Of ik weer wat vaker echte avondmaaltijden wil posten, zo werd mij laatst gevraagd. Echt van die recepten die je voor het hele gezin klaar maakt, die makkelijk, snel, maar wel voedzaam en lekker zijn. Nou ja, u vraagt en wij draaien! Want dat is precies wat hier in de avond op tafel komt, een makkelijke maaltijd is hier de laatste tijd eerder standaard dan uitzondering. Deze bonenschotel met broccoli en mozzarella past helemaal in dat straatje, en er zitten ook nog eens heel veel groenten in!
Ik ben zelf sinds een aantal weken weer begonnen bij mijn vaste baan. Ik heb er eigenlijk nooit veel over verteld, maar ruim een jaar geleden ging het wat minder lekker met mij. Ik ben toen een tijd uit de roulatie geweest en ik was zo blij dat mijn blog er was. Daar kon ik mijn energie – voor zover ik die had – in kwijt, maar belangrijker; MYF was een van de weinige dingen waar ik energie van kreeg! Na een pittig jaar kan ik nu eindelijk zeggen dat ik er weer een beetje ben, dat het weer wat beter gaat en dat ik ook weer wat ruimte heb voor andere dingen. En dat betekent dus ook langzamerhand weer aan het werk gaan bij mijn baas.
In het dagelijks leven werk ik namelijk ook nog voor een uitgeverij, waar ik als redacteur verantwoordelijk ben voor verschillende producten. Voorlopig ga ik 2 dagen per week weer werken, en hou ik 1 dag in de week vrij voor MYF. Oh, en dan zijn er nog 2 dagen in de week dat ik moeder ben. Het gaat vast een pittige combinatie worden, maar ik heb er eigenlijk wel weer zin in.
Mijn lief kreeg een aantal maanden terug ook nog eens een nieuwe baan, waardoor hij nu wat later thuis komt. En daar tellen we dan ook nog een dametje dat naar school gaat bij op en die bij thuiskomst meestal uitgeteld is. Oh, en natuurlijk nog een dametje dat naar de crèche gaat, en dus ook uitgeteld en hongerig is als ze thuiskomt. Alles bij elkaar zorgt dat ervoor dat er hier de laatste tijd erg vaak makkelijke maaltijden op tafel staan.
En stiekem…. ben ik eigenlijk dol op makkelijke maaltijden. Maar dan wel met pure ingrediënten, en lekker smaakvol natuurlijk. Ovenschotels zijn echt mijn favoriet! Ik vind het dan altijd zo handig dat ik nog even kan uitrusten tussen dat de schotel de oven in gaat en we aan tafel gaan, haha. Of je zou alvast kunnen opruimen, kan ook…
Zal ik dan de volgende keer maar wat meer vertellen over waarom bonen en peulvruchten zo gezond zijn? Voor nu deel ik gewoon het recept met je!
Bonenschotel met broccoli en mozzarella
Voor 4 personen
- 2 potten bonen (naar wens, ik gebruikte een bonenmix)
- 1 broccoli
- 1 zoete aardappel
- 2 uien
- 1 courgette
- 2 rundersaucijzen
- mozzarella
- peper
- zout
- (olijf)olie
Nodig: grote ovenschaal
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de broccoliroosjes van de steel en snij de steel in kleine blokjes. Kook – of stoom! – de broccoli beetgaar.
Snipper de ui en was de courgette, snij de courgette in blokjes. Schil de zoete aardappel en snij hier ook blokjes van.
Van de saucijzen verwijder ik altijd het velletje. Snij de saucijzen in plakken.
Zet een pan met wat olie op het vuur en braad de saucijzen kort aan. Voeg nu de ui, courgette en zoete aardappel toe en bak even kort mee.
Vet een ovenschaal in met wat olie of boter. Giet de broccoli af en voeg toe aan de pan met saucijzen.
Spoel de bonen in een vergiet af onder wat koud water en voeg ook bij de saucijzen en broccoli. Schep nu even goed door, voeg peper en zout naar smaak toe, en schep de bonenschotel daarna over in de ovenschaal.
Snij de mozzarella in kleine blokjes en verdeel dit over de ovenschotel. Schuif de bonenschotel met broccoli en mozzarella nog voor 20 minuten de oven in. Klaar is je makkelijke maaltijd!
Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
12 reacties
Wat een heerlijke combinatie! Ga ik zeker eens maken. Fijn dat je weer aan het werk bent. Succes met de combi
Heerlijke ovenschotel. Ik heb ervan gesmuld. Helaas vond mijn zoon van 18 het te smerig voor woorden.
Nou……ga dan maar naar je kamer en blijf daar. Zonder eten naar bed. Pppffff….pubers 🙁
heerlijke ovenschotel met veel groente!
Dat ziet er heerlijk uit. Vanavond rucola pasta proberen! Dank voor de zomer tips 🙂
Ga het vanavond proberen,woon wel alleen maar ff aanpassen,het lijkt mij heerlijk,je hoort `t van me
Deze schotel net gemaakt, omdat ik alleen ben heb ik broccoli, bonenmix en ui gebruikt en alleen geitenkaas. Het was heerlijk.
Lekker veel groente, leuke verrassende combi! Cannelini plus kidneybonen, nog een restje puntpaprika toegevoegd, een kleurig geheel. Er mogen wat mij betreft best wat kruiden in, ik gebruikte naast (zout en) peper wat gerookt paprikapoeder, chilivlokken en tijm. Plus wat geraspte parmesan, samen met de mozzarella er bovenop. Heerlijk!
Wij hebben vandaag deze heerlijke schotel gegeten.
Ze houden hier van een beetje pit, dus ik heb wat chilipoeder en paprikapoeder aan dit recept toegevoegd.
Zal zeker vaker op tafel komen!
Waarom nog vlees erin? Door de bonen en kaas juist een heerlijke vegetarische maaltijd laten. Ga het snel maken, zonder het vlees
Dat kan uiteraard ook, zie het recept als een basis waarmee je zelf nog aan de slag gaat!
Heerlijk hapje! Door de eerdere beoordelingen het recept iets aangepast (geitenkaas, paprikapoeder, chilipoeder). Verder had ik hamburgers liggen, dus heb ik die er doorheen gedaan ipv saucijzen. Gaat op m’n favorietenlijst.
Hey wat leuk om te horen dat je er jouw eigen draai aan hebt gegeven! Ideaal toch, zo’n makkelijke favoriet. Je kunt er eigenlijk van alles in kwijt!