Langzaam tellen we af richting de Kerst. Bij ons staat sinds dit weekend de boom en ik luister al de hele dag kerstmuziek. Heerlijk vind ik het, de sfeer zit er al goed in! Heb jij al bedacht wat er dit jaar met de kerstdagen op tafel gaat komen?
Wordt het een uitgebreid diner of hou je het klein? Wordt er ingewikkeld gekookt of ga je gourmetten? Wat het ook zal zijn, ik hoop dat het magische dagen met de liefste mensen om je heen zullen worden! Omdat ik het zelf altijd erg leuk vind om met Kerst net een beetje extra uit te pakken, zet ik een van deze amuse recepten op tafel. Gewoon een mooi klein hapje om de eetlust wat aan te wakkeren!
Amuse recepten
Ook dit jaar staan mijn kerstrecepten weer in het thema van no stress. Lekker eten hoéft niet ingewikkeld te zijn en ik zou er zelf juist met Kerst niet aan denken om allerlei ingewikkelde recepten op tafel te zetten. Die ontzettend veel bereidingstijd vragen, of juist ontzettend lastige kookkunsten verlangen. Keep it simple.
En gezellig! Maar dat hoeft niet te betekenen dat we niet net even wat extra doen. Een amuse vind ik wel zo feestelijk en met een van deze amuse recepten kleed je het kerstdiner toch net even wat meer aan!
5 x Amuse recepten
Klik op de titel van het gerecht of op de bijbehorende foto om naar het recept te gaan!
Amuse vitello tonnato op een grote schaal
De Italiaanse klassieker, heerlijke zachte kalfsfricandeau met een romige tonijnmayonaise. Ik serveer dit gerecht op een grote schaal zodat iedereen er wat vanaf kan pakken. Je kunt deze amuse ook in kleine glaasjes serveren.
Amuse in een glaasje met zalm en avocado
Een amuse in een glaasje met zalm en avocado mousse is een smaakvol begin van elk diner en heel eenvoudig te maken. Voor dit amuse hapje gebruik ik een stukje verse zalm. Door het gebruik van wat citroensap en een klein snufje zout, gaart de zalm en wordt de vis heerlijk zacht!
Blini met pompoen en geitenkaas
Een blini is een klein Russisch pannenkoekje, gemaakt van boekweitmeel, dat vaak met gerookte zalm of kaviaar gegeten wordt. Ik ga in dit recept voor een herfstige versie met geitenkaas en pompoen chutney.
Amuse in een glaasje met zalm en appel
Amuses in een glaasje zijn altijd feestelijk! Het heeft iets extra luxe vind ik, om deze kleine hapjes in een sjiek glas te serveren. De combinatie van zalm met frisse dressing en appel is een geweldig begin van het kerstdiner!
Italiaanse amuse in een glaasje
Nog zo’n gezellig glaasje als aperitief hapje vooraf! In dit glas gaan de smaken van de Italiaanse vlag. Zongedroogde tomaten, romige mozzarella en stevige prosciutto. Een balsamico dressing maakt dit gerecht helemaal af!
Amuse van zalmrilette op toast
Nog zo’n feestelijk amuse recept is deze zalmrilette voor op toast. Wil je geen stokbroodje met standaard smeersel op tafel zetten, probeer dan deze smeuïge zalmsalade met zalmfilet, gerookte zalm en witte wijn is. Je weet niet wat je proeft!
Amuse op een lepel met garnalen en avocado
Hoe leuk zijn deze feestelijke amuse hapjes op een lepel? Een klein lepeltje boordevol smaak! Deze amuse met garnalen en avocado mousse maak ik af met ziltige kappertjes, knapperige pistachenootjes en nog een dotje creme fraiche.
Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met een van deze feestelijke amuse recepten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube