Bloemkool rijst…. wel eens van gehoord? Ik vind het ideaal als lichte zomermaaltijd! En het staat ook nog eens zo op tafel…. win-win. Tijdens de vakantieperiode heb ik mijn lieve foodie collega’s ingeschakeld om hun favoriete recepten hier op mijn blog te delen. Vandaag neemt Suzanne het even van mij over en geeft ze je het basisrecept voor haar bloemkool nasi. Ik ga hier heel snel mee aan de slag!
Super leuk dat ik vandaag mijn recept voor bloemkool nasi met jullie hier mag delen terwijl Reny aan het genieten is van een welverdiende vakantie. Ik zal mij allereerst even voorstellen: ik ben Suzanne, 30 jaar en woon in Oss samen met mijn vriend Dennis en onze labrador Benja. Ik ben eigenaar van de food en lifestyle blog Puur Suzanne waarmee ik mensen wil inspireren om beter voor zichzelf te zorgen en gezond(er) te gaan eten. Heel bijzonder dat ik dit nu al ruim 9 maanden mijn fulltime baan mag noemen.
Bloemkool nasi? Wat is dat? In plaats van rijst gebruik ik fijngemalen bloemkool om deze nasi te maken. Dit gerecht bevat weinig koolhydraten en je krijgt op een gemakkelijke manier veel groenten binnen. De bloemkool maal je fijn in de keukenmachine maar is tegenwoordig ook kant en klaar te koop bij de blauwe supermarkt.
Ik maak regelmatig gerechten op basis van deze bloemkoolrijst. Ook gebruik ik de fijngemalen bloemkool als vervanger in gerechten met couscous. Het recept wat ik vandaag met jullie deel is een perfect basisrecept. Je kunt hiermee eindeloos variëren. Erg lekker met pindasaus, een gebakken ei, vegetarische loempia’s of als je wel vlees eet wat gebakken kip.
Bloemkool nasi – basisrecept
Wat heb je nodig voor 2-3 personen?
- 1 bloemkool
- 1 wortel, fijn gesneden
- 2 tenen knoflook
- 1 ui, fijn gesneden
- 1 prei, in ringen gesneden
- theelepel kurkuma
- theelepel paprikapoeder
- halve theelepel gemberpoeder
- peper naar smaak
- scheut soja saus
- rijstolie of andere olie om te wokken
Hoe maak je deze bloemkool nasi?
- Maal in de keukenmachine de bloemkool (roosjes maar ook de stronk) tot korrels. Zorg dat het niet te fijn wordt want dat wordt het een natte drab.
- Zet een wok op het vuur en doe daarin een flinke scheut olie. Fruit hierin de ui met de knoflook aan. Voeg nu de kruiden (paprikapoeder, gemberpoeder, kurkuma) toe en bak dit heel even mee.
- Voeg daarna de sojasaus toe en breng op smaak met wat peper. Roer alles goed door elkaar en voeg nu de prei en de wortel toe en bak dit 2-3 minuten mee.
- Nu is het tijd om de bloemkool toe te voegen. Roerbak dit voor zo’n 3-4 minuten totdat alles goed warm is.
Eet smakelijk!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
3 reacties
Vanavond dubbele portie gemaakt ( bestemd voor 4 personen) en de pan was schoon leeg! De vleeseters onder ons aten er rul gebakken gehakt bij ( gekruid met wat gehaktkruiden en sojasaus). De volgende keer maak ik het met vegetarische kipstuckjes . Iedereen vond het erg lekker!
Wat super leuk om te lezen Anita 🙂
Vanavond voor het eerst gegeten. Mijn man keek eerst vreemd, maar vond het net als ik superlekker! Dat wordt dus 1 of 2x per week ons avondeten. Heerlijk!