Kijk, voorlopig gaan we goed, want dit is al de 2e Happy Healthy Bowl en ik had beloofd dat ze wekelijks zouden verschijnen. So far, so good! En ik zag dat editie #1 van mijn mini online inspiratie magazine goed bekeken is, dus ik ga lekker even door. Deze editie is nog een beetje specialer, want ik geef er een persoonlijke touch aan. Lees snel verder…! De Happy Healthy Bowl is een grote schaal (bowl!) vol met leuke en lekkere dingen waar ik blij van word en inspiratie van krijg, en jij hopelijk ook! Denk dan aan leuke artikelen die ik online tegenkwam, recepten die op mijn eindeloze to make list terecht komen maar die ik het liefst nu al wil delen, maar ook bijvoorbeeld grappige printables die ik online gevonden heb, evenementen die op de planning staan en die ik graag met je deel en natuurlijk ook mijn favoriete foodie reisbestemmingen. Kortom, een hele schaal vol happy healthy stuff. Laten we het weekend goed beginnen! Goedemorgen, kopje koffie erbij?
Altijd bij de tijd
Zoals je vast wel weet, vind ik het heel belangrijk om met de seizoenen mee te eten. Niet alleen hebben de producten in hun eigen seizoen de meeste smaak en voedingswaarde, ook is het nog eens beter voor je portemonnee én het milieu als je een beetje in de gaten houdt wat je wel en niet in – zeg februari – moet eten. Door dat dit voor mij zo vanzelfsprekend is, en ik bijvoorbeeld in de winter veel met knollen en koolsoorten werk, vergeet ik eigenlijk al een hele tijd de link naar mijn bron van informatie te delen. Want hoewel ik best vaak weet of iets wel of niet bij het seizoen past, is het toch handig om het soms eens op te zoeken. Aardbeien in de winter, yay or nay? Okee, dit is misschien een makkelijke vraag, maar mocht je echt je twijfels hebben, kijk dan altijd even op de site van Milieu Centraal. Deze groente- en fruitkalender is echt superhandig!
Zoveel inspiratie….
Eigenlijk lees ik niet eens zoveel andere foodblogs…. maar ik ben wel behoorlijk veel online te vinden. En ik ben zo’n doorklikker, als ik ergens iets leuks, interessants, LEKKERS, zie, dan klik ik erop. Of dat nu via Pinterest is, via Twitter, soms weet ik het niet meer…. en dan kom ik echt pareltjes van blogs tegen. Zo ook deze, een van mijn favorieten van dit moment, Sprouted Kitchen. Een blog over natuurlijke voeding, puur en onbewerkt, en lekkere simpele recepten. Daar hou ik van. De blog is geschreven in het Engels, waar ik verder geen probleem mee heb, want de recepten zijn eenvoudig en de foto’s zijn werkelijk prachtig!
Sweet memories…
In de zomer van 2013 ging ik naar mijn geliefde Italië en bracht ik eindelijk een bezoek aan Fattoria La Vialla. Op deze fattoria (boerderij) worden niet alleen de mooiste biologische producten gemaakt, de ligging van dit bedrijf is ook werkelijk prachtig, namelijk in de heuvels tussen de wijnranken en olijfboomgaarden. Afgelopen week nam Linda mij weer even mee terug naar La bella Italia, want zij schreef een verslag over haar bezoek aan de fattoria. Oh, sweet memories…. Wanneer ik wel eens pastasaus uit een pot eet, dan heb ik die pot hier gekocht! Als je ooit eens de kans hebt om deze boerderij (Toscane, op de grens met Umbrië) te bezoeken: DOEN! De foto die je hier ziet, maakte ik trouwens zelf 2 jaar geleden.
Tijd voor wat lekkers!
