Vandaag 3x amuse in een glaasje, makkelijke en feestelijke aperitiefhapjes om het kerstdiner mee te beginnen. Met Kerst pakken we ten slotte net even wat meer uit dan normaal en ik vind het altijd maar wat gezellig om met zo’n klein hapje vooraf het kerstmenu te starten. De amuses in een glaasje kun je bijvoorbeeld al bij het borrelmoment serveren, zo worden de smaakpapillen alvast lekker gemaakt voor het uitgebreide diner. Ik zet vandaag 3 recepten voor een amuse in een glaasje op een rij. Een amuse met zalm, een amuse met avocado mousse en een Italiaanse amuse in een glaasje. Hier kun je indruk mee maken en guess what… de recepten zijn natuurlijk weer heel eenvoudig klaar te maken. Zo heb je meer tijd om met je liefsten aan tafel te zitten!
Feestelijke amuse recepten
De komende dagen komen er nog heel wat lekkere kerstrecepten op de blog! Ik heb alles al gekookt, geproefd en goedgekeurd en ik weet zeker dat je ervan gaat smullen! Ook staat er al genoeg lekkers online en zal ik je volop inspiratie geven om er – ondanks de gekke tijd – heerlijke en gezellige feestdagen van te maken. Vandaag een klein overzicht met 3x amuse in een glaasje recepten.
Ik zet met Kerst áltijd een amuse op tafel, omdat dit kleine hapje direct een feestelijk tintje geeft aan het kerstdiner. Het liefst gebruik ik hier kleine glaasjes voor, maar je zou de hapjes ook op een klein bordje kunnen serveren. Of op een speciale amuse lepel. Dan zou ik de grootte van de gerechtjes wel iets aanpassen.
3 x amuse in een glaasje recepten
Een heerlijk frisse amuse in een glaasje met zalm, yoghurt en appel! Voor dit recept gebruik ik verse zalmsnippers, door een beetje sap van een citroen toe te voegen, wordt de zalm heerlijk zacht. Dit gerechtje staat binnen een paar minuten op tafel en is een feestelijke start van het diner!
Klik hier om naar het recept voor amuse in een glaasje met zalm en appel te gaan!
Hoe gezellig ziet deze amuse eruit? Het is de Italiaanse vlag in een glaasje! Frisse rucola salade, smaakvolle tomaatjes, mozzarella, Italiaanse ham. Alle favoriete smaken uit de Italiaanse keuken in 1 feestelijk aperitiefhapje.
Klik hier om naar het recept voor Italiaanse amuse in een glaasje te gaan!
Frisse avocado mousse, zalm ceviche en een bijzonder ingrediënt, namelijk zeekraal. De smaken lopen heerlijk in elkaar over en deze amuse in een glaasje met zalm en avocado mousse is dan ook een feestje op zich!
Klik hier om naar het recept voor Amuse in een glaasje met zalm en avocado mousse te gaan!
Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met een van deze amuse in een glaasje recepten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube