Aziatische omelet, een recept voor omelet in de gourmet pannetjes! Gebakken eitjes doen het altijd goed bij het gourmetten en zelfs met zo’n eenvoudig eitje kun je nog een feestelijk recept maken wanneer je gaat gourmetten! En aangezien gourmet met Kerst zo’n traditie is bij veel van ons, deel ik vandaag een makkelijk vegetarisch gourmet recept met je.
Gourmetten, niet alleen typisch Nederlands, maar ook zo’n typische activiteit voor tijdens de feestdagen. Wij doen het regelmatig met Kerst en ook mijn meiden vinden het geweldig. Die kleine pannetjes, zelf bakken, ondertussen gezellig samenzijn met de liefsten, het heeft ook echt wel wat. Dit jaar ga ik voor Oosterse gourmet recepten en vandaag als laatste in de rij deel ik een recept voor Aziatische omelet met je.
Aziatische omelet – gourmet recept
Aziatische omelet, oftewel een omelet met Oosterse smaken. Zoals je van mij gewend bent, wordt dit geen heel ingewikkeld recept. Hoeveel kun je nu aan een geklutst eitje marineren, zou je zeggen… En dat klopt, maar toch laat ik je zien hoe je met dit recept voor Oosterse omelet net even wat anders dan een standaard eitje op tafel zet.
Meestal draait gourmetten om vis en vlees en die recepten zijn inmiddels ook online gekomen… Eerder deelde ik al het gourmet recept voor Oosterse zalm. En ook de Oosterse kip spiesjes en knoflook garnalen en Indische hamburgers staan inmiddels op de site. En natuurlijk zetten we nog wat Oosterse bijgerechten op tafel, zoals wat roerbakgroenten, taugé, verschillende kroepoek en cassave chipjes en natuurlijk zelfgemaakte satésaus en homemade chilisaus. En een schaaltje met geklutst ei om Aziatische omelet mee te maken.
De tafel bij de Oosterse gourmet is behoorlijk gevuld! Natuurlijk wil je met iedereens wensen rekening houden en dus zet ik naast vlees en vis ook nog wat vegetarische gourmet recepten op tafel. Een pannenkoekenbeslag mag trouwens ook niet ontbreken, hiermee kun je heerlijke hartige pannenkoekjes bakken.
En een schaaltje met geklutste eieren is ook altijd goed natuurlijk. Het ei-mengsel breng ik op smaak met Oosterse kruiden en ik serveer er wat roerbakgroenten, frisse taugé, knapperige lente ui en krokante gebakken uitjes bij. Nog verse peterselie of koriander en je hebt een heerlijke Aziatische omelet!
Meer Oosterse gourmet recepten:
- Oosterse zalm blokjes
- Oosterse kip spiesjes
- Chinese kool salade met pindadressing
- Indische hamburgers
- Atjar ketimoen – zoetzure komkommer
- Kip Teriyaki marinade
- Oosterse marinade voor kip
- Knoflook garnalen
Nodig
Ingrediënten
- 6 eieren
- 2 eetlepels ketjap
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel nootmuskaat
- snuf zout
- 50 gram taugé
- 2 salade ui
- 4 takjes verse koriander
- 4 eetlepels gebakken uitjes
Bereiden
- Tik de eieren boven een schaal en voeg hier de ketjap, komijn, nootmuskaat en een snuf zout aan toe. Kluts de eieren.
- Snij de bosui heel fijn.
- Verwarm wat olie of boter in een gourmet pannetje en bak hier wat taugé en bosui in aan. Schenk vervolgens wat van het geklutste ei met ketjap in de pan en laat het Aziatische omelet stollen.
- Maak het eitje af met verse koriander en gebakken uitjes.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit gourmet recept voor Aziatische omelet? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.