Een mooi gedekte tafel, de liefste mensen om je heen, kaarsjes op tafel, kerstmuziek op de achtergrond… It’s the most wonderful time of the year! Ik heb al zoveel zin in de Kerst! Ik heb een mooi kerstmenu samengesteld en we beginnen vandaag met een amuse in een glaasje met zalm en appel.
Een Happy Healthy Christmas menu mag toch best wat uitgebreider zijn dan een menu dat je voor een etentje in het weekend samenstelt! Die amuse, die zet ik bij etentjes niet vaak op tafel, maar ik wil het met Kerst net even wat specialer doen.
Amuse met zalm
Wat ik wel belangrijk vind is dat er geen stress is bij de voorbereidingen, dus in mijn kerstmenu vind je geen ingewikkelde recepten of moeilijke bereidingswijzen. Let’s keep it simple: healthy & happy!
We beginnen vandaag met een amuse in een glaasje met zalm en appel. Liever een amuse met Parmaham en mozzarella, check dan deze Italiaanse amuse in een glaasje!
Zalm amuse in een glaasje
Ik kies voor pure ingrediënten,die makkelijk te krijgen zijn en die je ook een aantal dagen van tevoren al kunt kopen. Zo hoef je niet last minute nog de kerstdrukte bij de supermarkten te trotseren. De combinatie van zalm met appel en een beetje yoghurt zorgt voor een lekker licht en fris gerecht.
Amuse recept
Perfect dus als hapje vooraf, dat nog niet eens per sé aan de tafel gegeten hoeft te worden, je kunt de glaasjes ook bij de borrel vooraf serveren. Mocht je de amuse in jouw kerstmenu willen overslaan dan zou je deze glaasjes ook als voorgerecht kunnen opdienen. Het is jouw feestje!
Zoek je meer inspiratie voor lekkere amuses? Dan kan ik je de Italiaanse amuse in een glaasje, of de amuse van zalmrilette op toast zeker aanraden!
Vandaag dus de aftrap van het Mind Your Feed kerstmenu. Ik zal je gelijk vertellen wat je nog meer kunt verwachten in de komende dagen, zodat je alvast weet wat voor lekkers je gaat maken met Kerst!
***
Amuse in een glaasje met zalm en appel
*
Pastinaaksoep met zalmsnippers
*
Kipfilet in parmaham met dadels en noten
*
Wortelpuree met knolselderij en courgette
Broccolitaartjes
*
Chocolade panna cotta met kokos
***
Krijg je er al zin in? Laten we dan snel aan de slag gaan!
Meer feestelijke amuse recepten:
- Amuse op een lepel met garnalen en avocado
- Amuse vitello tonnato op een grote schaal
- Blini met pompoen en geitenkaas
- Amuse in een glaasje met zalm en avocado
- Italiaanse amuse in een glaasje
- Amuse van zalm rilette op toast
Nodig
Ingrediënten
- 100 gram zalmsnippers
- 1 appel
- 100 ml Griekse yoghurt
- peper
- zout
- 1 citroen
- 1/2 cm verse gember
- 15 gram verse bieslook
Bereiden
- Schep de zalm in de schaal en met bestrooi met een snuf zout en wat peper. Voeg het sap van 1/2 citroen bij de zalm. Snij de appel in kleine blokjes en doe bij de zalm. Rasp ongeveer 1/2 cm gember boven de kom en schep de appel, zalm en gember goed door elkaar.
- Maak de yoghurt aan met peper en zout en het sap van de andere halve citroen. Knip de bieslook in kleine stukjes en roer door de yoghurt.
- Nu ga je de glaasjes vullen. Eerst een laagje yoghurt, dan een laagje zalm met appel, dan weer een laagje yoghurt en als laatste nog weer de zalm. Knip als laatste nog wat bieslook over de zalm.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerJe kunt deze amuses van tevoren klaar maken:
- Maak dan de zalm alvast klaar, maar wacht nog even met de appel toevoegen, anders wordt deze bruin.
- Maak ook het yoghurtmengsel alvast klaar.
- Laat beiden in de koelkast staan totdat je de amuses wilt gaan opdienen.
- Vlak voor het opdienen schil en snij je de appel en meng je deze met de zalm. Schep nu pas de laagjes in de glaasjes, zo ziet de amuse er fris uit en loopt het vocht van de yoghurt niet door.
Have a Happy Healthy Christmas!
Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit amuse recept voor amuse in een glaasje met zalm en appel, dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
8 reacties
Dat klinkt heel goed! Zalm met appel heb ik nog nooit geprobeerd eigenlijk.
Mmmmm, lijkt me lekker. Heb jij hier verse zalm voor gebruikt? Of gerookte…
Pingback: Kerst - Roos Puur
I love my Dutch cooking
Translation?
is dit verse zalm wat rauw gebruikt wordt?
of is dit gerookte zalm??
Lijkt wel lekker
Vanwaar heb je deze leuke glaasjes?
Is gerookte zalm. Heb ik al verschillende keren gemaakt. Lekker fris en altijd geslaagd bij het aperitief.