Goed voor mezelf zorgen, het schiet er ook bij mij nog wel eens bij in. Terwijl ik zo ontzettend goed weet dat wanneer ik dat wel doe, ik zoveel beter in mijn vel zit! Keer op keer heb ik daar voor mezelf het bewijs voor gekregen en net zoveel keren laat ik het ook weer versloffen hoor! En dan bedoel ik dus niet alleen übergezond eten, maar gewoon voldoende aandacht voor en variatie in mijn maaltijden. Vaak heeft dat bij mij met drukte te maken – herkenbaar?! – en dat is het de laatste tijd zeker! Tijd om even te resetten en misschien hier ook maar eens wat van mijn nieuwe business plannen te delen. Dan is het niet meer zo vaag allemaal. Deze broccoli spinaziesoep met krokante ham gaf mij trouwens wel echt de groene boost die ik nodig had, zo heerlijk!
Voldoende rust pakken, tijd maken voor mezelf, goed eten waar ik echt blij van word… ook bij mij schiet het er bij in hoor! Terwijl ik echt wéét dat als ik dat wel doe, ik zoveel meer energie heb. En die energie heb ik juist hard nodig als ik het druk heb… Herken jij de cirkel ook? Niet handig hè, zeker niet nu de plannen voor mijn nieuwe bedrijf steeds meer duidelijk worden en ik steeds meer in de actie stand ga. Omdat ik het zelf altijd super irritant vind als mensen het over geheime plannen hebben, ga ik je er vandaag gewoon wat meer over vertellen…. Geen vaag gedoe meer, ik ga je vanaf nu gewoon meenemen op mijn weg.
Nieuw bedrijf!
Ruim 5 jaar geleden begon ik met Mind Your Feed. Vanuit hobby en passie. En zeker in het begin deed ik maar wat. Eigenlijk begon mijn blog al vrij snel te groeien en ik zal echt niet liegen over dat ik mij vanaf toen zeker bezig ben gaan houden met mijn bereik. Met mijn bezoekers op de site, met mijn volgers op social media, uiteindelijk is dat hoe ik mijn boterham verdien. Wat ik alleen tot voor kort nog niet kon zien, is dat weten HOE je dat doet, ontzettend waardevol kan zijn voor andere ondernemers.
Stel je hebt een eigen bedrijf. Dan ben je continu op zoek naar nieuwe klanten. Naar nieuwe inkomsten. Steeds meer gaat online daar een rol bij spelen…. En zeg nou zelf. Welke ondernemer wil er niet goed gevonden worden in Google? Wie wil niet een grote fanbase op social media? Wie wil niet zijn boodschap overbrengen? Juist, volgens mij bestaat dat niet wanneer je ondernemer bent… En dus ga ik mijn skills delen met andere ondernemers. Zodat iedereen kan leren hoe je bereik creëert en daarmee inkomsten kunt genereren. Ik ga je de komende tijd echt nog heel veel meer vertellen. Voorlopig ben ik druk bezig met de uitwerking. Ben jij nu al enthousiast of heb je vragen, laat dan zeker een reactie achter of stuur me een berichtje!
Goed, dat was een sneak peek. Even terug naar die broccoli spinaziesoep met krokante ham. Want ondanks dat ik hoop dat je AAN gaat op mijn enthousiasme, kwam je hier denk ik in eerste instantie voor het recept. En die recepten blijf ik ook gewoon delen hoor, MYF blijft lekker doordraaien. Koken is nog steeds een grote hobby van me en schrijven doe ik ook heel graag. Die soep, die moést ik maken om weer even terug in het ritme van food that makes me happy te komen. Extra groenvoer en een warme maaltijd op deze koude dagen maken mij zo blij!
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 100 gram spinazie
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 aardappel
- 1 liter groentebouillon
- 3 theelepels komijn
- 100 gram ricotta
- 1 blikje witte bonen
- 8 plakjes rauwe ham (bijv. Coburger ham)
- peper
- olie om in te bakken
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Schil de aardappel en snij in grove stukken.
- Snij de roosjes van de broccoli af. Snij nu ook het harde onderstuk van de steel af en snij de steel vervolgens in blokjes.
- Verwarm wat olie in de grote soeppan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan.
- Voeg de aardappel, broccoliroosjes en steel toe en schep even om.
- Schenk de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de broccoli en aardappel beetgaar.
- Voeg dan – als de aardappel en broccoli nog niet helemaal gaar zijn – de spinazie toe en laat deze even meekoken en slinken.
- Zet het vuur uit. Voeg de ricotta toe en gebruik de staafmixer om de groenten tot een gladde broccoli spinaziesoep te pureren. Breng de soep op smaak met de komijn en peper.
- Zet het vuur nog weer aan onder de pan met broccoli spinaziesoep. Spoel de witte bonen af in een vergiet onder de kraan en voeg deze toe.
- Verwarm de grillpan op het vuur. Bak de plakjes ham hierin aan beide kanten krokant en mooi bruin. Snij ze daarna in kleine stukjes.
- Schenk de broccoli spinaziesoep in de kommen en strooi hier de krokante ham kruimels over. En eet smakelijk!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor broccoli spinaziesoep met krokante ham? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
4 reacties
Welke witte bonen gebruik jij?
Witte bonen uit een pot! Check even de ingrediëntenlijst of er geen suikers aan zijn toegevoegd!
Hoi! Welk alternatief zou je kunnen gebruiken voor de aardappel in deze soep? Groetjes, Desiree
Ik gebruik de aardappel om de soep te binden, maar het zou ook met bijv. knolselderij kunnen. Wat voor alternatief zoek je precies?