Bamisoep met kip, ei en taugé. Een complete Indonesische maaltijd in een kommetje soep, dat klinkt super toch! Dit recept komt uit het kookboek De bijbel van de Indonesische keuken. Een kookboek dat ik moést hebben omdat ik zo gek ben op Indonesische recepten. Ik vertel je er vandaag meer over én uiteraard deel ik het recept voor deze lekkere bamisoep met je. Deze Oosterse bamisoep zit bomvol smaken en bracht mij direct in Aziatische sferen. Ultiem comfortfood met behoorlijk wat pit, want er gaan flink wat pepertjes in….
De bijbel van de Indonesische keuken
Een kookboek met de titel De bijbel van de Indonesische keuken…. dan heb je mij om hoor! Ik ben gek op Indofood, maar mijn repertoire ging nog niet heel veel verder dan een goede nasi goreng of een pan vol dampende rendang (stoofvlees). En als ik die gerechten klaar maak, dan smaken ze toch nog nét niet zoals ik ze in mijn gedachten had, zoals ik ze ken uit Indonesië. Een bijbel vol met Indonesische recepten, daar loopt bij mij het water van in de mond. Naast dit recept voor bamisoep met kip staat er namelijk nog zoveel meer lekkers in! Wat dacht je van gestoofd rundvlees met geroosterde kokos, in sambal gebakken boontjes, aubergine en kouseband in pittige boemboe of het recept voor spekkoek. Ik begin spontaan te watertanden hoor…
Indonesische recepten
In De bijbel van de Indonesische keuken neemt de auteur Maureen Tan je mee op reis langs de bekendste eilanden van Indonesië. De verschillende eilandkeukens hebben allemaal hun eigen rijkdom aan smaken en er staan veel bekende maar ook veel onbekende Indonesische recepten in het boek! Deze bijbel begint met een korte geschiedenis van de Indonesische keuken, bevat een uitgebreide lijst met Indische ingrediënten en kooktechnieken en maar liefst 10 hoofdstukken met de lekkerste Indonesische gerechten. Ik koos ervoor om het recept voor deze bamisoep met kip te maken, volgens het originele recept en ik kan je verklappen…. een fantastische Indonesische maaltijdsoep met lekker veel pit, geweldig lekker!
Bamisoep recept
Het recept voor deze bamisoep met kip is niet ingewikkeld. Iets wat ik bij Indonesische recepten soms wel denk…. veel ingrediënten, die ook nog lastig verkrijgbaar zijn. Dat is met deze maaltijdsoep niet het geval. Je hebt alleen wel even geduld nodig, of laten we het liefde noemen, om deze bamisoep op tafel te zetten. De smaken trekken zo natuurlijk wel goed in, wat zorgt voor een pittige, kruidige heerlijke soep!
Ingrediënten
- 500 gram kippenpoten
- 5 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 3 rawits (of rode pepers)
- 400 gram eiermie
- 4 eieren
- 250 gram witte kool (fijn gesneden)
- 250 gram taugé
- 100 ml kokosmelk
- 750 ml water
- 2 eetlepels maizena
- olie om te bakken
- snuf zout
- snuf peper
- 2 lente-ui (in fijne ringen, om te garneren)
Bereiden
- Bestrooi de kippenpoten royaal met zout en peper. Verhit wat olie in de koekenpan en braad de kippenpoten rondom goudbruin.
- Schenk 750 ml water in de pan en breng het geheel met de deksel op de pan aan de kook. Stoof de kip zo’n 45 minuten, tot het vlees van het bot valt.
- Schep dan de kippenpoten uit de pan, laat even afkoelen, verwijder de huid en trek met 2 vorken het vlees van het bot. Bewaar de bouillon!
- Schil en snipper de sjalotten. Maak de knoflook schoon en snij de pepers fijn. Verwarm wat olie in de soeppan en fruit hier de ui, knoflook en peper in aan. Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook.
- Roer de maizena met 50 ml water tot een glad papje en voeg samen met de kokosmelk toe aan de bouillon. Kook zo’n 5 minuten.
- Bereid de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Kook de eieren in een klein pannetje zo’n 6 minuten. Spoel af met koud water, pel ze en snij doormidden.
- Voeg als laatste de witte kool en taugé toe aan de pittige bouillon en verwarm nog zo’n 30 seconden mee. Doe de kip en de eiermie ook in de soeppan en roer goed door.
- Schenk de bamisoep met kip in de kommen en serveer met fijngesneden lente-ui en eventueel gebakken uitjes.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor bamisoep met kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
1 reactie
Bami soep met 400 gr eimie is veel te veel, de soep moetje snijden.
150 gram is meer als voldoende voordat recept