Deze aubergine curry met linzen is een heerlijke, makkelijke vegetarische curry boordevol smaak dankzij traditionele Indiase kruiden. Binnen een half uur zet je dit gerecht op tafel, wat het ideaal maakt als comfort food! De combinatie van rijke smaken, romige kokosmelk, veel groenten en de bite van linzen maakt deze curry onweerstaanbaar. Serveer met verse koriander en zelfgebakken naan en geniet van een gezonde en voedzame maaltijd.
Nu de herfst langzaam zijn intrede doet, had ik weer zin in comfort food. Wat mij betreft is curry het ultieme gerecht voor dit seizoen. Naast de vele andere vegetarische curry recepten in mijn archief, deel ik vandaag deze smaakvolle aubergine curry. Heb je nog wat inspiratie nodig voor recepten met aubergine? Lees dan vooral verder!
Aubergine curry met linzen
Met dit recept voor Indiase aubergine curry met kokosmelk zet je eenvoudig een vullende, vegetarische maaltijd op tafel. Aubergines zijn niet alleen lekker, maar ook ontzettend gezond. Ze zijn laag in calorieën en rijk aan vezels, vitaminen en mineralen. Genoeg redenen om de aubergine de ster van dit gerecht te maken!
Zelf een curry maken zonder pakjes of zakjes is echt heel eenvoudig. Hoewel ik af en toe een kant-en-klare currypasta gebruik, is het veel leuker (en net zo makkelijk!) om alles vers te maken. De basis van deze aubergine curry bestaat uit verse smaakmakers zoals ui, knoflook, peper, gember en limoen. Met een paar kruiden uit je keukenkastje breng je deze curry perfect op smaak.
Aubergine curry recept
Omdat aubergines van nature veel vocht bevatten, is het belangrijk om ze eerst te roosteren in de pan. Als je dit overslaat, kan de curry te waterig worden, wat meer lijkt op een aubergine soep – en dat willen we natuurlijk niet! Snijd de aubergine in blokjes en bak ze even aan om dit te voorkomen.
Voor een extra vullend gerecht voeg ik voorgekookte linzen toe aan deze vegetarische curry. Dit zorgt voor een lekkere bite en maakt de curry voedzamer. Serveer deze Indiase curry traditioneel met verse koriander, een beetje yoghurt voor frisheid en natuurlijk zelfgebakken naan om de saus heerlijk mee op te dippen.
Meer aubergine recepten:
Ben jij ook altijd een beetje inspiratieloos wat betreft aubergines? Na het proeven van deze makkelijke curry weet ik zeker dat je de smaak te pakken hebt. Ga daarna dan ook zeker eens aan de slag met de volgende aubergine recepten:
- Gevulde aubergine met zoete aardappel
- Open lasagne met gegrilde courgette en aubergine
- Gegrilde aubergine met mozzarella en basilicum
- Aubergine pizza hapje
- Zoete aardappel lasagne met aubergine
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 cm verse gember
- ½ limoen
- 1 pot linzen (voorgekookt)
- 1 blikje tomatenpuree
- 250 ml kokosmelk
- 2 el sojasaus
- 2 tl komijn
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl kerrie
- snuf nootmuskaat
- verse koriander
- olie (om in te bakken)
Bereiden
- Snij de uiteinden van de aubergine weg en snij daarna het vruchtvlees in fijne blokjes van zo’n 2 x 2 cm.
- Verwarm een beetje olie in een hapjespan en voeg de gesneden aubergines toe. Bak zo’n 7 minuten tot de aubergine mooi bruin is en het meeste vocht eruit is. Schep uit de pan en zet even apart.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in kwarten, verwijder de zaadjes en snij dan fijn. Schil de gember.
- Voeg eventueel nog extra olie toe aan de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook en gember boven de pan.
- Voeg de tomatenpuree en kokosmelk toe en breng op smaak met de sojasaus, komijn, gerookt paprikapoeder, kurkuma, kerrie, nootmuskaat, een snuf peper en zout en het sap van de limoen.
- Schep nu ook de aubergines terug in de pan en breng de curry aan de kook. Laat zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Spoel de linzen af in een vergiet onder de kraan, voeg toe aan de curry en laat nog 5 minuten zachtjes warm worden.
- Serveer de aubergine curry met verse koriander, een beetje yoghurt en zelfgebakken naan.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor aubergine curry met linzen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.