Ik vroeg laatst op mijn Facebookpagina of je nog een verzoekje voor me hebt voor de Zondag = Bakdag. En daar kwamen weer wat leuke ideetjes uit, waar ik zeker graag mee aan de slag ga. Maar kennen jullie dat? Zoveel plannen en zo weinig tijd….?! Ik heb er last van, het lukt me gewoon niet om alles te maken wat ik wil maken. En dus deel ik vandaag ook weer een heel fijn recept, dat ik deze keer op de blog A beautiful mess vond. Het is volgens mij het perfecte recept voor carrot cake, waar heel veel vraag naar was. Ik beloof je plechtig dat ik deze cake zelf ook ga maken, en dan uiteraard mijn foto’s met je deel! (de foto die je hierboven ziet is dus niet van mij!) Oh, en rond mijn verjaardag komt er een tweede deel van de blogpost 10x gezonde verjaardagstaarten! Be prepared voor nog meer lekkers.
MYF personal update
En dan vond ik het ook tijd worden om een persoonlijke update te geven. Niet dat ik nu echt een speciale mededeling heb hoor, maar gewoon omdat ik het leuk vind om af en toe eens wat meer te delen dan alleen maar recepten! Een soort overzicht van de week, leuke dingen die ik gedaan heb of een kleine update over de little feed, verzoekjes die ik heb gekregen voor leuke samenwerkingen, nou ja, gewoon van alles. Wat je normaal gesproken aan de keukentafel zou bespreken zeg maar, en daar ben jij tenslotte aangeschoven, aan mijn keukentafel! Misschien ben je wel benieuwd naar de persoon achter #MYF, met wie je nu aan tafel zit? Ik vertel je graag wat meer over mijn afgelopen week!
Deze week hadden we een ziekenboeg @ huize Mind Your Feed. Het begon met de jongste, die voor het weekend ineens dikke snottebellen en behoorlijke verhoging had. Gelukkig was ze na het weekend weer behoorlijk opgeknapt, maar daarna vielen we éen voor een om. Dan kun je dus nog zo gezond eten en nog zoveel goede sapjes naar binnen werken, dat mag soms toch niet baten. Als de griep je eenmaal gevonden heeft….
Maandag dronk ik een kop koffie bij vriendin Franca die de Green Passion bar in Den Haag runt. Daarna werkte ik thuis een beetje aan de nieuwe versie van Mind Your Feed. Ik denk dat het nog een week of 2 duurt voordat de nieuwe site live gaat, spannend!
Ik kookte bietjes die ik bij de Groenteboerin had gekocht. Omdat bietjes nogal lang moeten koken, was ik er niet naast blijven staan…. misschien niet heel slim, want toen ik in de keuken even ging kijken of alles goed ging, leek mijn keuken op een crime scene. De bietjes waren droog gekookt…. stom!
Op donderdag bezocht ik met Linda en Suzanne de Nationale Gezondheidsbeurs. Het verslag lees (en zie) je hier terug!
Op woensdag en vrijdag was ik mijn meiden thuis en dan probeer ik dus niet aan de blog te werken. Soms in de avonduurtjes nog even wat afmaken, maar in principe ben ik er voor de dames en voor andere belangrijke dingen in en rond het huis. Zo doen we op woensdagochtend altijd een rondje boodschappen op de markt. Ondanks dat we allemaal niet zo fit waren deze week, zijn de dagen toch voorbij gevlogen! Op naar de volgende week. Maar nu eerst weekend!
Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
4 reacties
heb jij nog lekkere recepten of tips voor bietjes? ik vind ze wel lekker, maar op de een of andere manier lukt het me nooit om er echt iets heel lekkers mee te maken.
Leuke HHB weer Reny
Ik volg je nu een maand of twee en wordt altijd heel blij van jouw verhalen en recepten. Ik verheug me al op jouw gezonde versie van de carrotcake. Fijn ook dat de zoekfunctie nu bovenaan de pagina staat. Dat maakt het nog makkelijker om al die lekkere recepten op te zoeken.
LEkker begin van het weekend! Thanx