Afgelopen week stond ik in de supermarkt. Goh, als ik deze zin nog eens lees dan denk ik ik sta toch bijna elke dag in de supermarkt….? Nou, dat is dus zo, maar dat was niet de aanleiding voor dit recept. Ik stond namelijk bij het schap van de voorgesneden groenten. En ik ben groot voorstander van verse groenten, en zelf snijden, maar toch werd ik de kant van de koeling opgetrokken. En daar zag ik ineens broccoli rijst staan. Kant-en-klaar. Hoe makkelijk wil je het hebben? Ik besloot een ongesneden broccoli mee te nemen en zelf deze broccoli rijst met paprika en cashewnoten klaar te maken.
Rijst van bloemkool kende ik al wel, maar het was eigenlijk nog niet in me opgekomen om hetzelfde te doen met broccoli. Soms moet een idee blijkbaar even letterlijk onder mijn neus worden geduwd… In de winkel dacht ik alleen maar wat suf dat ik dit niet zelf heb verzonnen. Maar ja, je kunt niet alles hebben…
De voorgesneden broccoli rijst heb ik dus laten staan. Dat kan mijn foodprocessor ook wel. Ik besloot mijn eerste experiment nog een beetje eenvoudig te houden en toverde dit heerlijke lichte voorjaarsrecept uit mijn keuken. En met het mooie weer dat eraan komt, is dit een gerecht dat precies bij de tijd van het jaar past. De variaties op deze broccoli rijst met paprika en cashewnoten zijn natuurlijk eindeloos, dus je zult vast nog wel meer van mij horen….
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 rode peper
- 1 rode paprika
- 1/2 cm gember (vers)
- 15-20 cashewnoten
- olie (om te bakken)
Voor de dressing
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 limoen
- 1 eetlepel ketjap (zout)
- 1/2 theelepel honing
Bereiden
- Verwarm de wokpan op het vuur (zonder olie!) en rooster hier de cashewnoten in. Bak ze kort aan tot ze iets verkleuren. Schep uit de pan en zet apart.
- Snij de broccoliroosjes van de stronk en doe deze in de foodprocessor. Hak tot grove kruimels, dit is de broccoli rijst.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn. Schil een stukje gember.
- Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook en gember uit boven de pan. Bak kort mee. Voeg dan de broccoli rijst toe en roerbak zo’n 3 a 4 minuten.
- Maak intussen de paprika schoon en snij in blokjes. Ook de dressing maakte ik nu klaar; meng de olijfolie met het sap van 1/2 limoen, een beetje honing en de zoute ketjap.
- Serveer de broccoli rijst met paprika met de geroosterde cashewnoten en de frisse dressing. Laat de zomer maar komen!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor broccoli rijst met paprika en geroosterde cashewnoten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
5 reacties
Lijkt me heerlijk!!
Vanavond dit heerlijke gerecht gegeten. Dit ga ik zeker vaker maken en is een echte aanrader.
Feed is diervoeding, Food is mensenvoeding!
Het was delicious! Zelf eet ik geen vlees, maar wie dit wil maken, zou er zelf nog wat kipfilet bij kunnen doen. Voor mij was het helemaal perfect. Ga ik zeker bewaren, dit recept.
Ook de dressing was precies goed. Dankjewel !
Ah, dat vind ik dan weer super leuk om te horen!! Heel graag gedaan 🙂 En inderdaad, kipfilet zou er goed bij kunnen, maar ik heb dit recept expres vega gehouden!