Als je het over pareltjes van kookboeken hebt… My new roots van Sarah Britton, wow, prachtig! Echt waar, wat een mooi boek! Net voor de zomer ontving ik een exemplaar van dit boek in mijn brievenbus en ik bewaarde het boek voor in mijn vakantie. Ik ging namelijk afgelopen zomer naar Denemarken, het land waar Sarah nu woont, dus ik wilde me dáár in het land door dit boek laten inspireren…. Dat was een kleine teleurstelling kan ik je zeggen, ik dacht dat heel Denemarken vol zou staan met de prachtigste seizoensgroenten en dat op elke hoek van de straat vers geplukt fruit te koop zou zijn. Maar dat was niet helemaal zo…. Toch heb ik tijdens mijn vakantie uitgebreid de tijd genomen om My new roots door te bladeren. Vandaag een review, binnenkort nog een heerlijk recept!
My new roots….
My new roots is niet alleen de titel van het boek dat ik mocht ontvangen, het is ook de naam van Sarah Britton’s blog. Op mynewroots.org blogt zij over haar zoektocht naar een gezonde en plantaardige levensstijl. Ze schrijft prachtige verhalen, maar deelt vooral heerlijke recepten voorzien van echt bizar mooie foto’s. Als ik ergens inspiratie vandaan haal qua fotografie en recepten, dan is Sarah’s blog zeker 1 van die plekken.
Ik kende My new roots dus al wel een beetje, en wist wat ik zou kunnen verwachten van het boek. Maar toch, met boeken is het altijd spannend vind ik. Ik vind het namelijk heel leuk als het boek echt een verlengstuk is van een blog. Dat je het verband wel ziet maar dat de inhoud van het boek toch wel vernieuwend en misschien zelfs verrassend is. Maar dan niet zo verrassend dat je niet meer kunt volgen dat het een boek is dat bij een blog hoort. Snap je me nog?
Op een paar toppers van haar blog na – bijvoorbeeld het life-changing loaf of bread – staan er bijna 100 nieuwe recepten in het boek. De recepten zijn vegetarisch, vaak ook veganistisch en vrij van bewerkte ingrediënten. Een belangrijke rol is weggelegd voor de seizoenen, Sarah gebruikt in al haar gerechten de producten die in dat seizoen verkrijgbaar zijn en dan dus optimaal zijn qua smaak en voedingswaarden. Het boek is dan ook niet ingedeeld in eetmomenten maar heeft een indeling naar de seizoenen. En dan zijn er wel per seizoen een aantal ontbijtrecepten, recepten voor de lunch (of kleine verleidingen zoals Sarah ze noemt), hoofdgerechten en zoete lekkernijen.
In een kookboek kijk ik altijd eerst naar de foto’s, en dan pas naar het recept. Van de foto’s werd ik meteen enthousiast, van de titels van de recepten kun je misschien een beetje schrikken, je zou kunnen denken dat het hele ingewikkelde gerechten zijn. Maar niets is minder waar, als je de ingrediëntenlijst leest zul je zien dat de recepten juist erg toegankelijk zijn. Op wat bijzondere ingrediënten na (nigellazaadjes, vloeibare rook) heb ik de meeste dingen wel in mijn keukenkastje staan of op zijn minst wel eens in de (natuur)winkel gezien. Sarah kookt puur, heel puur. Soms staat er wel een lange lijst met ingrediënten, iets waar ik normaal een beetje allergisch voor ben, maar die lijst is dan zo lang omdat ze enkel verse kruiden gebruikt.
Een mooie toevoeging aan dit boek is de uitleg die je van Sarah krijgt. Niet alleen over diverse kooktechnieken, maar juist ook over de ingrediënten die zij het liefst gebruikt in de keuken. Het is bijna alsof ze naast je staat tijdens het koken en je vertelt waarom bepaalde voedingsmiddelen goed voor je zijn. Ik vond het in elk geval erg gezellig om haar boek door te lezen. Er zijn een aantal recepten die hoog op mijn lijstje staan om te maken, zoals de wereldse linzensoep, de banoffeetaart, de labneh (een soort yoghurtkaas) en het courgette maisbrood.
Kun je merken dat ik enthousiast ben? Het boek My new roots is echt een mooie aanvulling op mijn kookboeken collectie. Het is te koop via Bol.com voor 24,99!
Deze blogpost bevat affiliate-links naar Bol.com. Bestel jij een exemplaar van My new roots via de links in deze blogpost, dan ontvang ik daar een kleine commissie over.
Wil je mijn tips en recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
2 reacties
Ik heb het boek ook en ik vind het geweldig!
Ik ben fan van Sarah. Dat was ik al, maar nadat ik haar ontmoet heb en we een uur hebben zitten kletsen ben ik nog meer fan. Ze is zoals haar blog… Wat een ontzettend leuk mens.. En die foto’s zijn echt prachtig!! En de gerechten trouwens ook heerlijk!