Ik heb vandaag weer eens een makkelijke kruidenmix voor je. Zo eentje die je eigenlijk maar 1 keer klaar maakt en dan er steeds weer bij kunt pakken. Tot de mix op is natuurlijk… maar dan maak je gewoon een nieuwe pot klaar. Cajun kruiden deze keer. Daar kun je zoveel kanten mee op! Ik vind kruidenmixen ideaal om in mijn kruidenla te hebben staan. En nou is die sowieso wel erg goed gevuld! Maar het is handig wanneer je een bepaald gerecht wilt klaar maken, je niet elke keer alle losse potjes bij elkaar hoeft te zoeken…. Met deze cajun kruidenmix maak je heerlijke geroosterde aardappeltjes klaar. Of je gebruikt de mix om vlees op smaak te brengen, super eenvoudig. Ook stoofschotels worden lekkerder met een beetje van deze kruiden. Genoeg redenen om er een potje van in de kast te hebben staan!
Cajun kruiden
Zeker nu de laatste weken regelmatig de bbq aan gaat, vind ik het leuk om weer wat te experimenteren met onbekende kruidenmixen. Ik bedoel, ik duik meestal wel de Italiaanse kant op, of juist de Oosterse keuken in. Ook Mexicaanse kruiden en smaken vind ik heerlijk, maar het is soms tijd voor verandering.
Als je net als ik van volle, pittige smaken houdt, dan zou je ook een potje van deze Cajun kruiden moeten samenstellen. Je maakt er de lekkerste marinades voor vlees van, geeft een extra touch aan groenten of aardappeltjes én je kunt er zelfs het wereldgerecht Kip Jambalaya mee maken. Daarover binnenkort meer, want dat wilde ik nog steeds eens uitwerken…
Nodig
- Schone pot met deksel
Ingrediënten
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl witte peper
- 1 tl zout
- 1 tl oregano
- 1 tl tijm
- 1 tl basilicum
Bereiden
- Het maken van deze cajun kruidenmix is natuurlijk erg eenvoudig, alle ingrediënten gaan bij elkaar in de pot.
- Van alle ingrediënten gebruik ik de gedroogde variant. En hoewel ik tijdens het koken graag gebruik maak van verse uien, knoflook en bijvoorbeeld basilicum – dan geeft het nog meer smaak! – doe ik in mijn kruidenmix alleen gedroogde kruiden.
- Zo kan ik deze kruidenmix er makkelijk bij pakken en is ie altijd compleet. Het geeft een heerlijke smaak aan geroosterde aardappeltjes, aan vlees of vis – ook bij het bbq-en! – en is de basis voor veel Amerikaanse recepten. Leuk om daar ook eens mee te experimenteren…. wordt vervolgd dus!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met deze cajun kruidenmix? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube