Een amuse op een lepel, met garnalen en avocado mousse. Een klein aperitief hapje om een feestelijk diner mee te starten. Ik ben al volop in de stemming voor de feestdagen en een amuse hapje vind ik altijd zo’n gezellig begin van een uitgebreid diner. Het zijn tenslotte feest-dagen, dus we pakken lekker uit!
Amuse hapjes, wat mij betreft horen ze het begin te zijn van elke gezellige maaltijd. Een klein hapje om de smaakpapillen alvast wat mee te verblijden. Ik serveer mijn amuse dan vaak ook al bij het borrelmoment. Toch net even wat sjieker dan een stokbroodje met smeerseltjes.
Amuse hapje met garnalen en avocado
Ik ben achter de schermen natuurlijk al bezig met de eerste kerst recepten en ik deel vandaag alvast een makkelijk amuse recept met je. Het zijn ten slotte gekke tijden, dus laten we zelf de gezelligheid maar op zoeken!
En bij gezelligheid, denk ik ook aan lekker eten! Een amuse op een lepel met garnalen avocado mousse is een smaakvol begin van elk diner en heel eenvoudig te maken. Ook als je de komende tijd de feestdagen op een andere manier dan normaal viert, is het al een klein feestje om met dit amuse hapje te beginnen!
Amuse op een lepel
In de afgelopen jaren zijn er dan ook al heel wat recepten voor amuse hapjes op de blog verschenen. Ik vind het altijd heel feestelijk om mijn amuses in een glaasje te serveren.
Zo maakte ik al eens een Italiaanse amuse in een glaasje, een amuse met zalm en appel in een glaasje en een amuse met zalm en avocado mousse…. in een glaasje!
Amuse met garnalen
Super feestelijk natuurlijk en toch wilde ik het dit jaar eens anders doen. Dit jaar serveer ik mijn amuses op een lepel! Zo zijn het echt kleine hapjes, die perfect zijn voor bij het borrelmoment.
Deze amuse met garnalen en avocado mousse maak ik af met ziltige kappertjes, knapperige pistachenootjes en nog een dotje creme fraiche.
Kerst klassiekers
Als je kerstklassiekers zegt, dan denk ik al snel aan een garnalen cocktail. Geserveerd in zo’n mooi cocktailglas! Aan die klassieker geef ik met deze amuse lepel een kleine twist. Ik vind het namelijk altijd leuk om me te laten inspireren door klassiekers. En er dan toch een eigen draai aan te geven.
Met deze amuse met garnaaltjes en avocado mousse geef ik het startsein voor heel veel kerstrecepten die er aan gaan komen. Hoe we dit jaar ook Kerst gaan vieren, eten blijft verbinden en dan zet ik graag lekkere gerechten op tafel. Verwacht dus heel veel lekkers de komende weken!
Meer feestelijke amuse recepten:
- Amuse in een glaasje met zalm en avocado
- Amuse vitello tonnato op een grote schaal
- Blini met pompoen en geitenkaas
- Amuse in een glaasje met zalm en appel
- Italiaanse amuse in een glaasje
- Amuse van zalm rilette op toast
Nodig
- spuitzakje of boterhamzakje
Ingrediënten
- 1 avocado (eetrijp)
- 4 theelepels creme fraiche (+ extra)
- 24 cocktail garnalen
- 1 eetlepel pistache nootjes
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- snuf zout
- druppel citroensap
Bereiden
- Schep de avocado uit de schil en doe het vruchtvlees in een hoge mengbeker of schaal. Schep hier de creme fraiche bij en voeg de gerookte paprikapoeder, een snuf zout en een druppel citroensap toe.
- Gebruik de staafmixer om de avocado en creme fraiche tot een zachte avocado mousse te blenden.
- Hak de pistachenootjes grof en laat de kappertjes even uitlekken.
- Schep de avocado mousse in een spuitzakje. Een boterhamzakje kan ook, knip dan met de schaar een klein puntje van de onderkant van het zakje af.
- Leg 8 amuse lepels klaar. Spuit op elke lepel een mooie toef avocado mousse.
- Leg nu op de avocado mousse op elke amuse lepel 3 cocktail garnalen. Strooi wat gehakte pistachenootjes over de garnaaltjes en leg ook de kappertjes op de mousse.
- Maak de amuselepels met garnalen af met nog een klein toefje creme fraiche en een kleine snuf gerookte paprikapoeder. Serveer direct.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor amuse op een lepel met garnalen en avocado mousse? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube