Een zalm amuse in een glaasje, op een zachte mousse van avocado. Dat klinkt als een heel feestelijk hapje, vind je ook niet?! Ik ben achter de schermen natuurlijk al bezig met de eerste kerst recepten en ik deel vandaag alvast een makkelijk amuse recept met je. Het zijn ten slotte gekke tijden, dus laten we zelf de gezelligheid maar op zoeken! En bij gezelligheid, denk ik ook aan lekker eten! Een amuse in een glaasje met zalm en avocado mousse is een smaakvol begin van elk diner en heel eenvoudig te maken. Ook als je de komende tijd de feestdagen op een andere manier dan normaal viert, is het al een klein feestje om met dit amuse hapje te beginnen!
Zalm amuse in een glaasje
Een amuse hapje is een feestelijk hapje vooraf aan een diner, om de smaakpapillen alvast te verwennen en de eetlust op te wekken. Het is dus echt maar een klein gerechtje, je zou deze amuse met zalm ook op een lepel kunnen serveren. Maar een amuse in een glaasje vind ik altijd net nog even feestelijker! Ik maakte al eerder eens een Italiaanse amuse in een glaasje en ook deze amuse met zalm is echt een feestje! Voor dit amuse recept gebruik ik slechts een paar pure ingrediënten en de amuse zelf staat werkelijk in een paar minuten op tafel!
Verse zalm en avocado
Voor dit amuse hapje gebruik ik een stukje verse zalm. Door het gebruik van wat citroensap en een klein snufje zout, gaart de zalm en wordt de vis heerlijk zacht! Je zou ook gerookte zalm kunnen gebruiken, maar verse zalm is wel zo lekker! De avocado mousse is zo gemaakt, met slechts 3 ingrediënten zet je zo een super luchtige crème op tafel. De amuse met zalm maak je verder af met zeekraal. Dit is een knapperige, licht zoute zeegroente met een beetje pit. Super leuk om eens te verwerken in zo’n feestelijk hapje!
Meer feestelijke amuse recepten:
- Amuse op een lepel met garnalen en avocado
- Amuse vitello tonnato op een grote schaal
- Blini met pompoen en geitenkaas
- Amuse in een glaasje met zalm en appel
- Italiaanse amuse in een glaasje
- Amuse van zalm rilette op toast
Ingrediënten
- 150 gram verse zalmfilet
- 2 eetrijpe avocado's
- 125 gram zure room
- 1 granny smith appel
- 1 citroen
- 4 takjes verse dille
- 50 gram zeekraal
- 4 theelepels Griekse yoghurt
- snuf zout
- snuf peper
- zwarte sesamzaadjes voor decoratie (optioneel)
Bereiden
- Deze amuse met zalm is heel eenvoudig klaar te maken. De avocado mousse bereid je pas op het laatste moment voor, omdat het avocado vruchtvlees anders gaat verkleuren…
- Snij met een heel scherp mes de verse zalmfilet van de huid en snij er daarna kleine blokjes van. Snij de granny smith appel ook in kleine blokjes, de schil kun je laten zitten!
- Doe de appel samen met de zalm in een schaaltje en pers hier het sap van de citroen bij uit. Voeg een snuf zout toe en zet apart. Je kunt dit al een paar uur voor het opdienen doen, de zalm wordt er alleen maar zachter van!
- Snij de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een schaal of in de mengbeker van je foodprocessor. Schep hier de zure room bij. Snij de verse dille fijn en voeg nog een snuf peper toe. Blend met de staafmixer tot een gladde mousse.
- Verdeel de avocado mousse over de 4 glaasjes. Schep hier een tl Griekse yoghurt op en verdeel dan de zalm met appel over de amuse glaasjes. Maak de amuse in een glaasje met zalm en avocado mousse af met wat takjes zeekraal en sesamzaadjes.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit amuse recept voor amuse in een glaasje met zalm en appel, dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren
1 reactie
lekker!