Yes, ik ben er weer, net terug van vakantie! En ik heb weer energie voor 10 en inspiratie voor 100! Ik ga dus weer lekker aan de slag met bloggen en ik heb er weer heel veel zin in. Na bijna 2,5 week in Denemarken ben ik weer fris en fruitig en ik vond het wel weer eens tijd voor een #tag! Geinspireerd op de what’s in my bag? – tag die ik regelmatig bij beauty- en fashionbloggers langs zie komen, bedacht ik me dat ik je wel eens wil laten zien wat er allemaal in mijn keuken gebeurt. Dus daarom de What’s in my kitchen? – tag! Wil je de tag ook invullen? Dat mag natuurlijk, maar vergeet dan niet een linkje te maken naar mijn blog en #whatsinmykitchen te gebruiken op social media!
Goed daar gaan we, What’s in my kitchen? Mijn keuken is de plek waar het allemaal gebeurt, waar de recepten voor mijn blog ontstaan en waar het af en toe een gigantische puinhoop is omdat ik zo lekker bezig ben geweest. Vraag maar aan mijn man…. Maar mijn keuken is ook mijn plek om te ontspannen, om me even terug te trekken en waar ik mijn rust vind. Mijn keuken is voor mij eigenlijk de belangrijkste plek in huis. Aan de hand van 10 vragen neem ik je mee door mijn keuken!
What’s in my kitchen? – tag
1. Hoe ziet mijn keuken eruit?
Nou, om eerlijk te zijn heb ik maar een vrij klein keukentje, van 2,5 bij 2,5 meter. De keuken is in open verbinding met de woonkamer, wat ik zelf altijd erg gezellig vind. Toen we in dit huis kwamen wonen hebben we grondig verbouwd, de muur tussen de keuken en woonkamer hebben we opengebroken en de keuken is toen nieuw geplaatst. Ik heb de keuken zelf mogen ontwerpen en koos voor een donkergrijze keuken van Kvik, een Deens merk. Strak en simpel, daar hou ik van, maar wel van alle gemakken voorzien. Het keukenblad is van gelamineerd hout en ik koos voor donkergrijze tegels. De muren zijn wit.
2. Wat staat er op mijn aanrecht?
Veel te veel…. Ik heb niet heel veel werkruimte op mijn aanrecht, en dat staat ook nog eens grotendeels volgebouwd met handige hulpmiddelen. Op mijn aanrecht staan een blender/keukenmachine, een waterkoker, een koffiezetapparaat, een juicer, en nog een keukenmachine. Ook staat er een messenblok, een snijplankenset en een pot voor pollepels en spatels.
3. Welke apparatuur is er verder nog in de keuken?
Naast een grote koelkast – absoluut noodzakelijk! – en een vriezer met 3 laden, ben ik nog steeds elke dag blij met onze vaatwasser. Zeker als ik er weer eens een pestbende van gemaakt heb na het koken, ben ik blij dat ik alles zo de vaatwasser in kan schuiven! En mijn 5 pits gasfornuis kan ik ook echt nooit meer missen! Op vakantie heb ik 2,5 week lang op inductieplaten gekookt, en ondanks dat het prima werkt, hou ik toch van koken op gas. Het geeft meer feeling met het koken voor mij. Oh ja, en natuurlijk een afzuigkap boven het fornuis, waar ik een haat-liefde verhouding mee heb want ik vind het een rotding om schoon te maken….
4 Handige hulpjes?
Naast een enorme stapel pannen, schalen om te serveren, snijplanken, goede scherpe messen, een pot vol handig keukengerei en ovenschalen, zijn er een paar handige hulpjes die ik echt niet kan missen! De spiraalsnijder is een van mijn favorieten, ik maak hiermee werkelijk overal spaghetti van! Een andere onmisbare vriend in mijn keuken is de vijzel, om zelf mijn kruidenmixen te maken. En misschien wel het meestgebruikte apparaat in de keuken is mijn keukenmachine, die tegelijkertijd als blender dienst doet, die gebruik ik echt dagelijks. Hij begint zelfs de laatste tijd een beetje te brommen en veel geluid te maken, zo intensief hou ik van dit apparaat…
5. Bovenkastjes of planken?
Toen ik de keuken aan het ontwerpen was, wilde ik per sé geen bovenkastjes. Ik vind een keuken namelijk veel mooier en ruimtelijker zonder kastjes boven het aanrecht. Maar toch begon ik na een tijdje wat ruimte te kort te komen…. dus keek ik mijn handige echtgenoot lief aan en deze maakte een aantal planken boven het aanrecht. Nu heb ik plek voor mijn kookboeken, losse keukenspullen en nog wat ruimte om wat leuks neer te zetten. Ik ben er blij mee!
6. What’s in my fridge?
Standaard in mijn koelkast: eieren, roomboter, amandelmelk, kokosmelk, yoghurt, mayonaise, mosterd, sambal, olijven, augurken, kokoswater, diksap én witte wijn. Daarnaast heb ik altijd veel groenten in de koelkast liggen, komkommers, sla, broccoli, verschillende kiemen, spinazie voor in de smoothies en worteltjes om te snacken. Een goed stuk kaas mag ook zeker niet ontbreken, net als wat verschillende vleeswaren. Vaak liggen er ook nog wel wat flesjes bier in de koelkast, en als ik geluk heb zelfs een fles champagne! Fruit ligt bij mij op de fruitschaal, al ligt er soms ook wel wat in de koelkast. En verder verschilt het echt heel erg wat erin ligt; wat gaan we vanavond eten, welke recepten wil ik uitwerken voor mijn blog? Dat bepaalt wat er in de koelkast ligt.
