tip: het tomatenmengsel kun je van van tevoren klaar maken. De smaken trekken dan nog beter in, lekker! Maak de carpaccio amuse in een glaasje verder pas klaar vlak voor het serveren.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor carpaccio amuse in een glaasje? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.
1 reactie
Goedemiddag,
Klopt het dat ik op de foto van de carpaccio in een glaasje ook pijnboompitten zie?
Ook lekker erbij toch?!
Groetjes,
Daphne