Aziatisch gourmetten, een gourmet feestje met een thema, hoe leuk is dat! Hoewel ik het heerlijk vind om met Kerst of met feestdagen uitgebreid de keuken in te duiken, blijft gourmetten toch echt wel heel gezellig en leuk om te doen. Kleine pannetjes op tafel, iedereen zijn eigen spateltje en stukje op de grillplaat en bakken maar. Voor Oosters gourmetten heb ik heel wat lekkere Oosterse gourmet recepten verzameld.
Wij gourmetten regelmatig en zeker met de kerstdagen is dit een favoriete bezigheid. Gezellig met z’n allen aan tafel en terwijl je lekker zit te kokkerellen, praat je bij en maak je mooie herinneringen met de liefsten om je heen. Vandaag geef ik je volop inspiratie voor een Aziatische gourmet, met heel wat recepten voor Oosterse gerechten, bijgerechten en sausjes en dips. Ga jij Aziatisch gourmetten, lees dan zeker deze tips even door!
Aziatisch gourmetten
Wanneer wij gaan gourmetten, dan vind ik het leuk om zelf mijn vlees en vis gerechten te marineren. Ik sla de kant-en-klare gourmetschotels uit de winkel liever over, want ik wil wel zelf de keuken in duiken! Voor mijn gourmet recepten kies ik dan graag een thema en deze keer is dat Aziatisch gourmetten. Het voordeel van wanneer je een thema kiest voor de gourmet gerechtjes, is dat je met een aantal kruiden en smaakmakers al aan de slag kunt.
De standaard Aziatische smaakmakers zoals sojasaus, ketjap, sambal, rode pepertjes, sjalotjes, wat limoensap…. Daar kom je echt een heel eind mee. Ik gebruik ze in verschillende samenstellingen en verhoudingen om mijn vlees, vis en zelf ei- gerechten mee te marineren. Het voordeel is ook dat je de meeste gerechten al van tevoren kunt klaar maken. Zo heb je last minute geen last van kerststress in de keuken!
Aziatische gourmet recepten
Wil je aan de slag met Aziatische gourmet recepten? Klik dan hieronder op de foto of op de link naar de recepten. Wil je helemaal uitpakken in het Oosterse thema, zorg dan ook voor wat Oosterse roerbakgroenten op tafel, wat kroepoek en cassave chipjes en natuurlijk verse smaakmakers zoals verse koriander, peterselie, knapperige salade ui en krokante gebakken uitjes.
Oosterse zalm gourmet
Verse stukjes zalmfilet voor in de gourmet pannetjes. De zalm gaat in een marinade met sojasaus, oestersaus en rijstazijn. Voor extra pit voeg ik een fijn gesneden rode peper en een teentje knoflook toe.
>> Recept: Oosterse zalm <<
Oosterse kip spiesjes gourmet
Kip doet het altijd goed bij het gourmetten en hoe leuk zijn deze Oosterse kip spiesjes? Zo presenteer je dit kip gourmet receptje net even anders. De marinade is onder andere met limoen en koriander, lekker!
>> Recept: Oosterse kip spiesjes <<
Indische hamburgertjes
Deze Indische hamburgertjes voor bij de gourmet zijn ook zo’n favoriet bij velen, pittig gekruid gehakt tot kleine hamburgertjes gedraaid. Je bepaalt zelf hoe veel sambal je toevoegt!
>> Recept: Indische hamburgertjes <<
Atjar ketimoen – zoetzure komkommer
Lekker als fris bijgerecht bij het Aziatisch gourmetten is deze atjar ketimoen, oftewel Indonesische zoetzure komkommer. Deze komkommer stukjes marineer je al een dag van tevoren en snoepen heerlijk weg!
>> Recept: Atjar ketimoen <<
Chinese kool salade
Natuurlijk draait het bij Aziatisch gourmetten niet alleen om vis en vlees op tafel, ik zet er graag ook wat frisse bijgerechten naast. Zoals deze Chinese kool salade, met pindadressing!
>> Recept: Chinese kool salade <<
Knoflook garnalen gourmet
Garnalen, ze zijn helemaal op maat voor de kleine gourmet pannetjes en ze mogen bij een Oosterse gourmet tafel dan ook eigenlijk niet ontbreken. Lekker pittig en gemarineerd in de knoflook, yum!
>> Recept: Knoflook garnalen <<
Oosterse varkenshaas
Zoals je ziet is de Oosterse gourmet tafel echt wel rijkelijk gevuld. Pak uiteraard zelf zoveel uit als je wilt! Wil je voor varkenshaas bij de gourmet kiezen, bekijk dan zeker dit recept voor Oosterse varkenshaas.
>> Recept: Oosterse varkenshaas <<
Aziatische omelet
Natuurlijk denk ik bij gourmetten ook aan de omeletjes, een klassieker bij het gourmetten. Ook wanneer je Aziatisch gaat gourmetten, kunnen deze eitjes op tafel komen, maar dan met een Oosterse touch!
>> Recept: Aziatische omelet <<
Aziatische bijgerechten gourmet
Wil je de tafel vol zetten met lekkers en naast de vlees en vis gerechtjes ook nog wat bijgerechten en zelfgemaakte sausjes op tafel zetten? De zoetzure komkommer en Chinese kool salade zijn frisse bijgerechten maar je kunt natuurlijk ook gaan voor wat Oosterse roerbakgroenten, zoals taugé, spitskool, paprika, prei en lente- ui.
Vergeet ook niet wat kroepoek en cassave chips op tafel te zetten. Lekker met zelfgemaakte satésaus! Ook de homemade chilisaus mag natuurlijk niet ontbreken. Nog wat extra sojasaus, knapperige gebakken uitjes en eventueel wat sesamzaadjes maken de Aziatische gourmet helemaal af!
Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recepten voor Aziatisch gourmetten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!