Bloemkool couscous, hoe eenvoudig is het om extra groenten op het menu te zetten? Nou, heel eenvoudig kan ik je zeggen! Met deze kruidige Marokkaanse couscous, gemaakt van bloemkool, zet je zo een verrassende variant van de klassieke couscous op tafel. Deze bloemkoolcouscous hoef je niet te wellen, maar bak je snel en makkelijk even op in een hapjespan.
Ben je op zoek naar een gezonde, koolhydraatarme en smaakvolle maaltijd? Dan is deze bloemkoolcouscous met kikkererwten en feta echt iets voor jou! Dit gerecht zit boordevol groenten, eiwitten en vezels, en is in minder dan 20 minuten klaar. Perfect voor een lichte lunch of een snelle avondmaaltijd!
Bloemkool couscous met feta
Bloemkoolcouscous is een fantastische low-carb vervanger voor gewone couscous. Het heeft een heerlijke, licht nootachtige smaak en neemt kruiden en specerijen goed op. Bovendien bevat bloemkool veel vezels, vitaminen en antioxidanten, waardoor het een voedzaam alternatief is.
In dit recept combineren ik de bloemkool couscous met kikkererwten voor extra eiwitten, feta voor een romige, hartige smaak en verse smaakmakers zoals koriander en rode peper voor een pittige twist. De geroosterde amandelen voegen nog een extra bite toe, zo zet je eenvoudig een compleet gerecht op tafel!
Bloemkool couscous recept
Ik heb de bloemkool als alternatief voor rijst of andere granen helemaal ontdekt. Zo maak ik regelmatig bij mijn Oosterse gerechten deze kruidige pittige bloemkoolrijst klaar. Ik gebruik een foodprocessor om de bloemkoolroosjes fijn te malen en daarna kun je er alle kanten mee op. Couscous van bloemkool is dus ook zo’n goed idee, met wat Midden Oosterse smaakmakers zet je zo een gezonde maaltijd op tafel.
Het fijne aan dit gerecht is dat je het volledig naar smaak kunt aanpassen. Je kunt de kikkererwten krokant roosteren in de oven met wat kruiden, of ze juist zacht laten in de couscous. Voeg naar smaak nog geroosterde paprika, courgette of cherrytomaatjes toe voor extra groenten. Ik serveer deze bloemkool couscous graag met Marokkaanse gehaktballetjes, dat recept komt er snel aan!
Meer koolhydraatarme recepten met bloemkool:
Met bloemkool kun je alle kanten op als je zoekt naar vervangers voor koolhydraten. Ik heb al heel wat recepten voor je uitgewerkt en ik deel mijn favoriete bloemkool recepten met je:

Ingrediënten
- 400 gram bloemkoolrijst
- 200 gram kikkererwten (in pot)
- 3 winterpeen
- 1 ui
- ½ rode peper
- 1 teentje knoflook
- 1 cm verse gember
- 1 salade - ui
- 75 gram feta
- 25 gram amandelschaafsel
- 2 tl kurkuma
- 1 tl kaneel
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- olijfolie
- verse koriander
Bereiden
- Snij de uiteinden van de winterpeen en schil deze met een dunschiller. Snij de winterpeen in kleine dobbelsteentjes, doe deze in een pan met water en breng aan de kook. Kook de blokjes winterpeen in zo'n 10 minuten gaar.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon en snij de rode peper fijn.
- Verwarm wat olie in een pan en fruit de ui, pers de knoflook en gember uit en voeg de rode peper toe. Laat glazig worden.
- Voeg dan de bloemkoolrijst toe samen met de kurkuma, kaneel en gerookt paprikapoeder en bak de rijst in een minuut of 10 krokant en gaar.
- Verkruimel in de tussentijd de feta en rooster eventueel het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Snij de salade ui in fijne ringen.
- Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel even na. Voeg samen met de voorgekookte wortel toe aan de bloemkool couscous.
- Serveer de Marokkaanse bloemkool couscous met feta, amandelschaafsel, fijngesneden salade-ui en verse koriander. Roer eventueel nog een beetje olie door de couscous om extra smeuïg te maken.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met met dit recept voor Marokkaanse bloemkool couscous met feta? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.