Bloemkoolsoep…. Aan makkelijke recepten voor lekkere soepjes heb je nooit genoeg, toch! Nee, dat dacht ik ook! Zelf soep maken vind ik zo veel lekkerder dan soep uit de winkel. En het is ook ontzettend eenvoudig, je kookt wat groenten en pureren maar. Voor dit recept voor bloemkoolsoep met krokante spek maak ik het iets ingewikkelder. Ik rooster namelijk eerst de bloemkool in de oven, waardoor de smaak nog intenser wordt. Veel meer dan wat krokante spekjes en frisse bieslook heb je dan ook niet nodig om deze soep af te maken.

Bloemkoolsoep zelf maken
Soep, ik vind het een ideale uitvinding. Makkelijk als lunch en ook prima als avondmaaltijd. En als er dan wat overblijft is het de volgende dag weer lunch…. Bij ons staat dan ook regelmatig een zelfgemaakte soep op tafel. Niet tot ieders blijdschap trouwens, want mijn jongste dochter lust écht geen soep. En dat is al van jongs af aan…. ze weigert het te eten, welke smaak we ook proberen. Het gaat er echt niet in. Heel apart!

Bloemkoolsoep met spekjes
Toch blijf ik gewoon soep op tafel zetten, want ik ben er wel dol op en de rest van het gezin gelukkig ook! Bloemkool en broccoli zijn mijn favorieten om in de soep te verwerken, vooral omdat daar bij ons altijd wel wat van overblijft. Een bloemkool is vaak net te groot voor ons gezin, dus dan gaat het restje gewoon de soep in. Aan weggooien doe ik namelijk niet!


Ingrediënten
- 1/2 bloemkool
- 500 ml kippenbouillon (Maggi)
- 50 ml (plantaardige) room (Alpro)
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 4 plakken ontbijtspek
- verse bieslook
- peper
- olie om in te bakken
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met een vel bakpapier.
- Snij de bloemkoolroosjes van de steel. Spreid ze uit over het bakpapier en besprenkel met wat olijfolie. Bestrooi de bloemkool roosjes met de komijn en kurkuma en schuif voor 25 minuten de warme oven in.
- Maak in tussentijd de bouillon klaar in de soeppan. Haal de bloemkool roosjes uit de oven en voeg deze toe aan de bouillon. Laat 5 minuten zachtjes koken en draai het vuur dan uit.
- Zet ondertussen een droge koekenpan op het vuur waarin je de plakken ontbijtspek uit bakt. Laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje en verkruimel dan tot kleine spekkruimels. Snij de bieslook fijn.
- Blend de bloemkool roosjes en bouillon met een staafmixer tot een gladde bloemkoolsoep. Schenk 50 ml plantaardige room bij de soep en roer door. Breng op smaak met wat peper.
- Serveer de bloemkoolsoep met de krokante spek en verse bieslook en eventueel nog een broodje erbij. Eet smakelijk!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer
Ga jij aan de slag met dit recept voor bloemkoolsoep met krokante spek en bieslook? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
2 reacties
Wat een aanrader is deze soep, heerlijk! Soep van bloemkool leek me wat zwaar, maar niks is minder waar. Lekkere combinatie ook met de krokante stukjes ontbijtspek en verse bieslook! Eenvoudig te maken en kidsproof! Lekker met bijvoorbeeld een foccacia.
Wat lief dat je deelt dat je er zo van hebt genoten! Ben blij te horen dat jullie zo hebben gesmuld!