Broccoli stamppot met pesto en Parmezaan! Okee, ik zal maar gelijk bekennen…. Ik moest óók lachen. Om mezelf. Om het feit dat ik een stamppot – die je met zo’n lekkere klats op kunt scheppen – nu zo netjes op het bord had gelegd. Alles voor een goede foto, niet waar….?! Ja, ik vond het grappig, want hoewel deze broccolistamppot met pesto en Parmezaan regelmatig op tafel staat, zo mooi ziet het er op mijn bord echt niet uit. Dan weet je dat ook!
Afgelopen dagen waren natuurlijk prachtig en met dat zonnetje krijg ik elke dag wel zin om de bbq aan te steken. Lekker buiten eten, wijntje erbij, dat idee. Maar het is nog geen vakantie, we zijn gewoon nog volop aan het werk. En dus wil ik ook af en toe nog een beetje normale maaltijden op tafel zetten….
Broccoli stamppot
Zelf ben ik niet zo dol op gekookte aardappels met groenten en vlees. Saai! Maar door de meiden worden dit soort maaltijden vaak nog het beste gegeten… Toch probeer ik er altijd wel een kleine draai aan te geven. En ondanks dat het buiten al zulk mooi weer is, kan dit frisse voorjaarstamppotje prima in deze dagen. Geen moeilijk recept dus vandaag, maar deze broccolistamppot met pesto en Parmezaan is net even anders. En lekker!
Meer stamppot met een twist recepten:
Ik ben gek op Hollandse kost en stamppotten zijn ook zeker favoriet…. maar ik maak stamppot altijd anders klaar dan de oer-Hollandse recepten. Ik geef er altijd mijn eigen draai aan, wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Roerbak andijvie stamppot met spek en kaas
- Spinazie stamppot met gebakken rookworst
- Oosterse hutspot met pittige ui
- Wortel pompoen stamppot met pittige gehaktballetjes
- Boerenkool stamppot met kip
- Oosterse andijvie stamppot met pittige spek
Nodig
- 2 Pannen
Ingrediënten
- 800 gram aardappels (iets kruimig)
- 1 broccoli (groot)
- 2 eetlepels groene pesto
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas
- 50 ml melk (eventueel plantaardig)
- klontje boter
- 1 theelepel komijn
- peper
- zout
- 4 runder chipolata worstjes
- olie om in te bakken
Bereiden
- Schil de aardappels en snij in stukken. Doe ze in de pan, voeg een laag water toe en breng aan de kook. Kook de aardappels in zo’n 8 minuten gaar.
- Snij de roosjes van de broccolistronk en doe in een stoommandje. Vul de 2e pan met een laagje water, zet het stoommandje met de broccoli erin en stoom de broccoli in zo’n 4-5 minuten beetgaar.
- Verwarm intussen wat olie of boter in een koekenpan en bak daar de worstjes in. Draai ze regelmatig om en laat ze rustig gaar worden.
- Giet de aardappels af en gebruik een pureestamper om ze te stampen. Voeg een klont boter toe en wat melk. Breng op smaak met de komijn, peper en eventueel een snuf zout. Ik gebruikte trouwens geen zout want de kaas is al zout genoeg…
- Haal de broccoli uit het stoommandje en snij ze eventueel nog wat fijner. Schep ze dan door de aardappelpuree heen. Voeg de groene pesto en Parmezaanse kaas toe en roer door.
- Serveer de broccolistamppot met groene pesto en Parmezaan met de runderchipolata worstjes.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor broccolistamppot met pesto en Parmezaan? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube