Aardappelsalade is een perfecte bijgerecht voor de BBQ of een andere gelegenheid. Het is simpel te maken en kan al van tevoren worden klaargemaakt, waardoor het een heerlijk koel bijgerecht is. Hieronder deel ik een simpel recept voor aardappelsalade dat slechts 5 ingrediënten of minder gebruikt, zodat je je niet druk hoeft te maken over een lange bereidingstijd op warme dagen.
Joepie! Mooi weer betekent dat de bbq hier weer regelmatig aan staat! Een heerlijk visje erop, of een zelfgemaakte saté of hamburger van goed vlees. Manlief leeft zich uit bij de bbq, staat als een echte chefkok te draaien en serieus te kijken en zet de lekkerste dingen op tafel. En dat terwijl ik me bezig hou met de bijgerechten, én met de kinderen op afstand houden…. Prima verdeling!
Een van mijn favoriete bijgerechten is deze aardappelsalade, die natuurlijk ook prima op elk ander moment op tafel zou kunnen komen! Ik vind het vooral zo fijn dat ik deze aardappelsalade al van tevoren klaar kan maken en dat het een heerlijk koel bijgerecht is. Echt zomers!
Het liefst maak ik hele simpele bijgerechten. 5 ingredients or less en dat is precies hoe ik deze aardappelsalade maak, de kruiden niet meegerekend dan. Want op warme dagen heb ik helemaal geen zin om lang in de keuken te staan, mij veel te warm!
Maak hem bij voorkeur in de middag al klaar, dan kunnen de smaken goed intrekken en heb je een heerlijke, volle aardappelsalade bij het eten. Ook prima mee te nemen voor een picknick trouwens, want het is niet nodig dat de salade koel bewaard blijft. En zóó veel lekkerder dan de aardappelsalades uit de winkel, echt niet te vergelijken.
Nog op zoek naar meer aardappelsalade recepten? Wat dacht je van een originele Duitse kartoffelsalat? Of deze heerlijke Italiaanse aardappelsalade! Je kunt trouwens ook een maaltijdsalade met aardappel van maken, bijvoorbeeld deze salade met bloemkool, krieltjes en tonijn.
Ingrediënten
- 5 aardappelen (middelgroot, stevig)
- 4 augurken
- ½ citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels mayonaise
- peper
- zout
- 1 theelepel oregano (of za'atar)
Bereiden
- Schil de aardappels en kook ze in een laagje water beetgaar. Laat de aardappels goed afkoelen en snij in plakjes of blokjes.
- Snij de augurken in kleine stukjes en schep door de aardappels heen.
- Voeg het sap van de citroen toe en meng met de aardappels. Voeg nu als eerste de olijfolie toe en schep goed door en vervolgens naar wens nog wat mayonaise.
- Als laatste wat kruiden, peper, snufje zout en wat oregano. Zet afgedekt in de koelkast om de smaken lekker in te laten werken, of zet gelijk op tafel en geniet van je heerlijke avond!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerWil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin
1 reactie
Lijkt mij een lekker recept.
Kan je aangeven wat jij een goede olijfolie vind?