Aziatische kipgehaktballetjes met broccoli. Simpel, makkelijk om te maken en fantastisch lekker! Deze pan vol malse Aziatische kipgehaktballetjes, lekker gekruid, in een zoetzure Oosterse saus is de perfecte maaltijd voor drukke doordeweekse dagen. Ik vind deze Aziatische gehaktballetjes geweldig combineren met broccoli en je zou er rijst of noedels bij kunnen serveren. Of je dipt de saus weg met wat brood, ook lekker!
Ik ben de laatste tijd weer een beetje terug aan het gaan naar mijn roots… Makkelijke maaltijden, boordevol gezonde ingrediënten. Met lekker veel eiwitten – want die heb je oh zo hard nodig – en lekker veel groenten. De koolhydraten laat ik in de avond vaak achterwege, maar natuurlijk kun je deze Oosterse kipgehaktballetjes op tafel zetten met kruidige zilvervliesrijst! Of, wat ook heel lekker is, je maakt er pittige bloemkoolrijst bij. Nog meer groenten, ha!
Aziatische kipgehaktballetjes met broccoli
Meestal kies ik voor kip of rund als ik vlees wil toevoegen aan mijn avondmaaltijd. Van allebei kun je heerlijke gehaktballetjes maken, toch kies ik het liefst voor kipgehakt. Dat is nog net wat malser en daar bak je heerlijke smeuïge balletjes mee. Zo zijn bijvoorbeeld deze Italiaanse kipgehaktballetjes echt absolute favoriet bij een bordje pasta!
Deze keer gooi ik het over een andere boeg en bak ik er malse Aziatische kipgehaktballetjes van. In dit recept gebruik ik Oosterse kruiden en smaakmakers zoals knoflook, gember, rode peper en chilipoeder, en de Aziatische gehaktballetjes laat ik langzaam garen in een zoetzure saus. Die maak je uiteraard ook helemaal zelf; de ingrediënten voor deze saus heb je vast in huis. En anders is het een goed idee deze eens aan te schaffen, want je kunt hier zoveel kanten mee op!
Aziatische gehaktballetjes
Deze Aziatische gehaktballetjes doen het heerlijk in een zelfgemaakte zoetzure saus en met wat broccoli in de pan. Maar je zou ze ook kunnen serveren met pittige bloemkoolrijst of met klassieke nasi goreng. Uiteraard zijn deze gehaktballetjes ook geweldig met zelfgemaakte satésaus.
En dat brengt me op het idee dat je ze net zo goed als borrelhapje op tafel kunt zetten. Ik maakte ooit al eens een complete Aziatische borrelplank klaar en daar zouden ze perfect bij passen. Kortom, deze Oosterse balletjes zijn super veelzijdig; je moet ze gewoon eens klaarmaken!
Meer gehaktballetjes recepten:
Ook altijd op zoek naar recepten voor de lekkerste gehaktballetjes! Ik heb er inmiddels al heel wat gedraaid en de recepten uiteraard voor je verzameld. Ga ook eens aan de slag met deze heerlijke gehaktballen:
- Italiaanse kipgehaktballetjes
- Griekse gehaktballetjes
- Indische gehaktballetjes
- Turkse gehaktballetjes
- Klassieke gehaktballen

Ingrediënten
- 300 gram kipgehakt
- 1 broccoli
- 2 el paneermeel
- 1 ei
- ½ rode peper
- 5 takjes verse koriander (of peterselie)
- 1 teen knoflook
- 1 cm verse gember
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl cayennepeper
- snuf zout
- olie (om te bakken)
- boter (om te bakken)
Voor de Oosterse saus:
- 100 ml water
- 50 ml sojasaus
- 2 el sesamolie
- 1 tl sambal (of meer)
- 2 cm verse gember
- 1 teentje knoflook
- 1 el honing
- 1 tl cayennepeper
Bereiden
- Begin met het maken van de Aziatische kipgehaktballetjes. Doe het kipgehakt in een schaal en voeg hier het paneermeel aan toe. Snij de rode peper en verse koriander fijn en voeg toe samen met de gerookte paprikapoeder, chilipoeder en cayennepeper. Pers de knoflook en gember uit bij het gehakt en voeg een ei toe.
- Kneed met je handen het gehakt en de kruiden door elkaar en vorm er dan kleine gehaktballetjes van (ter grootte van een limoen).
- Snij de broccoli in fijne roosjes. Gooi de steel niet weg, die kun je verwerken in mijn recept voor broccolisoep.
- Verwarm een klontje boter en een scheut olie in de pan en bak hier de kipgehaktballetjes rondom in aan. Zorg dat ze een mooi bruin korstje hebben, ze hoeven nog niet gaar te zijn.
- Schep dan de gehaktballetjes voorzichtig uit de pan en voeg aan dezelfde pan 100 ml water, sojasaus, sesamolie, sambal, cayennepeper en honing toe. Pers de knoflook en gember uit boven de pan en leg dan de broccoli roosjes in de pan.
- Laat deze 5 minuten zachtjes stoven in de Oosterse saus en voeg dan de kipgehaktballetjes toe. Laat nog zo'n 5 minuten zachtjes pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn en de broccoli ook.
- Voeg eventueel een beetje maizena toe om de saus in te dikken. Serveer de Aziatische kipgehaktballetjs met broccoli met sesamzaadjes en salade-ui.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met met dit recept voor Aziatische kipgehaktballetjes met broccoli? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.