Zo fijn als je in de ochtend gewoon je ontbijt uit de koelkast kunt pakken! In een drukke ochtendspits, waarin kinderen aangekleed moeten worden en waarin er ook nog ontbeten moet worden, is het handig als je goed voorbereid bent. Ik ben echt een enorme fan van mijn overnight oats, ik maak er elke keer een ander feestje van, maar voor nog meer variatie waagde ik mee eens aan de chia pudding. Omdat ik altijd wel wat fruit in de diepvries heb liggen en het lenteweer van de afgelopen dagen me zo deed verlangen naar een fris en zonnig ontbijtje, maakte ik deze chia pudding met mango.
Heel simpel en zeker voedzaam. Chia zaadjes gebruik ik al een tijdje en in de overnight oats vind ik het zo fijn dat ze – omdat ze een nachtje staan te wellen in de rijstmelk – veel stevigheid aan mijn ontbijtpap geven. Daarnaast, of eigenlijk vooral, zijn het omega 3 bommetjes, goede vetten dus die je lichaam nodig heeft maar zelf niet kan aanmaken. Wanneer je daarbij nog weet dat koolhydraten (suikers) in combinatie met vetten zorgen voor minder hoge pieken in je bloedsuikerspiegel, is dit dus een prima ontbijtje om een goede start mee te maken.
Ingrediënten chia pudding met mango
- 100 ml rijstmelk/amandelmelk
- 2 el chia zaad
- 50 gram mango
- 2 el havermout
- scheutje kokosmelk (optioneel)
Bereiden: doe de rijstmelk samen met de mango in de blender en maak hier een mangosapje van. Als er nog stukjes in blijven zitten is dat niet erg, dat is juist lekker morgenochtend! Doe vervolgens de kokosmelk en havermout bij de mangosap en blend even mee zodat het goed gemengd is. Doe nu de chiazaadjes in de blender en pulseer 1 x kort, zo zijn de zaadjes goed verspreid.
Schenk het mengsel in een glas en zet in de koelkast. Roer na een half uurtje nog een keer door als je ziet dat de chiazaadjes wat gezakt zijn. Laat nu de hele nacht in de koelkast staan en de volgende ochtend heb je een heerlijke frisse chia pudding met mango.
Tip: je kunt natuurlijk elk fruit toevoegen, net waar je zin in hebt. Nu het echt lente begint te worden is het wel lekker om fruit van het seizoen te gebruiken!
Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
4 reacties
Hoi,
Die chia zaadjes kun je die ook aan kleine kinderen geven?
groet anne
ja, dat kan, maar wel met mate. Ik zou dit ontbijtje niet aan ze geven. Een klein lepeltje door muesli kan bijvoorbeeld wel.
Hallo Reny,
Ik heb dit ontbijt nu twee keer gemaakt en ik moet eerlijk zeggen; JAKKES!
Ik vond het echt niet lekker. Het smaakt eigenlijk nergens naar en de structuur is ook vies.
Hi Wendy, dank je wel voor je berichtje. Jammer dat het bij jou niet in de smaak is gevallen, dat kan natuurlijk! Fijne dag en gauw weer iets nieuws proberen 🙂