Yes, salad season is on!! Wat mij betreft is het salade seizoen geopend hoor! Kom maar door met al die prachtige dagen waarop ik lekker buiten kan lunchen. Met een schaaltje vol groen de tuin in en genieten van de zonnestralen. En ook ‘s avonds zet ik met mooi weer graag een maaltijdsalade op tafel. Ik heb gewoon meer behoefte aan lichte gerechten als het zonnetje schijnt. Nou staan er al ontelbaar veel salade-recepten op de blog. Maar ik had nog niet eerder salade dressing recepten gedeeld. Terwijl ik die dus ook áltijd zelf maak. Het is super eenvoudig en de meeste ingrediënten voor een lekker salade dressing heb ik eigenlijk standaard in huis. Vandaag deel ik 3 van mijn favoriete dressings met je: een Italiaanse dressing, een honing-mosterd dressing en een frisse limoen tijm dressing. Zo ben jij ook helemaal klaar voor salad season!
Salade dressing maken
Om eerlijk te zijn doe ik meestal maar wat als ik mijn salade dressing klaar maak. Maar een flesje kant-en-klare dressing zul je niet in mijn koelkast aantreffen. Het is namelijk zo makkelijk om zelf even een dressing klaar te maken en zo heb je ook altijd precies genoeg. Geen flesjes die niet leeg gaan en die je dan moet weggooien. Zonde! Nee, per keer maak ik een beetje dressing klaar, zo gepiept en ik weet ook precies wat erin zit.
Koolzaadolie
De basis van veel van mijn dressings is een goede olie. Voor deze salade dressing recepten ben ik aan de slag gegaan met de koolzaadolie van Brassica. Heb je daar wel eens van gehoord? Het is een pure zuivere olie die gewonnen wordt uit de zaden van koolzaad. Deze olie is van nature rijk aan Omega 3 en wat mij betreft onmisbaar in de keuken. Een mooie aanvulling op mijn collectie aan oliën, want ook daarbij geldt wat mij betreft dat je lekker moet blijven variëren!
Salade dressing recepten
Brassica biedt verschillende soorten koolzaadolie aan, waardoor je hun olie op heel veel manieren kunt gebruiken. Brassica Veelzijdig is bijvoorbeeld geschikt voor koude en warme bereiding. Deze olie is perfect wanneer je een smaak neutrale olie wilt om in te bakken. Maar je kunt er dus ook heerlijke salade dressings mee maken. Onverhit heeft deze olie een lichte nootachtige smaak en is daarmee perfect geschikt voor over de salade. Ik geef je 3 x inspiratie om zelf je salade dressing te maken: een Italiaanse dressing, een honing-mosterd variant en een frisse versie met limoen en tijm. Laat nu de zomer maar aanbreken hoor, ik ben er klaar voor!
3 x Salade dressing recepten
Je kunt de salade dressings prima van tevoren klaar maken! Dat maakt ze nog lekkerder trouwens, dan kunnen de smaken écht goed met elkaar mengen. Afgesloten in de koelkast zijn de dressings zeker een paar dagen houdbaar!
Italiaanse salade dressing
- 6 el Brassica Veelzijdig koolzaadolie
- 2 el witte wijnazijn
- 1 teen knoflook
- 1 tl oregano
- ½ tl basilicum
- Zout
- Peper
- Chilivlokken
Schenk de koolzaadolie en de witte wijnazijn in een schaaltje. Pers de knoflook hierbij uit en voeg de kruiden toe. Roer met een garde tot alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.
Honing-mosterd salade dressing
- 1 el honing
- 1 el mosterd
- 2 el Brassica Veelzijdig koolzaadolie
- 2 el Griekse yoghurt
- Peper
- Zout
Schep de honing en de mosterd in een schaaltje en schenk hier de koolzaadolie bij. Voeg de yoghurt toe en wat peper en zout. Roer met een garde tot een romige honing-mosterd dressing.
Limoen tijm salade dressing
- 2 limoenen
- 6 el Brassica Veelzijdig koolzaadolie
- 1 teen knoflook
- 1 tl tijm
- Peper
Pers de 2 limoenen uit boven een schaaltje en schenk hier de koolzaadolie bij. Pers de knoflook hierbij uit en voeg de tijm en een snuf peper toe. Roer met een garde tot alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.
Ga jij aan de slag met een van deze salade dressing recepten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
Dit artikel betreft een samenwerking met Brassica. Lees hier mijn disclaimer.