Soep, dat is altijd goed hier in huis! Of in elk geval voor 3 van de 4. Op de een of andere manier weigert mijn jongste dochter al sinds ze heel klein is om soep te eten. Vreemd vind ik dat, maar ik blijf het gewoon steeds op tafel zetten. Omdat ik vind dat dit de makkelijkste manier is om restjes groenten te verwerken én om een portie groenten binnen te krijgen. En dat is met deze broccoli courgettesoep wel heel letterlijk zo, want kijk eens naar die prachtige groene kleur. De kaascrackertjes maak je makkelijk zelf. Maar als dat teveel tijd kost, is wat losse kaas over dit soepje ook erg lekker!
Oh wat was dit een weekje zeg…. Niet normaal! Een mens kan van minder overspannen raken en ik ben blij dat ik nog steeds rechtop sta. Of zit eigenlijk, op dit moment. Wat een week, wat een week… Ik had voor mijn blog wel de voorbereidingen getroffen want ik wist dat het hectisch zou gaan worden. Ik had vooruit gekookt en gefotografeerd, zodat ik alvast alle posts klaar kon gaan zetten. Maar daar ergens liep het spaak. Ik kan het los laten hoor…. als ik ergens een vrij momentje heb, en nog een restje energie, dan vind ik het heerlijk om even een receptje uit te tikken!
Wat zou ik op dit moment graag weer een kommetje van deze broccoli courgettesoep met kaas eten. Want ik heb wel echt behoefte aan greens…. De verhuizing heeft me weinig tijd gegeven om te koken en naast pizza en patat en het lokale eetcafé heb ik niet heel veel groen gezien. Tijd voor mijn nieuwe keuken en om weer zelf aan de slag te gaan. Zo’n zin in! Nog heel even geduld….
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 kleine aardappel
- 1/2 bouillonblokje
- 1 liter water
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 2 theelepels komijn
- 50 ml (plantaardige) room
- peper
- zout
- olie om in te bakken
- 50 gram oude kaas (geraspt)
- meergranen bolletjes
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Schil de aardappel en snij in blokjes.
- Snij de roosjes van de broccoli af en snij de steel in grove stukken.
- Verwijder de uiteinden van de courgette en snij daarna in grove plakken.
- Verwarm wat olie in de grote soeppan en fruit hier de ui in aan. Voeg dan de knoflook toe en bak kort mee. Doe de broccoli, courgette en aardappel in de pan en schep even om.
- Voeg 1 liter water, 1/2 bouillonblokje, de tijm en komijn toe en breng aan de kook. Kook de groenten in 10 – 15 minuten gaar.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat. Leg hier de oude kaas op, spreid iets uit maar zorg dat de kaas redelijk bij elkaar blijft liggen. Schuif de kaas voor 5 minuten in de warme oven.
- Pureer de groenten in de grote soeppan met de staafmixer tot een gladde broccoli courgettesoep. Voeg de plantaardige room toe en breng verder op smaak met peper en zout naar wens.
- Haal de kaascrackers uit de oven en laat even afkoelen. Breek er daarna stukjes van en serveer deze bij de broccoli courgettesoep. Snij plakken van de meergranen bolletjes en eet deze samen met de soep.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor broccoli courgettesoep? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube