Het weekend staat weer voor de deur! En hoewel ik er echt gigantisch aan toe ben, weet ik nu al dat het heel druk gaat worden de komende dagen… Het loopt hier allemaal in elkaar over tegenwoordig, werken, kinderen, verhuisvoorbereidingen. Morgen en overmorgen staan in het teken van dozen inpakken, dozen inpakken en nog meer dozen inpakken. Vanavond doe ik daarom makkelijk en kook ik niet uitgebreid. Een broodje pittige kip met wat rucola is de perfecte start voor de aankomende drukte.
Vorige week deelde ik het recept voor Italiaanse hamburgers met je en toen vertelde ik al dat we hier op vrijdagavond regelmatig brood eten. Na een lange drukke week heb ik geen zin meer om uitgebreid in de keuken te staan. Zelfs ik ben er dan even klaar mee. Sowieso gaat het koken – ook voor de blog – de laatste maanden een beetje tussen alle bedrijvigheid door. Ik verheug me dan ook zo enorm op mijn nieuwe keuken. En op de rust die er dan hopelijk weer een beetje is…
Broodje pittige kip
Nog even door gaan, doorpakken letterlijk en figuurlijk. Als ik bedenk hoe dichtbij de verhuizing eigenlijk al is, krijg ik lichte stress. Ik probeer te blijven ademen – heel belangrijk – en ook vooral los te laten. Het belangrijkste is dat ons huis leeg is, want we moeten er echt uit. Dat in het nieuwe huis misschien nog niet alles klaar is, daar kan ik wel mee leven. In elk geval maak ik het mezelf makkelijk door niet al te ingewikkeld te doen met koken en zet ik vanavond deze broodjes pittige kip op tafel. Lekker met rucola en ook een klein beetje satésaus… just saying!
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal
- 1/2 limoen
- 1/2 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm gember
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 4 handjes rucola (of knapperige sla naar keuze)
- 4 volkoren pistolets
Bereiden
- Het fijne aan dit recept voor broodje pittige kip is dat je de kip al helemaal van tevoren kunt klaar maken. Hoe langer het vlees in de marinade kan liggen, des te lekkerder. Dus ergens tussen alle bedrijven door heb je hier op drukke dagen zeker even tijd voor!
- Snij de kipfilet in blokjes. Je kunt ook kippendijfilet gebruiken, dat is net nog wat malser.
- Doe de kipfilet in de grote schaal en schenk hier 2 el olijfolie en 3 el ketjap bij. Pers het sap van 1/2 limoen uit boven de schaal.
- Snij de peper heel fijn. Maak de knoflook schoon. Voeg de rode peper – en als je van pittig! houdt ook nog een beetje sambal – toe aan de schaal. Pers de knoflook en de gember uit bij de kip.
- Strooi nu ook de komijn en nootmuskaat bij de kipfilet en schep alle ingrediënten voor de pittige kip door elkaar.
- Laat de kip minstens 30 minuten in de pittige marinade staan, maar langer kan zeker ook!
- Verwarm een koekenpan op het vuur. Extra olie toevoegen is niet nodig. Bak de pittige kip rondom aan en laat dan in 5 minuten gaar worden. Schep regelmatig om.
- Snij de broodjes open en schep hier wat van de pittige kip op. Serveer de broodjes pittige kip met rucola en nog een beetje satésaus erbij!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor broodje pittige kip met rucola? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube