Snelle makkelijke maaltijden, voor gewone doordeweekse avonden waarop het allemaal niet zo fancy hoeft. Dat is de categorie waar deze maaltijd in past. Ik eet doordeweeks behoorlijk eenvoudig, ik heb geen tijd om uren in de keuken te staan en ik geniet eigenlijk net zo veel van een simpele maaltijd. Wel altijd vers bereid, met pure producten. En ik hou van variatie. Gelukkig mocht ik deze week weer aan de slag voor Koken met Aanbiedingen en zo werd ik weer uitgedaagd om met de aanbiedingen van deze week een gerecht op tafel te toveren. Bloemkool, krieltjes en tonijn is het geworden. Een beetje geïnspireerd op de salade niçoise, maar dan net even anders.
Het grappige aan de samenwerking met Koken met Aanbiedingen vind ik dat ik – bij toeval? – ook steeds recepten uitwerk die echt binnen mum van tijd op tafel staan. Normaal sta ik ongeveer 30 minuten in de keuken voor onze avondmaaltijd, maar de bloemkool, krieltjes en tonijn schotel ligt echt binnen een kwartier op je bord. Ook de recepten die ik eerder bedacht, zijn allemaal van die perfecte snelle makkelijke maaltijden.
Ik kookte dus met de aanbiedingen van de grote blauwe supermarkt van deze week. Zelf zou ik wel het liefst kiezen voor een hele bloemkool in plaats van de voorgesneden roosjes in een zak. Maar hee, die waren nu eenmaal in de aanbieding… Je mag dus van mij zelf kiezen wat je doet. Ik zou je wel aanraden om voor de hele kool te gaan, want zodra een product bewerkt is (dus ook voorgesneden groenten), gaat de voedingswaarde achteruit. Dat betekent niet dat er helemaal geen vitaminen meer inzitten, maar wel minder dan bij het onbewerkte product.
Bloemkool, krieltjes en tonijn
Voor 4 personen
- 500 gr Krieltjes*
- 400 gr bloemkoolroosjes*
- 80 gr rucola*
- 2 blikjes tonijn*
- 2 rode uien
- 8 el olijfolie
- Zout
- Peper
* deze producten zijn deze week in de aanbieding!
Bereiden:
Maak de krieltjes schoon onder lauwwarm water. Doe ze in een pan en vul met water, zodat de krieltjes onder water staan. Zet de pan op het vuur en kook de krieltjes in 10 minuten gaar. Giet de krieltjes af.
Snij de bloemkoolroosjes in kleine stukjes en doe in een pan met water. Zet de pan op het vuur en kook de bloemkoolroosjes in 8 minuten gaar. Giet de bloemkoolroosjes af.
Maak de uien schoon en snij ze doormidden. Snij nu smalle halve ringen van de ui.
Doe de rucola in een grote schaal.
Doe de krieltjes, bloemkoolroosjes en rode ui bij de rucola en schep door elkaar.
Voeg ook de tonijn toe.
Giet de olijfolie over de krieltjes met bloemkool en tonijn en breng verder op smaak met zout en peper.
Verdeel het gerecht over 4 borden. Serveer (lauw)warm.
Ga je aan de slag met dit recept voor salade met bloemkool, krieltjes en tonijn? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
2 reacties
Gemaakt vanavond! iedereen heeft er van gesmuld, inclusief mijn 4-jarige dochter en 5-jarige zoon 🙂
Ben het nu an het maken…
Bij de geur alleen al krijg ik een enorme trek, gelukkig ben ik gek op alles wat er in zit, dat zit dus wel goed.