7. What’s in my freezer?
De vriezer is echt onmisbaar in huize MYF. Meestal is de vriezer ook stampensvol, ik hou van restjes invriezen en er staan dus heel veel verschillende kleine bakjes in de vriezer. Standaard in de vriezer; brood van de bakker dat ik altijd per 3 koop, verschillende soorten diepvriesfruit, minstens 1 grote bak met zelfgemaakte soep (altijd handig als je echt niets in huis hebt!) en dus allemaal kleine bakjes met restjes. Een keer in de zoveel weken krijg ik de kriebels en dan móet de vriezer leeg en dan houden we dus restjes-avond. Ook heb ik standaard 1 of 2 keer vlees in de vriezer liggen, dat haal ik bij mijn slager en vries ik thuis in. Zo heb ik altijd wat makkelijks in huis om een maaltijd in elkaar te zetten.
8. En wat in de voorraadkast?
Ik heb niet heel veel ruimte in de keuken, dus ik ben blij met mijn voorraadkast! Ik heb een kast onder de trap, en het geluk van mijn jaren ’30 huis is dat de voorraadkast nog echt een ouderwets keldertje heeft. De ideale plek om heel veel spullen te bewaren dus! Naast een grote bak met groenten (aardappelen, zoete aardappelen, uien, tomaten, bleekselderij, knoflook) staan er in mijn voorraadkast vooral droge producten. Denk aan verschillende meelsoorten, pasta, rijst, potten met peulvruchten, bouillonblokjes, tomaten in blik, tomatensaus, muesli, havermout, boekweit, rijstwafels, crackers,olie, koffie en altijd wel een zak chips. Oh, en mijn voorraadkast is ook dé perfecte plek om mijn rode wijn goed te bewaren, altijd precies op de juiste temperatuur!
In de keuken bewaar ik verse en gedroogde kruiden en verschillende soorten olie en azijn.
9. Hoe vaak ben ik in de keuken te vinden?
Elke dag! En het liefst lekker een paar uur achter elkaar…. smaakcombinaties bedenken, gerechten uitproberen, proeven, laten proeven aan de meisjes, wachten tot de oven klaar is. Ik trek me soms ook echt terug in de keuken! Als we allemaal thuis zijn na een lange dag en iedereen is druk geweest, dan vind ik mijn rust in de keuken. Ook al staat het eten dan allang op het vuur, ik blijf gewoon in de keuken hangen omdat dát op zo’n moment de rustigste plek in huis is…. Ik ben gek op mijn keuken! Maar om eerlijk te zijn vond ik het ook wel heel lekker om tijdens de vakantie 2 weken lang niet al te veel te hoeven koken….
10. Wat zou ik nog anders willen in mijn keuken?
Je mag altijd wat te wensen hebben toch? Ik zou nog wel graag wat meer ruimte hebben…. dat gaat in dit huis niet gebeuren, maar wie weet in een volgend huis. Een werk- of kookeiland lijkt me ook geweldig!
De keuken is hier echt het hart van het huis….de keuken is de plek voor nieuwe recepten, voor ochtendchaos, voor rust en ontspanning. Maar mijn keuken is ook dé plek ook voor goede gesprekken. Op een of andere manier vinden bij mij altijd de beste gesprekken in de keuken plaats….
En, What’s in your kitchen? Ik ben heel benieuwd! Laat je het me weten als je de tag overneemt? Je kunt mij op social media taggen (@MindYourFeedNL) en dan zie ik jouw bericht vanzelf voorbij komen. Vergeet niet #whatsinmykitchen te gebruiken!
Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
9 reacties
Leuk zo’n kijkje in je keuken!
Ik volg je al een hele tijd en heb al heel wat pins van je! Stuk voor stuk heerlijke recepten.
Leuk dit binnenkijkje in je keuken en vooral heel knap dat je met zo weinig aanrechtruimte de meest fraaie recepten tovert. Ik trek me ook graag terug in mijn keuken, wel met de deur dicht, helemaal alleen, heerlijk! Mijn keuken is 8 m2 en het mag van mij nog wel groter, het liefst zou ik een eetkeuken hebben met een kookeiland.
Hoi Reny,
Leuke tag! Het is altijd leuk om een kijkje achter de schermen te nemen en te zien: “hoe doen anderen dat nou?” Je hebt me geïnspireerd om gelijk de tag te gaan invullen!
Wat leuk om mee te lezen en te zien hoe je dat allemaal doet!
De spiraalsnijder lijkt me verschrikkelijk handig, maar weet je of hij ook door linkshandigen gebruikt kan worden? ‘Internet’ zegt van wel, maar ik ben altijd een beetje voorzichtig met het aanschaffen van spullen voor linkshandigen., omdat ze niet altijd echt zo goed werken als ik hoopte. Met een schaar voor linkshandigen kan ik bijvoorbeeld niet werken, waarschijnlijk omdat ik altijd op een bepaalde manier heb geleerd druk op de gewone schaar te zetten. Ik kan niet met een linkshandige schaar recht knippen.
Ik ga het eens testen bij mijn man, die is linkshandig! Je hoort het van me 😉
Wat een leuke tag! Altijd leuk om te lezen wat iemand anders in de keuken, koelkast en voorraadkast heeft staan. Ik ga de tag meteen zelf ook invullen.
Groetjes, Miranda
Hoi hoi, en heb je de spirelli snijder al (linkshandig? door je man laten testen?
Ik ben erg benieuwd, want ik wil onze bordjes graag wat gezelliger opmaken :-)!
Vanavond mijn man aan het werk gezet voor de courgette-spaghetti en het werkt ook voor linkshandigen! Een ook net zo soepel, niet het gedoe wat je met een schaar hebt bijvoorbeeld…
Ha fijn! Dank je wel! Ik ga hem bestellen!