Oh help! Het begint te kriebelen… De zon is gaan schijnen en mijn hoofd dwaalt af naar de zomervakantie. Naar lekker weg gaan als de meiden straks vrij zijn, even een week of wat helemaal niets doen. En dat dagdromen vertaalt zich naar mijn kookkunsten. Met deze aardappellasagne met worst en mozzarella haal ik de smaken van mijn favoriete vakantieland alvast een beetje deze kant op.
Ook de dametjes hebben het op de een of andere manier in hun bol, want ze beginnen steeds vaker over onze vakantie van vorig jaar. We waren toen bijna 3 weken in Italië, zo fijn! Ze vonden het zo geweldig, onze eerste kampeervakantie. In een best wel luxe kant-en-klare tent weliswaar, maar die camping heeft indruk gemaakt. Het vele zwemmen en de ontelbare ijsjes ook…
Maar, of we gaan dit jaar, is nog helemaal niet zeker… Heeft te maken met een nieuw huis. Oh, ik wil er elke keer uitgebreid over vertellen, maar eigenlijk is er zoveel te delen en tegelijkertijd nog helemaal niets. Komt goed, ik zal binnenkort een update geven. Voor nu een makkelijk recept voor aardappellasagne met worst en mozzarella.
Die niet heel veel met een traditionele lasagne te maken heeft overigens. Maar ik vond het leuk klinken, en de laagjes maak je niet van lasagnebladeren, maar van schijfjes aardappel. Ideaal! Want, zo vind ik dat de lasagne een stuk lichter blijft. Er staat trouwens ook al een zoete aardappel lasagne op de blog, en je kunt de aardappels in deze aardappellasagne met worst en mozzarella natuurlijk ook vervangen door de oranje variant.
Aardappellasagne met worst en mozzarella
Voor 4 personen
- 600 gr aardappels
- 2 uien
- 2 puntpaprika’s
- 1 courgette
- 300 gr bospeen
- 3 teentjes knoflook
- 4 rundersaucijzen
- 2 bollen mozzarella
- 75 gr Parmezaanse kaas
- 400 gr tomatenblokjes in blik
- 2 tl oregano
- 1 tl tijm
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- peper
- zout
- olie om te bakken
Nodig;
pan om te koken, koekenpan, ovenschaal 25 x 20 cm
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappels en doe ze in de pan. Voeg water toe en breng aan de kook. Laat de aardappels in ongeveer 8 – 10 minuten beetgaar koken. Giet af en laat even uitdampen.
Schil en snipper ondertussen de ui. Maak de paprika schoon en snij in stukjes. Was de courgette en snij in blokjes. Rasp de wortels en snij in dunne plakjes.
Verwarm een klein beetje olie in de koekenpan en fruit de ui hierin aan. Voeg de paprika en wortel toe en bak zo’n 3 minuten mee.
Snij het velletje van de saucijzen en brokkel de worst boven de pan. Schep om.
Voeg als laatste de courgette toe en bak nog even kort mee. Maak de knoflook schoon en pers uit boven de pan.
Schenk de tomatenblokjes en de saus bij de pan en voeg de oregano, tijm, rozemarijn, wat peper en eventueel een snuf zout toe.
Snij de aardappels in dunne plakjes, zo’n 3 mm dik. Tijd om de aardappellasagne met worst en mozzarella op te gaan bouwen, mijn favo onderdeel!
Leg op de bodem van de ovenschaal een laagje aardappelschijfjes. Strooi hier wat Parmezaanse kaas overheen en schep dan wat van het mengsel van de groenten en worst hierover heen. Leg weer een laagje aardappelschijfjes hierop en herhaal de lagen.
Eindig met een laag aardappelschijfjes. Snij de bol mozzarella in dunne plakken of scheur er stukjes van. Leg deze bovenop en strooi dan nog een keer rijkelijk met de Parmezaan. Schuif de aardappellasagne met worst en mozzarella nu zo’n 20 – 25 minuten in de warme oven en geniet!
Ga jij aan de slag met dit recept voor aardappellasagne met worst en mozzarella? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
2 reacties
Een lekker en verrassend recept. Dit ga ik vanavond bereiden. Lijkt me heerlijk. En dat zal dan wel een van de laatste recepten van Reny zijn die ik ga maken, want je hebt het over vakantie, welnu vrijdag is het onze beurt. We gaan 4 weken genieten in het mooie Portugal. Groetjes Peter
We hebben dit recept vanavond gemaakt. Ik vond het een beetje een allegaartje aan ingrediënten. Erg nat en niet superlekker.