Bechamelsaus, die romige witte saus die vaak in de lasagne gebruikt wordt, die maak je heel eenvoudig zelf! Je hebt slechts 3 basis ingrediënten nodig en die heb je vast al standaard in huis. Bechamelsaus wordt gemaakt met bloem, boter en melk. Veel ingewikkelder wordt het niet! Met dit recept heb je een makkelijke basissaus die je kunt gebruiken in pasta recepten of kunt serveren bij een vis gerecht. Ook kun je een ovenschotel met broccoli extra romig maken door er wat bechamelsaus aan toe te voegen. Kortom, dit is zo’n recept dat eigenlijk altijd wel handig is om te kunnen maken!
Bechamelsaus recept
Goed, bloem, boter en melk dus. Een hele basis saus met neutrale smaak. Heerlijk romig en daarom super lekker in de lasagne. Dat recept ga ik binnenkort met je delen! Met bechamel saus kun je alle kanten op, je zou er bijvoorbeeld Parmezaanse kaas aan toe kunnen voegen voor een heerlijke kaassaus. Lekker om een ovenschotel of gratin mee te maken. Ook kun je er kruiden zoals peterselie of bieslook aan toevoegen en dan is het een makkelijke saus voor bij groenten. Ik voeg ook vaak wat oude kaas en een snuf nootmuskaat toe en dan past deze bechamelsaus perfect bij bloemkool of broccoli. Zo eenvoudig kan het zijn!
Ingrediënten
- 500 ml melk
- 50 gr bloem
- 50 gr roomboter
- snuf peper
- snuf zout
Optioneel:
- snuf nootmuskaat
- geraspte kaas (oude kaas, Parmezaanse kaas of Gruyere)
Bereiden
- Zet de pan op het vuur en laat de boter hier in smelten. Let op dat de boter niet té bruin wordt!
- Voeg dan de bloem toe en bak deze even kort in de boter. De structuur begint korrelig te worden, dit wil je hebben!
- Schenk na ongeveer 2 a 3 minuten beetje bij beetje de melk erbij. Blijf roeren met de garde zodat er geen klontjes in de bechamelsaus zitten.
- Blijf roeren en schenk uiteindelijk alle melk bij de saus. Laat de bechamel saus zachtjes pruttelen om iets in te dikken.
- Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Een snuf nootmuskaat en wat geraspte kaas zorgen voor nog meer smaak en romigheid.
- Wanneer je de saus laat afkoelen, dan zal deze wat dikker worden. Wil je de bechamelsaus bewaren om op een later moment te gebruiken, dan kun je bij het opwarmen wat extra melk toevoegen!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor bechamelsaus? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.