Het is weer tijd voor de maandelijkse receptenruil! Op Facebook ben ik lid van een healthy foodbloggers groep, een groep met bloggers die allemaal met elkaar gemeen hebben dat ze met veel passie over gezonde, pure en natuurlijke voeding bloggen. Elke maand wordt er een receptenruil georganiseerd. Het idee daarvan is dat je een recept van een ander blog maakt en daar op je eigen blog over schrijft. Super leuk, zo leer je andere healthy blogs kennen en zo doe ik enorm veel inspiratie op! Ik doe deze maand weer mee aan deze receptenruil en koos er deze keer voor om chocolade kokos truffels te maken.
Deze keer mocht ik rondneuzen bij Marjolijn van Oerspronkelijk. Marjolijn is orthomoleculair therapeut en heeft naast recepten heel veel nuttige en interessante informatie op haar site staan. Orthomoleculaire voedingsleer heeft tot doel de optimale gezondheid van het lichaam te realiseren door balansen te herstellen. In orthomoleculaire of nutritionele geneeskunde staan voeding en voedingsstoffen centraal. Eerder mocht ik op Paleo blogs recepten uitzoeken, maar om eerlijk te zijn ligt de orthomoleculaire voedingsleer meer in mijn straatje, als natuurvoedingsadviseur sluiten mijn ideeën over voeding goed aan bij die van Marjolijn. Dat betekent niet dat ik ook bij Paleo heel veel herkenning vind hoor, en ik vind het ook super leuk om eens wat anders dan anders uit te proberen.
Het was dan ook een feestje om op haar site te mogen rondkijken en uiteindelijk was het nog lastig om te kiezen! Maar toen ik deze chocolade kokos truffels zag staan, wist ik dat deze lekkernij het ging worden. Vandaag is het immers Moederdag en vanavond eten we met de hele familie bij mijn ouders. Om mijn moeder even extra te verwennen, neem ik deze chocolade kokos truffels voor haar mee. En ik denk eerlijk gezegd niet dat ze lang bewaard blijven, met een lekker kopje koffie of thee na het eten zullen ze wel op zijn.
Eigenlijk heb ik standaard al de ingrediënten voor deze truffels in huis, dus dat ik er nog niet eerder op gekomen was om zoiets lekkers te maken, is mij eigenlijk ook een raadsel. Laten we het houden op de juiste tijd en het juiste moment, dat ik de chocolade kokos truffels op de site van Marjolijn tegenkwam, dat was geen toeval, dat was het lot… Ik heb een kleine aanpassing gedaan in het recept. Ik had namelijk nog wat amandelschaafsel liggen en dat leek mij handiger om te gebruiken dan gehakte amandelen.
Recept chocolade kokos truffels:
- 75 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
- 100 gram geraspte kokos
- 25 gram geschaafde amandelen
- 25 gram cacaopoeder
- ½ theelepel speculaaskruiden
- ½ – 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels kokosolie of roomboter, gesmolten
- 1 theelepel natuurlijke vanille essence
- 1 kleine wortel, zeer fijn geraspt (ca. 50 gram)
Nodig: beslagkom, klein steelpannetje, rasp
Bereiden: schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes. Kook de zoete aardappel in wat water in het steelpannetje tot ze gaar zijn. Giet af en laat op een snijplank even afkoelen. Doe in een beslagkom de kokosrasp, de geschaafde amandel, cacaopoeder en speculaaskruiden en meng goed door elkaar. Voeg nu wat honing toe, de gesmolten kokosboter en de vanille essence. Prak de zoete aardappel met een vork tot een puree en voeg toe aan de beslagkom. Rasp de wortel boven de beslagkom. Meng alle ingredienten goed door elkaar tot een stevig deeg. Rol met je handen nu kleine balletjes, truffels, ter grootte van een knikker. Laat de chocolade kokostruffels in de koelkast opstijven. Wanneer je de truffels serveert, is het leuk om er nog los wat cacaopoeder over te strooien.
Aan deze gezonde receptenruil doen nog meer healthy foodbloggers mee! Neem ook eens een kijkje op Leef Bewust Gezond, Dayenne’s Foodblog, Jouw Fabriek, Oerspronkelijk, Barbara Eet, De Voedzame Keuken, Eet Paleo, Kinderen kunnen prima anders eten, Ge-zonder, Natuurlijk Resi, Oerkracht Voedingsadvies, Paleo made simple, Purefoodcoaching, Puur en lekker leven Cave a Eva, Proeven met Liefde, Mijn Paleo Keuken, Kiwi enzo, Personal Foodcoaching en Pure Homemade.
Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
5 reacties
Zo gek dat je zoiets kan maken met wortel en zoete aardappel! Het lijkt me heel raar, maar ze zien er wel lekker uit 🙂
Grappig he! En je proeft het eigenlijk niet eens, het overheerst niet!
Welke zoete aardappel wordt hier gebruikt? De oranje of de paarse met witte binnenkant?
De oranje!
Beetje laat misschien… Maar zoete aardappel hoef je niet te schillen! Koken in de schil en daarna kun je onder de koude kraan de schil er zo af schuiven. Scheelt een heleboel werk.