Soms, soms heb ik gewoon trek in makkelijk en snel. Zo’n zaterdagavond maaltje, omdat ik gewoon niet zo veel puf meer heb om de keuken in te duiken. Of ik heb ineens trek in een vette hap…. Hoe verleidelijk is het dan om naar de snackbar te rijden of de pizzalijn te bellen…. En dat doen we hier ook wel hoor, en daar genieten we dan enorm van. Maar om dat nou elk weekend te doen, dat lijkt me niet zo handig. Ik maakte daarom laatst deze broodjes braadworst, witte kool en hummus, en serieus, het is net of je en hotdog eet! Prima weekend voer dus!
Je kon laatst al lezen dat MYF ook wat persoonlijker zal worden, en daarmee bedoelde ik ook dat ik ook af en toe recepten online zet die iets minder gezond zijn. Gewoon omdat ik dat ook af en toe ben. Een makkelijk broodje op zaterdagavond gaat bij mij prima door als avondeten, net als dat we regelmatig een zelf een pizza maken in het weekend. Juist de afwisseling is belangrijk, dan geniet je het meest van al het eten dat je eet.
Dit recept verschijnt trouwens ook weer in de Koken met Aanbiedingen app, want ik werkte het recept uit aan de hand van de aanbiedingen van de blauwe supermarkt van deze week. Heb jij de app al gedownload?
Okee, en nu is het time to make some confessions…. hoe ziet jouw zaterdagavond maaltje eruit? Doe je ook makkelijk met een broodje of een zelfgemaakte pizza? Ben je nog op zoek naar recepten voor je weekend comfort food? Laat het me weten, ik ben heel benieuwd naar jullie reacties!
Broodje braadworst met witte kool en hummus
Voor 4 personen:
- 1 groot stokbrood of 4 pistolets*
- 4 runderbraadworsten*
- 1 bakje hummus*
- 300 gr witte kool*
- ½ komkommer*
- 8 kleine tomaatjes
- Peper
- Zout
- Olijfolie
De ingredienten gemarkeerd met een [*] zijn deze week in de aanbieding.
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe wat olie in een koekenpan en laat verwarmen. Bak de runderbraadworsten in de olie aan beide kanten goudbruin. Voeg nu een bodempje water toe aan de pan, doe er een deksel op en laat de braadworsten in 12 minuten gaar worden.
Doe het stokbrood (of de pistolets) in de oven en bak in 10 minuten af.
Schenk wat olie in een wokpan en laat verwarmen. Voeg de witte kool toe aan de pan en schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Roerbak de kool 5 minuten, totdat deze zacht maar wel knapperig is.
Snij het stokbrood in stukken en snij de stukken open. Besmeer het brood met hummus en leg dan in elk broodje een worstje. Leg op elke worst een flinke schep witte kool.
Snij de komkommer in plakjes en de tomaatjes in parten. Gebruik de komkommer en tomaatjes als garnering op de broodjes.
Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
2 reacties
Wat een heerlijk recept kwam ik hier tegen zeg. Dank je wel. Een gouwe ouwe. Had kipgrillworstjes en nog wat spitskool over. Heb er nog rood uitje op gedaan voor de pittig en beetje ketchup.
Oeh la la, dat klinkt wel heerlijk zeg!!